Hét platform voor en over Amsterdam Zuid!

DE 2021 MICHELINSTER RESTAURANTS IN ZUID

We blijven wegdromen over waar we in Amsterdam-Zuid weer heerlijk gaan dineren wanneer dat weer kan. Echter staat een ding vast; voor een culinaire ervaring ben je in Zuid altijd op het juiste adres! In dit artikel delen wij met jullie welke restaurants in Zuid een (groene) Michelinster hebben ontvangen of deze hebben weten te behouden in 2021! Dit jaar zijn er voor het eerst groene Michelinsterren uitgereikt, deze hebben als doel restaurants uit te lichten die zich op een duurzame toekomst toeleggen. Lees snel verder welke restaurants zich rijk rekenen en welke nieuwe spelers er zijn in Zuid…

 

STADIONBUURT 

RESTAURANT WILS – STADIONPLEIN 26

Restaurant Wils

Beeld: Restaurant Wils

De nieuwste toevoeging aan de lijst is Restaurant Wils. Het restaurant dat nog maar in oktober 2019 zijn deuren opende, neemt een felbegeerde Michelinster in ontvangst! Bij dit restaurant staat het element vuur centraal, elk gerecht is uniek en bereid op houtvuur. Chef Joris Bijdenrijk en zijn team verrassen je daarnaast ook graag met vegetarische gerechten. Een ding staat vast, bij Restaurant Wils wordt je verrast met pit en contrasten in de gerechten!

 

ZUIDAS

BOLENIUS RESTAURANT – GEORGE GERSHWINLAAN 30

Bolenius Restaurant

Beeld: Bolenius Restaurant

Bolenius Restaurant heeft dit jaar een groene ster in ontvangst mogen nemen! Het restaurant onderscheidt zich op het gebied van een duurzame toekomst door de innovaties en ambitieuze initiatieven die zij bieden op het gebied van een culinaire ervaring. Culinair genieten op sterniveau in de Zuidas, dat doe je bij Bolenius Restaurant! Gezond, smaakvol en o zo (h)eerlijk Hollands!

 

OUD-ZUID

RIJKS – MUSEUMSTRAAT 2

RIJKS

Beeld: RIJKS

In de levendige luxebrasserie RIJKS van het Rijksmuseum, laat executive chef Joris zich voor het menu inspireren door de vele smaken die de Nederlandse keuken hebben beïnvloed gedurende de jaren. Genieten van lokale, seizoensgebonden en duurzame gerechten met de exotische invloeden die de Nederlandse keuken kenmerken, doe je bij RIJKS! Elk bord is hier een waar piece of art!

 

RON GASTROBAR – SOPHIALAAN 55

Ron Gastrobar

Beeld: Ron Gastrobar

De keuken van Ron Gastrobar verrast je elke keer weer met de originele combinaties en de uitgesproken smaken. Als je niet kunt kiezen uit alle lekkere gerechten op het menu, ga dan voor een van de specials want deze zijn altijd een big hit!

 

 

>> Het artikel gaat verder onder de advertentie << 

>> Vervolg artikel <<

 

DE PIJP

CIEL BLUE** – HOTEL OKURA AMSTERDAM – FERDINAND BOLSTRAAT 333

Ciel Bleu Restaurant Hotel Okura Amsterdam

Beeld: Ciel Bleu Restaurant Hotel Okura Amsterdam

Bij het fine-dining restaurant Ciel Bleu in het Okura hotel, kun je genieten van bijzondere smaaksensaties en buitengewone wijnen. Dit twee-Michelinsterren restaurant onderscheidt zich door de keuken die omschreven kan worden als uitermate technisch en creatief. Bij het high-end restaurant dat gevestigd is op de 23e verdieping van Hotel Okura Amsterdam, dineer je dus letterlijk en figuurlijk op hoog niveau. Elke hap die je hier neemt is een explosie van smaak!

 

RESTAURANT SINNE – CEINTUURBAAN 342

Restaurant Sinne

Beeld: Restaurant Sinne

Where east meets west! De keuken bij Restaurant Sinne is gespecialiseerd in Franse gerechten met een moderne twist uit de Mediterrane en Oosterse keuken. Ze verrassen je hier graag met smaaksensaties – bijzondere exotische aroma’s en subtiele toetsen van aciditeit. Verwennen is hun specialiteit!

 

YAMAZATO RESTAURANT – HOTEL OKURA AMSTERDAM – FERDINAND BOLSTRAAT 333

Yamazato Restaurant Hotel Okura Amsterdam

Beeld: Yamazato Restaurant Hotel Okura Amsterdam

Yamazato Restaurant, gespecialiseerd in de Japanse kaiseki-keuken, is het eerste kaiseki restaurant buiten Japan die bekroond is met een Michelinster! Het restaurant bevindt zich in Hotel Okura en onderscheid zich door de minimalistische decoratieve stijl en de traditionele Japanse keuken. De focus bij dit restaurant ligt op de puurheid van seizoensgebonden, traditionele Japanse ingrediënten.

 

LE RESTAURANT – FRANS HALSSTRAAT 26

Le Restaurant

Beeld: Le Restaurant

Voor een excellente culinaire ervaring in de trendy Pijp kun je bij Le Restaurant in de Frans Halsstraat terecht. Het restaurant met een Michelinster verrast haar bezoekers graag met een sterrenmaaltijd, zonder onnodige poespas, maar met heerlijk pure ingrediënten! De wijnkaart is door restauranteigenaar Jan de Wit samengesteld, die graag een selectie maakt van passende wijnen voor de wijnliefhebbers!

 

 

Tekst: Melda Kanatlarli

Gedeeld

verder lezen