Hét platform voor en over Amsterdam Zuid!

COLUMN MARIJNTJE: 12 MEI MOEDERDAG

Gepubliceerd op: 10 mei 2019

 

Marijntje

Moederdag. Ieder jaar weer rijst de vraag wat mijn kindjes voor me gaan doen en òf ze wat gaan doen. Eerst hechtte ik er niet zoveel waarde aan (sorry mama) maar nu ik zelf moeder ben, vind ik het toch wel heel erg leuk om deze dag in het zonnetje te worden gezet. En eerlijk is eerlijk; wij moeders hebben zo’n dag ook echt verdiend! 

Ik zag ergens staan; iedere dag is het Moederdag. Daar ben ik het natuurlijk he-le-maal niet mee eens. Iedere dag moet ik haasten in de ochtend en sta ik als een politieagent tegen mn kinderen te schreeuwen dat ze moeten opschieten. En de rest van de middag ben ik taxichauffeur en hang ik weer met een zweetsnor boven de pannen om wat lekkers op tafel te toveren. Weer ja.

Dus wie het heeft verzonnen om te zeggen dat het iedere dag Moederdag is? 

Vast een man! 

 

>> Het artikel gaat verder onder de advertentie <<

>> vervolg artikel <<

 

Mijn man hecht er ook niet zoveel waarde aan en zegt dat het pure commercie is. Sure. Maar dat wordt het natuurlijk wel steeds meer met alle reclames voor parfums, pannen en potten voor de moeders. Ondanks dit, vind ik zeker dat deze dag niet zomaar voorbij mag gaan. 

Veel restaurants spelen hier dan ook op in. Bijvoorbeeld bij Mama Kelly hebben ze een speciale moederdaglunch en diner. Bij The Harbour Club mogen moeders gratis eten (let wel op de spelregels!). En bij Loetje kun je een speciale cadeaukaart voor de moeders kopen. Zo zijn er nog veel meer leuke plekken in Zuid waar je vandaag terecht kunt om even extra in het zonnetje gezet te worden.

Ik zou zeggen; grijp die kans! It’s only one day…

 

 

Marijntje

Marijntje (43) is onze wijkambassadrice van Amsterdam Oud-Zuid. Deze moeder van drie dochters is werkzaam als stewardess en reist dan ook graag de hele wereld rond. Echter, no place better than Oud-Zuid!

Gedeeld

verder lezen

COLUMN LEON: COLLABS X KUNST

Collabs zijn niet meer weg te denken uit onze maatschappij.Denk even aan de jaarlijkse samenwerking van kleding-gigant H&M met een ontwerper…

HET MUSEUMPLEIN IN OORLOGSTIJD

In de oorlog was het Museumplein een tijd lang niet toegankelijk voor de bewoners van Amsterdam. Een kijkje in de historie van het plein in oorlogstijd.

COLUMN LEON: COLLABS X KUNST

Collabs zijn niet meer weg te denken uit onze maatschappij.Denk even aan de jaarlijkse samenwerking van kleding-gigant H&M met een ontwerper…

HET MUSEUMPLEIN IN OORLOGSTIJD

In de oorlog was het Museumplein een tijd lang niet toegankelijk voor de bewoners van Amsterdam. Een kijkje in de historie van het plein in oorlogstijd.