Hét platform voor en over Amsterdam Zuid!

COLUMN MAYKE: ONTDEKKINGSREIS

Gepubliceerd op: 23 november 2018

En toen kwam ik aan op Bali. In het vliegtuig had ik doorgewerkt aan de beëindiging van Buck Agency en de laatste puntjes op de i gezet voor het 11e Inner Beauty Retreat.

Het is ’s avonds laat als ik aan kom in het resort. De volgende ochtend beginnen we het Inner Beauty Retreat: op 11 oktober, om 11.00 uur. Ik slaap in kamer 11 en realiseer me dat 2018 een 11-jaar is (2 + 0 + 1 + 8 = 11). Numerologie heeft hier veel over te zeggen: 11 is een Master Number, is intuïtief en vraagt van ons dat we ons ontwikkelen en verruimen.

Het retreat ging daar zeker over: in rap tempo ontwikkelden en verruimden deelnemers zichzelf en hun bewustzijn. Stralende gezichten na vijf dagen. Antwoorden gevonden. En bovenal: innerlijke rust. Zouden we daar niet allemaal wat meer van willen?

En toen was het tijd voor mijn eigen ontwikkeling. Ik ging voor drie dagen de jungle in. Off grid, geen internetverbinding, basic living, in harmonie met de natuur en locals. Ik bleef er 11 dagen (haha, dit realiseer ik me nu) waarvan ik een week een social-media-detox deed. Dat laatste kan ik trouwens iedereen aanraden.

Mijn Mind ging flink tekeer de eerste paar dagen in de jungle. “Je hebt nu alle tijd van de wereld. What’s next? What are you going to create? Start een blog, nee een vlog, weet je wat: allebei. En schrijf dat boek, nee drie boeken, of ga je richten op je energy healings, nee doe het allemaal! Kom op, werken met je donder! There’s no time to waste!”

Even ging ik mee met het stemmetje. Tot een andere, kalmere, meer heldere stem zichzelf liet horen. “Je hebt de afgelopen bijna tien jaar keihard aan een bedrijf gewerkt. Neem deze tijd maar voor jezelf. Écht voor jezelf. Ja, dat mag.”

Het moment dat ik alles losliet, was paradoxaal genoeg het moment dat inspiratie vanzelf begon te stromen. In de rivier, op een rots zat ik te zijn. Gewoon te zijn. Om me heen te kijken. De zon op mijn gezicht. En toen kwamen de woorden. Gelukkig had ik een notebook bij me. En zo begon ik te schrijven: misschien wel het voorwoord van een boek.

Of dat boek er ook echt komt, daar hoef ik het antwoord nog niet op. Ik kies ervoor om verbinden met mijn inner being op nummer 1 te zetten. De inspiratie die dan vanzelf komt, die laat ik stromen. Als dat zo voelt. En wat niet komt, dat niet. Ook dat is goed.

Dank je wel Bali. Je was geweldig. Next stop: Australia.

 

Mayke NiestadtMayke zet zich in voor een gelukkigere wereld. Dat doet ze door anderen te laten zien hoe zij meer innerlijke rust en diepe zelfconnectie kunnen vinden. Je kunt haar volgen op: https://www.instagram.com/maykeniestadt/

Gedeeld

verder lezen