Hét platform voor en over Amsterdam Zuid!

COLUMN TIM: DE BEWONERS VAN ZUID EN HUN AUTO’S #12

Gepubliceerd op: 3 mei 2019

 

Wie? Frank Versteeg

Wat doe je voor werk? Ik ben eigenaar van “The Grand Interior” – interieurprojecten en design

Waar woon je? Westlandgracht

Wat rij je? Range Rover Evoque coupé 2.0T

 

 

Wat was je eerste auto?

“Een fantastische oude Opel Tigra. Mooi fel gekleurd in kameleon-paars en door mij voorzien van een originele Remus uitlaat. Daarna kwam er een eveneens paarse BMW 325i cabrio met wit leer, dat vond ik toen helemaal geweldig!”

 

Wat is je beste autoherinnering? 

“Met deze Evoque naar Italië. We hebben toen met een prachtige route door het land drie verschillende plaatsen bezocht: Toscane, Cinque Terre en het Comomeer. Zo geweldig om de wereld om je heen te zien veranderen. Misschien was het met de cabrio nog mooier geweest, dan was ik ook nog bruin geworden!!”

 

>> Het artikel gaat verder onder de advertentie <<

>> vervolg artikel <<

 

In welke auto wil je niet in Zuid gezien worden?

“Een Volvo! Ik heb een hekel aan die auto’s en Volvo-rijders. Don’t blame me, maar op de een of andere manier heb ik helemaal niets met die tuttebellen in die Volvo-stations. Het zijn de bestuurders waarmee ik in conflict raak in Oud-Zuid.”

 

Waarom past jouw auto bij Oud-Zuid?

“Sowieso denk ik dat de Range Rover heel goed bij Oud-Zuid past. Niet voor niets hebben ze de term P.C. Hoofttractor uitgevonden voor dit type auto. Daarnaast is mijn auto ook nog eens lekker handzaam.”

 

Wat was je meest memorabele Oud-Zuid auto herinnering ? 

“Toen ik als jonge jongen net bij Oger ging werken en een splinternieuwe Ferrari 612 Scaglietti mocht wegzetten. Ik heb meteen een rondje door heel Amsterdam gescheurd! Zoveel mensen keken me na! Uiteindelijk heb ik hem van de eigenaar zelfs een weekendje mogen lenen. Dat was natuurlijk geweldig!”

 

Wat is volgens jou de ultieme Zuid-auto?

“De Range Rover Sport blijft voor mij de ultieme Zuid-auto. Eigenlijk zou ik moeten zeggen: ‘een super zuinige elektrische auto’. Maar het blijft voor mij gewoon een dikke Range Rover en dan het liefst een diesel!”

 

 

Tim van de KimmenadeNa het voltooien van zijn rechtenstudie in Utrecht en het IVA te Driebergen vestigde Tim van de Kimmenade (1980) zich aan in de drukke grachtengordel van Amsterdam. Tot rust kwam hij in het dorpse Oud Zuid, waar hij zijn eigen onderneming: “Amsterdam Car Company” runt. Inmiddels mag hij zich de autodealer van Oud Zuid noemen en kan hij menig BN’er en ondernemer tot zijn klanten rekenen. Hij kent de buurt en zijn bewoners als zijn op maat gemaakte broekzak en deelt graag zijn beslommeringen en Oud Zuid avonturen op zijn eigen excentrieke manier met jou als lezer van ZUID.nl

Gedeeld

verder lezen

COLUMN NYNKE: BUY LESS, CHOOSE WELL

COLUMN NYNKE: BUY LESS, CHOOSE WELL

COLUMN NYNKE: BUY LESS, CHOOSE WELL Gepubliceerd op:  Het einde van de zomer nadert, de kledingwinkels hebben hun nieuwe collectie binnen. De modeindustrie evolueert in een rap tempo en is niet te vergelijken met 20 jaar...

COLUMN NYNKE: BUY LESS, CHOOSE WELL

COLUMN NYNKE: BUY LESS, CHOOSE WELL

COLUMN NYNKE: BUY LESS, CHOOSE WELL Gepubliceerd op:  Het einde van de zomer nadert, de kledingwinkels hebben hun nieuwe collectie binnen. De modeindustrie evolueert in een rap tempo en is niet te vergelijken met 20 jaar...