Hét platform voor en over Amsterdam Zuid!

HET TERRAS OP MET DAVE ROELVINK

Gepubliceerd op: 4 juni 2020

Dave Roelvink

 

Naast hier en daar wat modellenklussen en verschijningen op televisie, verwierf de knappe Dave Roelvink bekendheid door enkele weken in de rimboe te overleven tijdens het televisieprogramma Expeditie Robinson en sprong hij in de boksring voor het programma Boxing Influencers.

Als echt gezelligheidsdier houdt Dave wel van een feestje. Sterker nog: voor zijn deejay-werk is hij vaak zelf de sfeermaker op feesten en partijen. Helaas zit dat er voorlopig even niet in. De hoogste tijd dus om met de jonge entertainer af te spreken om te zien hoe hij zich kranig houdt in deze verplichte rustperiode! We spreken Dave bij Brasserie Van Dam waar het terras klaargemaakt wordt voor de heropening.

 

 

Hoe was het om op te groeien als zoon van een bekende volkszanger?

“Goed, nou ja, ik wist vanaf het begin niet beter dan dat mijn vader bekend was. Daar groei je mee op, dus ik kende niet anders. In principe heb ik gewoon een lekkere jeugd gehad. Gezellig opgegroeid midden in het bruisende leven met een zanger als vader, een bartijger als moeder. Ik ben een jongen die is opgegroeid in sfeer, zeg ik altijd.”

 

Dat klinkt gezellig! Ben je zelf ook van plan een gezin te stichten?

“Niet per se een groot gezin, maar mijn droom is wel het hebben van twee zoons. Ik ben heel erg blij met de band die mijn vader ook met mij en mijn broertje heeft. Dat is niet alleen een kind-ouderrelatie, maar ook echt een vriendschap. Ik ben met mijn vader vier handen op een buik: ik ga met hem op stap, ik kan het met hem over vrouwen hebben, we doen álles samen. Ik vind die mannenband toch we heel erg top.”

 

En zou je hen ook in de spotlights laten opgroeien?

“Poeh… Nee, ik denk dat ik ze daarvan weg hou, totdat ze zelf een keuze kunnen maken. Bij mij is de bekendheid wel iets wat erbij gekomen is. Mijn vader is natuurlijk bekend, maar dat is nooit mijn intentie geweest. Als jonge jongen dacht ik enkel bij alles wat op mijn pad kwam: wat tof om te doen! Die bekendheid is erbij gekomen. Ik ken natuurlijk ook de hele nare kant van het bekend zijn. Dat is gelukkig nu wel weer positief, doordat mensen nu – denk ik – wel hebben ontdekt hoe ik echt ben. Ik krijg dan ook wel eens de vraag: ‘Ben je dan echt zo veranderd?’. Ik denk dat er eerder een andere kant van mij belicht wordt dan voorheen. Dat het beeld wat er werd neergezet voorheen echt heel negatief was: een jonge jongen die fouten maakte. Ja, als je achttien bent, dan maak je fouten. Ik ben inmiddels bijna tien jaar verder. Ik heb nu wel echt het idee dat het meedoen aan programma’s als Robinson daar wel aan mee hebben gewerkt om mij beter te leren kennen. Natuurlijk houd ik een randje. Dat zal ik ook altijd houden. Ik ben nou eenmaal geen bibliotheekjongen.”

 

Dave Roelvink

 

Hoe was die negatieve publiciteit voor jou?

“Ik voelde me daar heel slecht bij. Heel depressief. Daar heb ik veel last van gehad. Het waren ook dingen waar politie bij betrokken was en ik werd gewoon echt neergezet als een boef. Tenminste, in zoverre dat ik van heel veel dingen werd beschuldigd en die werden ook heel groot uitgemeten. En op het moment dat je dan vervolgens wordt vrijgesproken dan wordt dat maar heel klein vermeld en heel Nederland ziet jou als een klootzak. Dat heeft me toen als jongen van achttien wel echt gebroken. Maar ik heb altijd wel gedacht van: ik weet dat ik zeker geen slecht persoon ben. Gelukkig had ik mensen om mij heen die me persoonlijk kennen en zeiden dat het zo ongelooflijk is hoe iemand zoals ik op zo’n manier bekend kan staan. En ik heb altijd gedacht: het komt vanzelf goed. Ik heb er wel hulp bij gehad en ook psychische hulp, maar uiteindelijk is het goedgekomen.”

 

>> Het artikel gaat verder onder de advertentie <<

>> Vervolg artikel << 

 

Hoe vermaak je je momenteel? Het zal even wennen zijn nu de cafés en clubs gesloten zijn…

“Ik vermaak me eigenlijk niet. Haha! Het is wel echt een zware tijd. Ik ben veel aan het trainen, een beetje hardlopen en ja wat iedereen volgens mij een beetje doet. Maar ik kan wel gaan zitten zeiken en janken, alleen dat schiet niets op. Ik blijf er gewoon positief instaan. Ik heb gelukkig wat vlees op mijn botten, dus ik houd het wel even uit. Verder ben ik wel veel met social media bezig, maar op werkgebied houdt het nu gewoon even op.”

