COLUMN MAYKE NIESTADT: LIEFDE

Gepubliceerd op: 26 september 2018

Mayke Niestadt

 

Jaren geleden liet ik een kernwaardenonderzoek doen naar Buck Agency. De onderzoeker kwam een kernwaarde tegen die hij nooit eerder in een bedrijf heeft gezien: liefde. Het bleek onze belangrijkste kernwaarde te zijn.

Ik heb het bedrijf, destijds onder de naam Buck Models, opgericht uit liefde. Omdat ik het beter wilde doen for the higher good of all, een positieve verandering in de markt teweeg wilde brengen: namelijk een modellen & hospitality agency waar looks, werkhouding én goed werkgeverschap gecombineerd werden. “In mijn tijd” (goh, ben ik al op die leeftijd aangekomen dat ik dat kan zeggen?) bestond dat namelijk nog niet.

Nog steeds geloof ik dat werken en leven vanuit liefde de langste adem heeft. Dat bedrijven die opgericht zijn uit liefde, en hun keuzes maken gebaseerd op wat het beste is voor iedereen, het het verst schoppen. En dan bedoel ik niet per se financieel; want is dát nou de graadmeter voor succes? Voor mij is de graadmeter van succes hoeveel levens je positief hebt weten te beïnvloeden. Ik geloof dat er daarom zoveel goed karma in mijn bedrijf zit: dingen komen ons letterlijk aanwaaien. En dat terwijl er al drie jaar geen marketing of sales wordt gedaan. Best bijzonder, als je erover nadenkt.

Je kunt je openstellen voor liefde, bewust je hart openen en vanuit je hart gaan leven. Manieren om dat te doen zijn bijvoorbeeld hartenmeditaties, waarbij je bewust naar je hart ademt en je hartchakra opent. (Chakra’s zijn energiecentra die ons lichaam van energie voorzien en energie laten stromen, of juist blokkeren). Dansen of yoga kunnen je hart openen, vooral bepaalde yogahoudingen waarbij je borstgebied letterlijk opent. Je ziet dan overal om je heen liefde: en de wereld is ineens een stuk mooiere plek.

En soms gebeurt dat spontaan. Door een ontmoeting met een nieuwe of oude bekende, waarbij je hart ineens openspringt. En ook al leefde je al vanuit liefde, toch kan je wereld dan best even op z’n kop staan.

De kracht van liefde is zo sterk omdat wij mensen in essentie liefde zíjn. We komen dus als we liefde voelen in verbinding met onze natuurlijke staat van zijn – en dat is waar we allemaal, bewust of onbewust, naar op zoek zijn. En als dat gevoel dan weer weg ebt, doordat ons ego langzaam weer de overhand neemt, willen we niets liever dan weer terug naar dat gevoel van verbinding. En ook dat is liefde.

Love is everywhere. Love changes everything.

 

Tekst: Mayke Niestadt

Gedeeld

verder lezen

COLUMN FRIEDA: MALENDE ONZEKERHEID

Beauty & Wellness Eten & Drinken Leven Shoppen Sport & Health Uit in Zuid Wonen Vacatures COLUMN FRIEDA: MALENDE ONZEKERHEIDGepubliceerd op: Bij de advocaat moet Mascha huilen. Waarschijnlijk had ze gehoopt op een strijdster, op een...

MONDAY MOTIVATION: MET DEZE TIPS ROCK JIJ DEZE MAANDAG

Het is weer maandag. Met alles wat er deze week weer op de planning staat, is het maar beter dat we snel uit onze weekendroes komen voor een goed en energiek begin van de week. Dan worden de komende dagen sowieso een piece of cake! Lukt dit je nog niet helemaal? Geen zorgen, met deze vier tips ga je gegarandeerd vol goede moed de week in.

COLUMN TIM: BEWONERS VAN ZUID EN HUN AUTO #6

Beauty & Wellness Eten & Drinken Leven Shoppen Sport & Health Uit in Zuid Wonen Vacatures COLUMN TIM: BEWONERS VAN ZUID EN HUN AUTO #6 Gepubliceerd op: Wie? Bart ter HaarWat doe je voor werk? Makelaar o.g. Merel & Ter Haar Makelaars...

COLUMN LEON: LIMITED EDITIONS

Beauty & Wellness Eten & Drinken Leven Shoppen Sport & Health Uit in Zuid Wonen Vacatures COLUMN LEON: LIMITED EDITIONS Gepubliceerd op: Ik krijg vaak de vraag hoe kunst-fotografie aan zijn waarde komt en hoe het werkt met de verschillen...

COLUMN FRIEDA: LEPELTJE LEPELTJE

Beauty & Wellness Eten & Drinken Leven Shoppen Sport & Health Uit in Zuid Wonen Vacatures COLUMN FRIEDA: LEPELTJE LEPELTJEGepubliceerd op: Mascha weet het echt niet meer.Ze praten niet meer met elkaar, laat staan dat ze tegen elkaar...