Iedere maand delen we op Woozy Wednesday tips van ondernemer Soraya Lezaar. Deze gezondheidsgoeroe pleit voor een vrije mindset waarbij zelfvertrouwen, intuitie en levensgeluk het uitgangspunt zijn. Als eigenaresse van The Mindset Society faciliteert zij dagelijks ambitieuze leiders, ondernemers en groeiende scale-ups in een authentiek leiderschap. Onder het mom van sharing is caring deelt Soraya iedere maand praktische tips en opdrachten om thuis of op je werk uit te voeren.

 

Column Soraya - Positivity

 

Het klinkt misschien raar, maar de grootste beperkingen van de mens, is de mens zelf.

Dus als we dit omdraaien, zijn wij ook degene die vanuit oneindelijke mogelijkheden kunnen leven!

Er zijn genoeg mensen die klagen over onze gemeenschap en hun eigen leven. Als mens ben je ook een onderdeel van deze society en heb je de keuze om wel of niet voor iets te kiezen!

Ik vind dat we in een hele interessante tijd leven. Ik heb uiteraard ook mijn uitdagingen en zie het als leerlessen om bij mijn kern te blijven. Je eigen kernwaarden zijn zo belangrijk!

Onbewust consumeren of zonder na te denken bepaalde dingen doen, is niet gek.

Bijna logisch als je de volgende feiten hoort: 95-98% van de dingen die je dagelijks doet, doe je onbewust. Slechts 1-5 % doe je bewust. Wow hè?

Ab Dijksterhuis, hoogleraar Psychologie aan de Radboud Universiteit Nijmegen, zegt ons dat het onbewuste ons gedrag, denken en onze gevoelens stuurt (met een verwerkingscapaciteit die ongeveer 200.000 keer zo groot is als die van het bewustzijn).

Simpel gezegd betekent dit dat je eigenlijk de hele dag in een hypnose bent/programmering zit en op een automatische piloot leeft. Met een verzameling van conditioneringen, denkwijzen, mentale constructies, gevoelens die gekoppeld zijn aan levenservaringen, les, opvoeding en overtuigingen die je onbewust hebt opgeslagen in je brein en als waarheid hebt aangenomen.

Je eigen gedachten, gedrag en emoties zijn namelijk beïnvloedbaar vanuit het onbewuste. Wanneer je daar bewust van wordt, is dat al een mooie stap!

Daarom is het zo belangrijk om bewuster te worden van jezelf en het observeren van je  gedachten. Dus… Let’s get conscious!

Jij kunt elke dag kiezen waar jij je aandacht aan geeft en door te kiezen om bewuster te leven, inclusief compassie naar anderen en meer plezier en energie uit het leven te halen. Soms is daar wat hulp voor nodig.

We vergeten soms wat we al hebben aangetrokken in ons leven. Om je hierbij een handje te helpen, kun je de volgende opdrachten uitvoeren:

✔️ Sta eens stil bij dat moment dat je een keer heb gedacht aan alles wat jij nu in je leven hebt. Dit kan een bijzondere ervaring zijn, fijne relatie, een baan, een bepaald gevoel van vrijheid. Waar was jij toen je dit wenste? Is dit dan toevallig dat je dit nu hebt? Cool hè, om hier even bij stil te staan! Deel dit en deze dankbaarheid met iemand!

✔️ Wannner je vandaag de zon ziet schijnen tussen de wolken, kies er dan voor om even in de zon te zitten! Voor je het weet is die weer weg. Laat alles even vallen (ik zit op dit moment in de zon!)

✔️ Sta even stil bij iemand die vandaag je hulp kan gebruiken. Bijvoorbeeld een collega die je ergens bij kan helpen. Niet in ruil voor iets anders, maar gewoon uit liefde voor een famillielid, een vriend(in) of een onbekende op straat die je ziet klungelen.  Vraag of je ergens bij kan helpen.

✔️Kijk je op tegen iets? Leg de telefoon weg of op vliegtuigmodus. Sluit je ogen en leg je handen op je hart. Adem zes keer diep in via je neus in vijf tellen, houd vijf tellen je adem vast en adem acht tellen uit via je neus. Voel nadat je dit hebt gedaan, je hart kloppen en denk aan iemand die je fijn vindt of vaak om moet lachen.

Waarom deze opdrachten? Maak even connectie met jezelf en de mensen die in je leven voorbijkomen of naast je lopen. Kijk om je heen, verbind en geniet van dat gevoel van verbinding!

Laat je me weten wat voor energie jij voelde? Volg me op @sorayalezaar voor meer tips en opdrachten!

 

Soraya Lezaar

Beeld: Cooper Seykens

 

Tekst & beeld: Soraya Lezaar