COLUMN TIM: BEWONERS VAN ZUID EN HUN AUTO #5

Gepubliceerd op: 10 oktober 2018

Wie? Rob Feenstra
Wat doe je voor werk? Eigenaar van Rob Feenstra Design Furniture and Concepts
Waar woon je? Apollobuurt Amsterdam
Wat rijd je? Porsche 911 Carrera

Rob Feenstra

Wat was je eerste auto?
Een Citroen Saxo, de buren van mijn ouders hadden een Citroen dealer, dus mijn pa kocht uiteraard een Citroen voor mij, over de schutting ging de deal. Hij zag er heel snel uit en ik heb er zelfs een sticker van de Nürburgring op geplakt!

Wat was je beste autoherinnering? 
Ik heb een trip gemaakt met een Mustang cabrio, van LA naar SF via Las Vegas. Voor het eerst naar Amerika, voor een beetje extra had ik een cabrio. Eigenlijk reed die Mustang verschrikkelijk, trage automaat en alles hard plastic. Maar met het dak open langs de kust, écht fantastisch en onvergetelijk.

In welke auto wil je niet in Zuid gezien worden?
Ik ben wie ik ben, ook al moet ik in een Lada rijden. Het is de kunst in gewoon in iedere auto te kunnen rijden. Als je een nieuwe auto hebt wil je na twee weken weer iets anders. Als ik mijn grote bestelbus rijd ben ik eigenlijk dolgelukkig. De bus van mijn bedrijf rijdt fantastisch.

Waarom past jouw auto bij Oud-Zuid?
Dat is een hele makkelijke. Ik had hem net gekocht en liet hem aan jou zien: jij zei meteen, “die koop ik van je als je hem beu bent”. Nou als jij hem zelfs leuk vindt, dan moet het wel de perfecte oud zuid auto zijn.

Wat was je meest memorabele Oud-Zuid ervaring mbt auto’s?
Ik vond de “Gumball run” heel erg stoer, bij het Conservatorium hotel. Opeens de hele buurt vol met hele dikke bakken en nog gekkere bestuurders. Wat ook heel bizar was, ik reed op Willemsparkweg met destijds een Audi RS6 en er sprong opeen een jochie voor mijn auto, een “autospotter”. Ik moest een noodstop maken en heb uiteindelijk 10 min op de trambaan gestaan. Hij wilde zo graag foto’s maken! Uiteindelijk heb ik hem nog meegenomen voor een rondje over de snelweg, zo’n enthousiaste gast.

Wat is volgens jou de ultieme Oud-Zuid auto?
Die Volvo XC90 hybride. Ze staan op iedere hoek van de straat. Super veilig en ruim voor gezinnetjes, die horen hier thuis.

 

 

Tim van de KimmenadeNa het voltooien van zijn rechtenstudie in Utrecht en het IVA te Driebergen vestigde Tim van de Kimmenade (1980) zich aan in de drukke grachtengordel van Amsterdam. Tot rust kwam hij in het dorpse Oud Zuid, waar hij zijn eigen onderneming: “Amsterdam Car Company” runt. Inmiddels mag hij zich de autodealer van Oud Zuid noemen en kan hij menig BN’er en ondernemer tot zijn klanten rekenen. Hij kent de buurt en zijn bewoners als zijn op maat gemaakte broekzak en deelt graag zijn beslommeringen en Oud Zuid avonturen op zijn eigen excentrieke manier met jou als lezer van ZUID.nl

Gedeeld

verder lezen

TRAVEL LEGENDS: WHAT A TIME TO BE ALIVE

TRAVEL LEGENDS: WHAT A TIME TO BE ALIVE

Het onmogelijke mogelijk maken. Dat is waar Travel Legends in uitblinkt. Zij nemen je mee naar de bekende en onbekende bestemmingen voor onvergetelijke avonturen. Reizen die zo’n indruk achterlaten dat je ze jaren later nog regelmatig oprakelt. Van wildkamperen in de...

COLUMN DENISE BOEKHOFF: BADMODE

COLUMN DENISE BOEKHOFF: BADMODE

Denise Boekhoff - voormalig topmodel en mannequin - deelt maandelijks haar visie op het gebied mode en fashion.  Terug van een paar heerlijke dagen Mallorca met mijn lief. Mijn koffer gevuld met kleurige luchtige jurkjes, badpakken en bikini’s, waaraan de Spaanse zon...

ONDERNEMERS AAN HET WOORD: MARJOLEIN VAN DER WIM & PAUL WEIJERS

ONDERNEMERS AAN HET WOORD: MARJOLEIN VAN DER WIM & PAUL WEIJERS

Zij is makelaar en taxateur, hij energielabel- en duurzaamheidsadviseur. Een combinatie die goed samengaat. Zowel privé als zakelijk delen Marjolein van der Wim en Paul Weijers vele passies met elkaar. Van vastgoed en Oud-Zuid tot reizen en lekker eten. Zelfs op het...

VAN POELGEEST EN PACO RAPHAEL LANCEREN UNIEKE ART CAR

VAN POELGEEST EN PACO RAPHAEL LANCEREN UNIEKE ART CAR

De creativiteit spat ervan af! We hebben natuurlijk over de unieke BMW 4 Coupé art car die Van Poelgeest in samenwerking met de kunstenaar Paco Raphael en Kunsthuis Amsterdam op 19 mei hebben gelanceerd. Een bijzondere samenwerking waarbij kunst en innovatie hand in...

ROB’S REISCOLUMN: HET LAND VAN VUUR EN IJS

ROB’S REISCOLUMN: HET LAND VAN VUUR EN IJS

Een goede reisroute langs alle bezienswaardigheden in IJsland samenstellen is een behoorlijke klus. Onlangs besloot ik deze uitdaging aan te gaan en de natuurwonderen van dit land te verkennen. Tijdens mijn reis heb ik een aantal tips verzameld.     1. In de...