COLUMN TIM: BEWONERS VAN ZUID EN HUN AUTO #8

SANDER LUSINK

Gepubliceerd op: 11 januari 2019

Wie? Sander Lusink
Wat doe je voor werk? Brand Director en mede-eigenaar Oger 
Waar woon je? Praktisch op de Zuidas – Amstelveen.
Wat rijd je? Jaguar I-Pace full electric

Sander Lusink Amsterdam Zuid

 

 

Wat was je eerste auto?

“Nissan Micra by Oger, super betrouwbaar, werden de huidige auto’s nog maar zo gemaakt. Het design was gedaan door de ontwerper van de Thalys, prachtig – zwart met zwart lederen bekleding met een rode piping, het Oger logo was gepreegd in de bekleding. Hij is later verkocht aan de bekende Italiaanse kapper Boundi. Die heeft hem tot zijn dood gereden, nog nooit problemen gehad. De auto had een Hollands tintje, hij was voorzien van de CVT automaat, het pientere pookje, ontwikkeld door van Doorn transmissies. Het was daarnaast in 1997 de eerste auto met navigatie, CARin, ontwikkeld door het eveneens Nederlandse Philips.”

 

Wat was je beste autoherinnering?

“Met mijn vroegere verloofde, in mijn eerste auto van de zaak, de “new” MINI naar Zuid Frankrijk. Zwart Metallic met Havanna Rood leder, een prachtige auto. Onderweg zijn we nog gered door de Franse ANWB, sleutels in het contact laten zitten, het maakte allemaal niet uit, de hele reis was een geweldige ervaring.” 

 

In welke auto wil je niet in Zuid gezien worden?

“Een Fiat Multipla, de lelijkste auto ooit gemaakt. Ik zit er nog weleens in wanneer ik in Florence ben, daar rijden ze als taxi… Hij blijft lelijk.”

 

Waarom past jouw auto bij Oud Zuid?

“Ik zie Zuid en dan met name de Zuidas als innovatief. De nieuwste technologieën in een goed design, de I-pace is match.”

 

Wat was je meest memorabele Oud Zuid herinnering m.b.t.  auto’s?

“Ik had een Golf R32 6 cilinder. Het was een geweldige auto en met zijn DSG (de automaat met dubbele koppeling en flippers aan het stuur) versnellingsbak technisch trendsettend. De auto trok enorm veel bekijks en ik was er zelf ook echt blij mee. Met name in de P.C. Hooftstraat werd hij veelvuldig op de foto gezet; iedereen zag dat het iets bijzonders was in al zijn eenvoud.”

 

Wat is volgens jou de ultieme Zuid auto?

“De Range Rover Velar!”

 

 

Tim van de KimmenadeNa het voltooien van zijn rechtenstudie in Utrecht en het IVA te Driebergen vestigde Tim van de Kimmenade (1980) zich aan in de drukke grachtengordel van Amsterdam. Tot rust kwam hij in het dorpse Oud Zuid, waar hij zijn eigen onderneming: “Amsterdam Car Company” runt. Inmiddels mag hij zich de autodealer van Oud Zuid noemen en kan hij menig BN’er en ondernemer tot zijn klanten rekenen. Hij kent de buurt en zijn bewoners als zijn op maat gemaakte broekzak en deelt graag zijn beslommeringen en Oud Zuid avonturen op zijn eigen excentrieke manier met jou als lezer van ZUID.nl

Gedeeld

verder lezen

MEET THE ZUIDASSERS: EEFJE VOOGD

Beauty & Wellness Eten & Drinken Leven Shoppen Sport & Health Uit in Zuid Wonen Vacatures MEET THE ZUIDASSERS: EEFJE VOOGD Gepubliceerd op: Wanneer je aan de Zuidas denkt dan denk je waarschijnlijk vooral aan hoge kantoorgebouwen en mensen...

GEZIEN IN ZUID: HET PAK

Beauty & Wellness Eten & Drinken Leven Shoppen Sport & Health Uit in Zuid Wonen Vacatures GEZIEN IN ZUID: HET PAK! Gepubliceerd op: Mijn eerste modecolumn voor ZUID.nl: een goed moment om te bedenken waar het kledingtechnisch voor mij...

COLUMN LEON: HET PLAATSEN VAN KUNSTWERKEN!

Beauty & Wellness Eten & Drinken Leven Shoppen Sport & Health Uit in Zuid Wonen Vacatures COLUMN LEON: HET PLAATSEN VAN KUNSTWERKEN! Gepubliceerd op: Zo aan het begin van het nieuwe jaar even wat tips en tricks voor het installeren van...

AAN TAFEL BIJ: NATALIIA BORTNINCHENKO

In deze nieuwe rubriek ‘Aan tafel bij’ schuift Nadine Witteman maandelijks aan bij expats in Zuid. Wij vinden het namelijk een verrijking dat er zoveel mensen met verschillende culturen en achtergronden in Zuid wonen en zijn erg benieuwd naar hun verhalen!