Hét platform voor en over Amsterdam Zuid!

DE HERFST IS IN ZICHT

Gepubliceerd: 10 september 2018 07:45

Beeld: Katinka Duffhuis

De hoge temperaturen waar we enkele weken geleden mee te kampen hadden, lijken nu toch écht verleden tijd. Buiten daalt het aantal graden en we hebben alweer te maken gehad met enkele heftige regen- en onweersbuien. Nog maar twee weken te gaan en dan beginnen we aan de herfst! Zijn jullie er al klaar voor?

Na de grote droogte waar we enkele weken geleden mee te maken hadden, is het nu stiekem toch ergens wel een verademing om overal weer groen gras en levende plantjes te zien. Dit betekent gelukkig niet meteen dat de leuke zomerjurkjes, korte broeken en zonnebrillen direct opgeborgen hoeven te worden. Volgens de voorspelingen kunnen we de aankomende tijd gelukkig nog een beetje na-zomeren met een zacht zonnetje en een temperatuur van rond de 21 graden. Prima vertoeven dus!

Schiet jij toch al in een depri bij de gedachte aan het afscheid nemen van het warme zomerweer en alle heerlijke zomeractiviteiten? Denk dan ook eens aan de positieve kanten van de herfst! Zo heb jij met dit matige weer een goed excuus om eens lekker een dagje onder een dekentje te blijven, alleen of samen met je partner én een heel goede Netflix-serie. Ook wordt het buiten langzaamaan weer wat vroeger donker, wat inhoudt dat we heerlijk cozy kunnen dineren bij kaarslicht in onze favoriete trui…  Ah, en wat dacht je van alle gezellige herfst-activiteiten? Lekker een filmpje pakken in de bioscoop, een herfstwandeling maken door het prachtig kleurende Amsterdamse Bos, slenteren over de Albert Cuypmarkt op zoek naar poffertjes en warme chocolademelk…

Ieder seizoen heeft zo zijn charme. Stiekem mogen we dus best wel blij zijn met de naderende herfst. Blijf ons de komende tijd goed in de gaten houden, want uiteraard plaatsen wij hier allerlei leuke (herfst-)activiteiten die er te doen zijn in Zuid! En bekijk het van de zonnige kant, zoals Albert Camus ooit zei: “Autumn is a second spring when every leaf is a flower.

 

Tekst: Lisa Kroesen

Gedeeld

verder lezen

LEKKER PROOSTEN MET RENÉ MIOCH

Als je aan de rode loper denkt, denk je aan grote filmsterren, Hollywood, superchique jurken, strakke maatpakken, mooie limo’s, en… René Mioch!