Hét platform voor en over Amsterdam Zuid!

COLUMN TIM: BEWONERS VAN ZUID EN HUN AUTO #7

Nynke Wynia

Gepubliceerd op: 7 december 2018

Wie? Nynke Wynia
Wat doe je voor werk? Ik ben personal shopper en heb een kledingwinkel aan de Willemsparkweg, op de hoek van de Cornelis Schuytstraat.
Waar woon je? Bij het Olympisch Stadion.
Wat rijd je? Een Fiat 500.

 

 

Wat was je eerste auto?

“Een dennenappel groene Fiat Punto, nb: een soort van british racing green op een italiaanse auto, very stylish. Gekocht van de buurvrouw van mijn ouders, in de guldentijd.”

 

Wat was je beste autoherinnering?

“Ik vond zelf een Maserati Quattroporte besturen wel heel gaaf. Superintens geluid, ben daar normaal niet zo gevoelig voor, maar bij deze auto kun je er niet omheen. En die lijn; net een straaljager!”

 

In welke auto wil je niet in zuid gezien worden?

“In een nieuwe witte Lamborghini zou ik me heel ongemakkelijk voelen.”

 

Waarom past jouw auto bij Oud Zuid?

“Nou, hij past helemaal niet bij Oud Zuid. Het is geen showauto, hij is pretentieloos, ik parkeer er makkelijk mee en hij is lekker onopvallend. Met mijn 1.82 is ie eigenlijk ook veel te klein, maar toch past er wel veel in. Een keer kocht ik een partij kleding in, het moest allemaal in één keer mee, 700 stuks. Het ging er mooi wel in! In Oud Zuid gaat het vaak om de show, een 500-tje is heeft weinig poeha maar wel karakter.”

 

Wat was je meest memorabele Oud Zuid herinnering m.b.t.  auto’s?

“De bijzonder opvallende Biro van Connie Breukhoven is wel echt trendsettend. Ze parkeert hem vaak voor mijn deur en dat weet ik: “Ha gezellig, Connie is in de straat”.”

 

Wat is volgens jou de ultieme zuid auto?

“Ik vind die nieuwe Mercedes G-klasse wel echt een coole bak. Helemaal niet handig in Oud Zuid wat betreft parkeren, het moge duidelijk zijn dat je een oprit nodig hebt!”

 

 

Tim van de KimmenadeNa het voltooien van zijn rechtenstudie in Utrecht en het IVA te Driebergen vestigde Tim van de Kimmenade (1980) zich aan in de drukke grachtengordel van Amsterdam. Tot rust kwam hij in het dorpse Oud Zuid, waar hij zijn eigen onderneming: “Amsterdam Car Company” runt. Inmiddels mag hij zich de autodealer van Oud Zuid noemen en kan hij menig BN’er en ondernemer tot zijn klanten rekenen. Hij kent de buurt en zijn bewoners als zijn op maat gemaakte broekzak en deelt graag zijn beslommeringen en Oud Zuid avonturen op zijn eigen excentrieke manier met jou als lezer van ZUID.nl

Gedeeld

verder lezen