 

Dat klinkt haast een beetje uitzichtloos…

“Ja, helemaal voor mensen die optreden en artiesten, want ja, die anderhalve meter… Ga jij maar een feestje geven op anderhalve meter afstand. En als er al een feestje gegeven wordt, dan zal een kroegeigenaar voor zo’n klein clubje geen deejay neerzetten. Dus dat is wel uitzichtloos, ja. Nu vind ik dat artiesten niet mogen zeiken, want ze verdienen genoeg. Daardoor kan ik het nu ook nog wel even uitzingen. Maar het is ook gewoon mijn hobby wat ik even niet meer kan doen en dat is wel zwaar.”

 

Gelukkig kun je je binnenkort weer vermaken op het terras!

“Ja, dat zeker! Ik zit hier bij Van Dam dan ook wel veel. Zeker een tot drie keer per week wanneer ik een broodje ga eten, ben ik hier te vinden. Ik vind het lekker, dat ten eerste. Het is hier gewoon vertrouwd, ik ken de mensen die er komen, ik ken het personeel, de eigenaar, er is gewoon een goede sfeer altijd. Het is echt een lekkere plek. De Cornelis Schuytstraat vind ik sowieso een hele warme en fijne straat. Er gebeurt altijd wel wat. “

 

Waar in Zuid kom je verder graag?

“Ook bij Café Het Paardje zit ik veel. Voor de eerste vrijdag dat de terrassen weer open zijn, heb ik gereserveerd bij Ferilli’s Caffè aan de Beethovenstraat. Dat is van vrienden van mij. Een heerlijke Italiaans restaurant. Ik kom trouwens hier verderop in de straat bij 1 Amsterdam ook veel. Dat is toevallig van dezelfde eigenaren als van Ferilli’s. Dat zijn eigenlijk echt mijn vaste plekken. Verder kom ik hier gewoon graag in de buurt. Zoals nu met die corona is het lekker wandelen met mijn vader door Zuid. Het is hier net een dorp. Elke vijf minuten kom je wel een bekende tegen met wie je even kan praten. En Amsterdam is zo mooi, niet normaal! Normaal ben je heel erg met mensen bezig en nu zie je al die gebouwen, de grachten… Ik vind het echt prachtig.”

 

Dave Roelvink

 

En toch woon je er niet!

“Nee, daar heb ik bewust voor gekozen om weer terug te verhuizen naar Landsmeer. Ik heb hier wel gewoond, maar toen ik op mezelf ging wonen wilde ik toch weer terug naar Landsmeer. Daar heb ik mijn rust en dan kan ik hier de gezelligheid opzoeken. Ik ga de IJtunnel door en ik ben er. Het is eigenlijk gewoon Noord. Haha!”

 

Heb je nog dromen?

“Dromen. Tja, het is nu heel moeilijk om te dromen. Ik ben heel benieuwd hoe de wereld eruit gaat komen te zien. Het ging heel goed. Ik was vijf, zes jaar lang een van de meest geboekte artiesten. We deden altijd wel leuke dingen op tv. Ik voelde me heel goed in het schuitje waarin ik zat. Of nog steeds zit… Wie zal het zeggen. Het zal helaas nog wel lang gaan duren, voordat ik weer mag optreden. Ik denk dat ik me nu wel meer op tv ga richten. Ik zou het dan heel tof vinden om iets met bejaarden te doen. Een helpende hand spelen voor hen, zoals ik dat in mijn vrije tijd ook graag doe. In een van onze reallifesoaps ‘Passen Op De Winkel’, heb ik een bejaarde man ontmoet en die zoek ik nog steeds weleens op. Hij woont tweeëneenhalf uur hier vandaan, maar zodra het even kan, dan doe ik dat. Dat is iets waar ik zelf ook heel gelukkig van word.”

 

Dave Roelvink

 

En hoe is het nu in de liefde?

“Ik vind mezelf altijd heel zielig wanneer ik hierover begin haha. Mensen denken echt dat ik radeloos ben, maar ik vind het gewoon heel fijn om liefde te kunnen delen met een vrouw. Ik ben altijd het meest gelukkige in een relatie. Ik heb goed genoten van mijn vrijgezellentijd. Dat ben ik ook lang geweest, maar ik heb daar wel genoeg van gehad. Ik ben nog steeds jong, maar ik heb niet meer zo’n zin om te hoerensloeren, zoals ze dat noemen. Ik heb gewoon behoefte aan een goede thuisbasis. Ik ga er niet naar op zoek, maar ik sta er zeker wel voor open om weer te daten. Hopelijk dat die anderhalve meter snel weg is, want zo lang is ‘ie niet hoor! Ik kom net 2 cm tekort. Haha!” 

 

Tekst: Jeffrey Struijk

Fotografie: Davien Hulsman

Gedeeld

verder lezen

COLUMN DICK: FUCKBOY SEASON

COLUMN DICK: FUCKBOY SEASON

Diederik – Dick voor intimi – is een jonge dertiger die woont in De Pijp. Iedere maand deelt hij zijn avontuurtjes met ons op ZUID.nl!

COLUMN DICK: FUCKBOY SEASON

COLUMN DICK: FUCKBOY SEASON

Diederik – Dick voor intimi – is een jonge dertiger die woont in De Pijp. Iedere maand deelt hij zijn avontuurtjes met ons op ZUID.nl!