Iedere maand delen we op Woozy Wednesday tips van ondernemer Soraya Lezaar. Deze gezondheidsgoeroe pleit voor een vrije mindset waarbij zelfvertrouwen, intuitie en levensgeluk het uitgangspunt zijn. Als eigenaresse van The Mindset Society faciliteert zij dagelijks ambitieuze leiders, ondernemers en groeiende scale-ups in een authentiek leiderschap. Onder het mom van sharing is caring deelt Soraya iedere maand praktische tips en opdrachten om thuis of op je werk uit te voelen.

 

Column Soraya

 

Alles wat je om je heen ziet is gecreëerd door iemand. Een ontwerper, een bouwer, een kunstenaar, een creatief persoon die de tijd heeft gemaakt om iets te maken wat een meerwaarde heeft, praktisch is en waar iemand blij van wordt. Daar is doorzettingsvermogen voor nodig, een bepaalde overtuiging en vooral een voorstellingsvermogen!

Wanneer je iets wilt creëren, begint het proces vooraf met inspiratie en je inbeelden hoe het eruitziet en hoe het voelt. Visualiseren en voorstellen hoe iets eruitziet is key. Feit is ook dat het minder goed lukt als emoties of overtuigingen in de weg staan of als je ze ontwijkt. Bijvoorbeeld als je je eigen onderneming wilt starten, maar niet de overtuiging in jezelf vindt dat het lukt. Dit kan komen doordat je bijvoorbeeld bent opgevoed met ouders die geen ondernemers zijn en erg houvast hebben aan een vast inkomen. Dit speelt zich voornamelijk onbewust af.

Jouw gedachten, aandacht en visualisatievermogen zijn dus erg belangrijk om het leven te creëren dat je wil leiden. Alleen is het werken aan jouw (valse) overtuigingen waarmee je bent opgevoed de stap die het kan waarmaken. Herken je dat?

Visualisatie-opdrachten zijn een groot en succesvol onderdeel van mijn werk. Dit doe ik al bijna negen jaar. Door middel van deze neurologische techniek krijg je de visualisaties van jouw leven helder en creëer je focus. Daarnaast laat het ook belemmerende overtuigingen zien die in de weg staan, waardoor ze steeds meer zullen vervagen.

Dit werkt als volgt: wanneer jij je iets voorstelt, komen daar neurotransmitters en een bepaald gevoel bij vrij. Door dat gevoel te voelen kun je het ervaren, zonder dat het in je realiteit plaatsvindt. Dat is met visualisatie net echt, want je beleeft iets in je gedachten. Dit komt omdat je brein en zenuwstelstel niet registreren of hetgeen dat je ziet of voorstelt echt is of niet. Bepaalde neurotransmitters komen dus vrij bij blije gedachten, maar ook bij minder leuke gedachten.

Ik heb onlangs iemand een visualisatie-sessie laten ervaren en hij was totaal verbaasd wat voor positieve impact dit heeft gehad. Binnen 24 uur heeft hij een zakelijk gesprek gehad die hij al zeven maanden heeft uitgesteld en kreeg zijn liefdesrelatie een mooie verdiepingsslag omdat hij opener in gesprek durfde te gaan over zijn gevoelens. Daar word ik blij van! Door één persoon te begeleiden bereik je zoveel impact op andere mensen om je heen.

Jij hebt dus direct en indirect invloed op je omgeving. Communicatie en je uitspreken is een belangrijk facet voor een succesvolle samenwerking.

 

Column Soraya

 

Om je hierbij een handje te helpen kun je de volgende opdrachten uitvoeren:

✔️ Sluit je ogen. Adem drie keer rustig in en uit. Wanneer heb je voor het laatst zo gelachen dat je buikpijn van het lachen had? Voel dat gevoel dat je toen had en haal naar voren met wie je was.

✔️ Kun je wat positieve energie gebruiken vandaag? Dans op fiets! Ja, je leest het goed. Dans wisselend op het ritme met je handen op je favoriete nummer! Vind je dat gek? Mooi dan mag jij het twee keer doen vandaag!

✔️ Lach eens wat vaker naar de caissière of iemand die je helpt bij de balie in de winkel. Ze zijn ingesteld om jou te helpen! Nu de telefoon ook veel aanwezig is in de rij of wachtkamers, vergeten mensen elkaar te groeten of aan te kijken omdat de telefoon onbewust afleidt.

Waarom deze opdrachten? Maak een echte connectie met jezelf en de mensen die gewoon in je leven voorbijkomen of naast je lopen. Kijk om je heen, verbind en geniet van dat gevoel!

Ik vind het heel leuk als je mij laat weten wat deze opdrachten bij jou teweeg hebben gebracht! Volg me op @sorayalezaar of LinkedIn voor meer tips en inspiratie!

 

Soraya Lezaar

Tekst: Soraya Lezaar