Hét platform voor en over Amsterdam Zuid!

COLUMN SANDRA COTIU:
THUIS IN ZUID

Gepubliceerd op: 6 juli 2021

Sandra Cotiu

Mijn eerste baan in de horeca startte ik 12 jaar geleden bij de receptie van het toenmalige Hotel Zandbergen op de Willemsparkweg. Mijn collega had mij geleerd welke restaurants in de buurt ik aan mijn gasten kon aanbevelen, waaronder restaurant Sal Gorda op de Van Breestraat.

Mid-2019 was ik op zoek naar een locatie voor mijn eigen nieuwe zaak en zag ik tot mijn verbazing dat restaurant Sal Gorda te koop stond. Voor mij was de cirkel rond, dit is het! De perfecte buurt om te ondernemen. Er hangt een vrolijke sfeer. Elke dag wordt er met een grote lach naar ons gezwaaid door de buren die met de hond aan het wandelen zijn. Al snel hebben wij bijna iedereen in de omgeving van het restaurant bij naam leren kennen.

Laatst toen ik op een zondagochtend het terras aan het klaarzetten was, fietste ons buurjongetje voorbij over de stoep. Hij liet mij trots zien dat zijn vader een vliegtuigje met propeller op zijn stuur had geplaatst. Vervolgens zei hij tegen mij: “Wat leuk dat jullie hier zijn komen wonen!” Ik moest lachen en antwoordde: “Hier voel ik me inderdaad helemaal thuis.”

Na een paar maanden van veel onzekerheid mochten we dan eindelijk weer open. Het is zo fijn om onze vaste gasten en ook veel nieuwe gezichten weer te kunnen verwelkomen en met mooie wijnen en lekker eten te verwennen.

Lees meer over onze wijnbar en vele andere leuke horecazaken in de terrasspecial van de Juli/Augustus-editie van magazine ZOZ.

 

Liefs,

Sandra Cotiu – eigenaresse De Wijnkaart

Gedeeld

verder lezen

ROB’S REISCOLUMN: DE WERELDWONDEREN VAN JORDANIË

ROB’S REISCOLUMN: DE WERELDWONDEREN VAN JORDANIË

Tijdens een reis naar Jordanië kom je de meest indrukwekkende plekken tegen. De vijf meest bijzondere bezienswaardigheden die je niet mag missen, staan ook nog eens op de UNESCO Werelderfgoedlijst en heb ik voor je op een rijtje gezet!     WADI RUM Wadi Rum...

COLUMN SEBASTIAAN CAPEL: DE TUINEN VAN HET RIJKS

COLUMN SEBASTIAAN CAPEL: DE TUINEN VAN HET RIJKS

  Sebastiaan Capel – voormalig stadsdeelvoorzitter én trots bewoner van Amsterdam-Zuid – kent ons stadsdeel op zijn duimpje en neemt ons in zijn maandelijkse column mee naar de plekken waar hij enthousiast van wordt. Er zijn van die plekken die je als...

ROB’S REISCOLUMN: HVAR HEAVEN

ROB’S REISCOLUMN: HVAR HEAVEN

  Begin juni reisde ik met een groep collega’s naar het prachtige Hvar. Dit eiland in Kroatië is de ideale keuze voor zowel een privé- als bedrijfsreis. Het is zonovergoten, staat vol met lavendel en wordt beschouwd als één van de tien mooiste eilanden ter...

ROB’S REISCOLUMN: DE WERELDWONDEREN VAN JORDANIË

ROB’S REISCOLUMN: DE WERELDWONDEREN VAN JORDANIË

Tijdens een reis naar Jordanië kom je de meest indrukwekkende plekken tegen. De vijf meest bijzondere bezienswaardigheden die je niet mag missen, staan ook nog eens op de UNESCO Werelderfgoedlijst en heb ik voor je op een rijtje gezet!     WADI RUM Wadi Rum...

COLUMN SEBASTIAAN CAPEL: DE TUINEN VAN HET RIJKS

COLUMN SEBASTIAAN CAPEL: DE TUINEN VAN HET RIJKS

  Sebastiaan Capel – voormalig stadsdeelvoorzitter én trots bewoner van Amsterdam-Zuid – kent ons stadsdeel op zijn duimpje en neemt ons in zijn maandelijkse column mee naar de plekken waar hij enthousiast van wordt. Er zijn van die plekken die je als...

ROB’S REISCOLUMN: HVAR HEAVEN

ROB’S REISCOLUMN: HVAR HEAVEN

  Begin juni reisde ik met een groep collega’s naar het prachtige Hvar. Dit eiland in Kroatië is de ideale keuze voor zowel een privé- als bedrijfsreis. Het is zonovergoten, staat vol met lavendel en wordt beschouwd als één van de tien mooiste eilanden ter...