Hét platform voor en over Amsterdam Zuid!

DE BESTE CROISSANT VAN AMSTERDAM: UITERAARD IN ZUID

Gepubliceerd op: 23 november 2018

Als er íets ‘relaxte ochtend met een ontbijtje op bed’ schreeuwt, dan zijn het wel croissantjes! Deze onmisbare lekkernij verovert al jarenlang het mooie Amsterdam, waar ze wel in honderden zaakjes verkrijgbaar is. Tijd voor een ware croissantjestest! Want waar kun je nou terecht voor de állerlekkerste croissant? Culy.nl zocht het uit en wat blijkt: ons prachtige Zuid mag wel twee topzaakjes op haar naam schrijven waar je dit lekkere halvemaantje kunt scoren!

 

LE FOURNIL DE SÉBASTIEN – OLYMPIAPLEIN 119

Beeld: Le Fournil de Sébastien

Wij wisten natuurlijk al dat Le Fournil de Sébastien de allerlekkerste croissant van het halfrond in petto heeft, maar ook Culy sluit zich hier nu bij aan. Le Fournil de Sébastien weet namelijk heel goed hoe je de perfecte croissant bereidt: met voornamelijk heel veel liefde! De croissant hier is mooi robuust en fijn boterachtig met de perfecte mix van zacht en luchtig. Het is dan ook absoluut geen wonder dat de croissant van Le Fournil Sébastien de allerbeste van heel Amsterdam is gebleken! Dé perfecte manier om je zondagochtend mee te beginnen wat ons betreft!

SIMON MEIJSSEN – VAN BAERLESTRAAT 162


Ook aan de Van Baerlestraat hebben ze het geheim tot de lekkerste croissant ontdekt. En hoe! De croissant hier rúikt gewoon naar zondag. Dit knapperige gelaagde broodje heeft een lekkere sexy bite en is hoe dan ook je bezoekje aan Simon Meijssen dubbel en dwars waard. Het eindcijfer van de croissant van Simon Meijssen is op de lijst van Culy een mooie 4, en eindigt daarmee als derde in de rang!

 

Een ontbijtje is uiteraard niet compleet met een goede kop koffie. In Amsterdam Zuid kun je prima terecht bij deze 69 koffietentjes

 

Tekst: Lisa Kroesen & Jeffrey Struijk

Gedeeld

verder lezen