Hét platform voor en over Amsterdam Zuid!

COLUMN SANDRA COTIU:
THUIS IN ZUID

Gepubliceerd op: 6 juli 2021

Sandra Cotiu

Mijn eerste baan in de horeca startte ik 12 jaar geleden bij de receptie van het toenmalige Hotel Zandbergen op de Willemsparkweg. Mijn collega had mij geleerd welke restaurants in de buurt ik aan mijn gasten kon aanbevelen, waaronder restaurant Sal Gorda op de Van Breestraat.

Mid-2019 was ik op zoek naar een locatie voor mijn eigen nieuwe zaak en zag ik tot mijn verbazing dat restaurant Sal Gorda te koop stond. Voor mij was de cirkel rond, dit is het! De perfecte buurt om te ondernemen. Er hangt een vrolijke sfeer. Elke dag wordt er met een grote lach naar ons gezwaaid door de buren die met de hond aan het wandelen zijn. Al snel hebben wij bijna iedereen in de omgeving van het restaurant bij naam leren kennen.

Laatst toen ik op een zondagochtend het terras aan het klaarzetten was, fietste ons buurjongetje voorbij over de stoep. Hij liet mij trots zien dat zijn vader een vliegtuigje met propeller op zijn stuur had geplaatst. Vervolgens zei hij tegen mij: “Wat leuk dat jullie hier zijn komen wonen!” Ik moest lachen en antwoordde: “Hier voel ik me inderdaad helemaal thuis.”

Na een paar maanden van veel onzekerheid mochten we dan eindelijk weer open. Het is zo fijn om onze vaste gasten en ook veel nieuwe gezichten weer te kunnen verwelkomen en met mooie wijnen en lekker eten te verwennen.

Lees meer over onze wijnbar en vele andere leuke horecazaken in de terrasspecial van de Juli/Augustus-editie van magazine ZOZ.

 

Liefs,

Sandra Cotiu – eigenaresse De Wijnkaart

Gedeeld

verder lezen

MINI ELECTRIC: DE PERFECTE STADSAUTO

MINI ELECTRIC: DE PERFECTE STADSAUTO

In een indrukwekkend, kolossaal pand langs de A10 bevindt zich Van Poelgeest. De grootste en meest exclusieve BMW en MINI-dealer van Nederland. Het draait hier om pure beleving en passie voor de diverse automerken. Zo heeft MINI een geheel eigen afdeling waar je alle...

COLUMN SORAYA LEZAAR: JOY IS HET NIEUWE GOUD!

COLUMN SORAYA LEZAAR: JOY IS HET NIEUWE GOUD!

Iedere maand delen we op Woozy Wednesday tips van ondernemer en Zuid-bewoner Soraya Lezaar. Deze mindset mentor pleit voor een vrije geest waarbij zelfvertrouwen, intuïtie en levensgeluk het uitgangspunt zijn. Als eigenaresse van The Mindset Society faciliteert zij...

COLUMN DENISE BOEKHOFF: TREASURE HUNTING

COLUMN DENISE BOEKHOFF: TREASURE HUNTING

Winkelen is niet mijn favoriete bezigheid, maar er zijn uitzonderingen. Je kunt mij namelijk niet blijer maken dan met een goede vintage winkel. De enige kledingwinkel waar ik echt graag naar toe ga. Vintage winkelen is anders, het is een belevenis op zich en zelfs de...

COLUMN DENISE BOEKHOFF: WHAT ABOUT FASHION

COLUMN DENISE BOEKHOFF: WHAT ABOUT FASHION

Wat betekent mode eigenlijk? In het Frans betekent mode: wijze of manier. Een manier van kleden die je overal ziet, meestal van korte duur en die op een bepaald moment aantrekkelijk is. Het zet me toch aan het denken. Wat betekent mode voor mij? Ben ik gevoelig voor...

MINI ELECTRIC: DE PERFECTE STADSAUTO

MINI ELECTRIC: DE PERFECTE STADSAUTO

In een indrukwekkend, kolossaal pand langs de A10 bevindt zich Van Poelgeest. De grootste en meest exclusieve BMW en MINI-dealer van Nederland. Het draait hier om pure beleving en passie voor de diverse automerken. Zo heeft MINI een geheel eigen afdeling waar je alle...

COLUMN SORAYA LEZAAR: JOY IS HET NIEUWE GOUD!

COLUMN SORAYA LEZAAR: JOY IS HET NIEUWE GOUD!

Iedere maand delen we op Woozy Wednesday tips van ondernemer en Zuid-bewoner Soraya Lezaar. Deze mindset mentor pleit voor een vrije geest waarbij zelfvertrouwen, intuïtie en levensgeluk het uitgangspunt zijn. Als eigenaresse van The Mindset Society faciliteert zij...

COLUMN DENISE BOEKHOFF: TREASURE HUNTING

COLUMN DENISE BOEKHOFF: TREASURE HUNTING

Winkelen is niet mijn favoriete bezigheid, maar er zijn uitzonderingen. Je kunt mij namelijk niet blijer maken dan met een goede vintage winkel. De enige kledingwinkel waar ik echt graag naar toe ga. Vintage winkelen is anders, het is een belevenis op zich en zelfs de...

COLUMN DENISE BOEKHOFF: WHAT ABOUT FASHION

COLUMN DENISE BOEKHOFF: WHAT ABOUT FASHION

Wat betekent mode eigenlijk? In het Frans betekent mode: wijze of manier. Een manier van kleden die je overal ziet, meestal van korte duur en die op een bepaald moment aantrekkelijk is. Het zet me toch aan het denken. Wat betekent mode voor mij? Ben ik gevoelig voor...