Hét platform voor en over Amsterdam Zuid!

COLUMN TIM: BEWONERS VAN ZUID EN HUN AUTO #10

Gepubliceerd op: 8 maart 2019

Wie? Gwenny Eisma.
Wat doe je voor werk? Ik maak de societyrubriek in weekblad Privé
Waar woon je? Op een heel leuk pleintje in Oud-Zuid tussen de Lairesse en Johannes Verhulst
Wat rijd je? Fiat 500 

 Gwenny Eisma

Wat was je eerste auto? 

“Een rode VW Kever, hij was te gek. Mijn eerste vriendje had een Porsche garage, Theo Kinsbergen van Kinzo te Amstelveen. Hij gunde mij deze glimmende knalrode Kever. Hij was geweldig, maar toen gebeurde er iets verschrikkelijks! Na drie maanden, in de 9-straatjes een taxi van links en mijn trots lag aan diggelen.”

 

Wat is je beste autoherinnering?  

“Eigenlijk was mijn allerbeste herinnering dat ik van de vader van mijn zoon een zwarte Peugeot 205 GTI kreeg. Ik kon hem gaan ophalen bij de Peugeot dealer in Amsterdam met een hele grote strik er omheen. Zo’n verrassing! Samen met een vriendin zijn we naar de dealer gegaan om hem op te halen. Qua rijden: ik heb drie VW GTI’s gehad, toen had je veel minder flitsers en ze reden echt super.”

 

In welke auto wil je niet in Zuid gezien worden?

“Een Volvo! Daar rijden altijd bepaalde lichtjes stijve types in. Vooral die stationcars, maar die SUV’s vind ik ook vreselijk. Ik zou ‘m nog niet cadeau willen hebben!”

 

Waarom past jouw auto bij Oud Zuid? 

“Omdat ‘ie comfortabel is en overal te parkeren valt. Daarnaast kun je er prima mee de snelweg op. Echt een te gekke auto. Ik zou het liefst een cabrio willen, maar ik sleep heel wat af en daarvoor is mijn 500 perfect.”

 

Wat was je meest memorabele Oud-Zuid herinnering mbt auto’s? 

“Mijn Golf werd in 2008 gestolen. Dat was echt crisis! Ik kocht een goedkopere auto, een zwarte Fiat 500 en na drie maanden stond deze opeens op bakstenen en de velgen waren weg!”

 

 

Wat is volgens jou de ultieme zuid auto: 

“Dat vind ik eigenlijk de Fiat 500. Na de crisis is iedereen een beetje bij zinnen gekomen en zie je tegenwoordig ook normale en betaalbare auto’s in Zuid. Een Ferrari vind ik geen zuid auto meer.”

 

Tim van de KimmenadeNa het voltooien van zijn rechtenstudie in Utrecht en het IVA te Driebergen vestigde Tim van de Kimmenade (1980) zich aan in de drukke grachtengordel van Amsterdam. Tot rust kwam hij in het dorpse Oud Zuid, waar hij zijn eigen onderneming: “Amsterdam Car Company” runt. Inmiddels mag hij zich de autodealer van Oud Zuid noemen en kan hij menig BN’er en ondernemer tot zijn klanten rekenen. Hij kent de buurt en zijn bewoners als zijn op maat gemaakte broekzak en deelt graag zijn beslommeringen en Oud Zuid avonturen op zijn eigen excentrieke manier met jou als lezer van ZUID.nl

 

Gedeeld

verder lezen

COLUMN LEON: COLLABS X KUNST

Collabs zijn niet meer weg te denken uit onze maatschappij.Denk even aan de jaarlijkse samenwerking van kleding-gigant H&M met een ontwerper…

COLUMN LEON: COLLABS X KUNST

Collabs zijn niet meer weg te denken uit onze maatschappij.Denk even aan de jaarlijkse samenwerking van kleding-gigant H&M met een ontwerper…