DE FAVORIETEN VAN… ANOUK MAAS

door | mrt 2, 2023

In ‘De favorieten van’ laten buurtbewoners, BN’ers, ondernemers en onze eigen redacteuren weten waar je die ene lekkere croissant haalt, in welke bar zij het liefst hangen of waar zij gegarandeerd een feestelijke outfit scoren. Deze week de beurt aan Anouk Maas! Zij deelt met ons haar tips in Zuid. 

Ik kom oorspronkelijk uit Tilburg en ben rond mijn tweeëntwintigste naar Amsterdam verhuisd. Ik woonde destijds in de Rivierenbuurt, aan de Maasstraat om precies te zijn. Dat vond ik zo’n leuke straat! Inmiddels is het wel erg veranderd, maar het blijft een gezellige straat! Daarnaast vind ik De Pijp wel echt het leukste stadsdeel van Zuid. Daar zitten zo veel fijne tentjes en er hangt altijd een gezellige sfeer. 

Voorheen zat mijn kantoor ook in De Pijp, in een zijstraatje van de Van Woustraat. Tijdens de lunch ging ik altijd naar de Stach op de hoek voor lekkere koffie en een broodje of naar Juice Brothers. 

 

Interview Anouk Maas
GlouGlou

DE BAKKERSWINKEL | Roelof Hartstraat 68

Als ik trek heb in een lekkernij ga ik naar De Bakkerswinkel. Ik ben dol op die winkel! Ze hebben er zo veel lekkers, en de kwaliteit blijft altijd goed! 

GLOUGLOU | Tweede van der Helststraat 3

GlouGlou is ook echt een favoriet van mij! Dit is een heel leuk zaakje in Tweede van der Helststraat waar je natuurwijnen kunt drinken. Er verschijnen regelmatig nieuwe wijnen op de kaart en ze hebben ook lekkere kleine hapjes als olijven, paté of een kaasplankje. Hier kun je ook wijnen kopen in hun kleine inpandig winkeltje. 

 

Advertentie

YERBA | Ruysdaelstraat 48 

Yerba is ook een must om naartoe te gaan, dit restaurant is naast Le Garage gesitueerd. Ik heb hier een aantal keren gegeten en ik vond echt alles heerlijk hier! Het menu is er volledig plantaardig en ze zijn gespecialiseerd seizoensgebonden, duurzame gerechten. Je kan kiezen voor drie, vier, vijf, of zes gangen of gerechten à la carte bestellen.

 

 

Yerba
Penny Lane

PENNY LANE | Eerste van der Helststraat 11A

Voor nieuwe items in mijn garderobe ga ik graag naar vintagewinkels. Daar zijn altijd wel pareltjes te vinden als ik bijvoorbeeld een outfit nodig heb voor een festival of feestje. Penny Lane in De Pijp vind ik een fijne winkel. Deze loop helemaal tot achter door en heeft veel verschillende items.