DE FAVORIETEN VAN… SERGIO VYENT

door | feb 11, 2022

In De favorieten van laten buurtbewoners, BN’ers, ondernemers en onze eigen redacteuren weten waar je die ene lekkere croissant haalt, in welke bar zij het liefst hangen of waar zij gegarandeerd een feestelijke outfit scoren. Deze week de beurt aan Sergio Vyent, voormalig First-Dates presentator, auteur van het boek ‘De Liefde volgens Sergio’ en covermodel van de februari-editie van Zie Oud Zuid.

 

“Ik heb zelf jarenlang in de horeca gewerkt waardoor ik regelmatig in Zuid te vinden ben om bij bevriende (oud)-collega’s aan te schuiven. Het gaat me echt aan het hart dat de horeca het zo zwaar te verduren heeft. Daarom wil ik ook iedereen aansporen om weer je favoriete plekjes op te zoeken om hen een steuntje in de rug te geven. Daarnaast ben ik veelal buiten te vinden. Lekker met de kids eropuit, de natuur in of struinen door Amsterdam-Zuid.”

 

Sergio Vyent
Labyrinth

ARTZUID

Ik kan kunst echt waarderen en vind deze route een absolute aanrader. Niet alleen is dit een leuke manier om Amsterdam-Zuid te ontdekken, het is ook te gek om als uitje te doen met kids.

LABYRINTH

Sam – de eigenaar van Labyrinth – ken ik al vanaf ’99 en het is een hele fijne plek waar poëzie, cocktails en soulmuziek samenkomen. Ik vind de cocktails hier het lekkerst. Ik hou wel van een old-fashioned of ik zeg tegen Sam dat hij zich mag uitleven en dan schotelt hij me gegarandeerd iets lekkers voor.

HET VONDELPARK

Dit is een van de mooiste plekjes van Amsterdam. Ik vind het heel fijn om in de natuur te zijn en wandel graag. Alleen of samen met de kinderen.

 

BAR BAUT

Ik heb vroeger een lange tijd met Michiel van der Eerde – chef van Bar Baut aan de Stadionweg – samengewerkt bij de Supperclub. Als we hier komen pakken we helemaal uit met oesters en meerdere gangen.

 

OCCII

In dit prachtige gebouw aan de Amstelveenseweg worden alternatieve concerten gegeven. Er komt een heel gevarieerd publiek en ik vind deze onafhankelijke muziek erg inspirerend.

 

 

Bar Baut