Hét platform voor en over Amsterdam Zuid!

FROM PARIS WITH LOVE

COLUMN LEON

Gepubliceerd op: 28 september 2018

Als je werkzaam bent in de mode, interieur of kunst, krijg je vaak de vraag : waar komen trends nou eigenlijk vandaan? En nog vaker: wat is dit jaar de nieuwe kleur?

Het antwoord daarop is natuurlijk niet zomaar te geven. Zwart is altijd het nieuwe wit, of andersom. Minimalistisch, of alles door elkaar: het volgt elkaar vaak op zoals de winter na de zomer komt.

Om de zoveel seizoenen zien we dierenprints weer verschijnen, daarna weer camouflage, en geen voorjaar zonder bloemenprints of nautisch blauw met wit. In een crisisperiode ontstaan vaak trends met felle kleuren en vrolijke prints, juist als tegenhanger van slechte economische tijden.

Een trend kan ontstaan op straat, via een trendwatcher of een bekend persoon. Ontwerpers en consumenten volgen graag, zowel in interieur als in mode. Beyoncé en Rihanna treden bijvoorbeeld op in een doorzichtige jas en daar is een trend geboren. Dat sijpelt dan door via de catwalks en beurzen naar de winkels: een half jaar later hangen de doorzichtige jassen en tassen te wachten. Maar ook doorzichtige eetkamer stoelen en woonaccessoires.

Heel bijzonder zijn bijvoorbeeld de tassen van Debra Franses Bean: transparant, zodat je de inhoud kan zien. Elk stuk is uniek.

Beeld: Debra Frances Bean.

 

Beeld: Debra Frances Bean

 

Als een trend er eenmaal is, dan kun je er vaak niet meer omheen, en kom je het ineens overal tegen! Even op een rij wat ik heb gespot afgelopen week in Parijs:

 

Trend # 1 NEON

Ontstaan mede door de economische crisis, maar ook als revival van de fluor prints uit de jaren 80 en 90. Gespot zijn deze prints op aluminium met Neon kleuraccenten.

Beeld: Karin Vermeer

 

Trend # 2 GROEPEREN

Op 1 wand worden meerdere werken in verschillende technieken geplaatst.

 

Trend # 3 OBJECTEN

Objecten, objecten en nog eens objecten….. Van honden tot appels en van jerrycans tot ijsjes.

 

Oktober is traditiegetrouw woonmaand, en daar doen wij bij Cobra natuurlijk ook aan mee. De galerie is helemaal gevuld met nieuwe collectie en wij hebben een hele leuke actie in samenwerking met Hotel 27 op de Dam.

Ik vertel je er graag meer over in de galerie op de van Baerlestraat.

 

Laat de herfst maar komen !

 

Leon Jonkman

Beeld: Annelore Bensink

Leon Jonkman (42) heeft een achtergrond in fashion- en interieur en werkt nu als Gallery manager voor Cobra Art aan de Van Baerlestraat. In elke column geeft hij een kijkje in de keuken van de galerie, maar ook tips en tricks voor het kiezen, aanschaffen en plaatsen van kunst in huis.

Gedeeld

verder lezen

7X KERSTBOOM SCOREN IN ZUID

7X KERSTBOOM SCOREN IN ZUID

7X KERSTBOOM SCOREN IN ZUID Gepubliceerd op: Pakjesavond zit er op, wat betekent dat we officieel in de kerststemming mogen komen! De kerstperiode is uiteraard niet compleet zonder een versierde groene rakker in huis. Of je nu...

COLUMN SEBASTIAAN CAPEL: LICHTJES IN DE DUISTERNIS

COLUMN SEBASTIAAN CAPEL: LICHTJES IN DE DUISTERNIS

COLUMN SEBASTIAAN CAPEL: LICHTJES IN DE DUISTERNIS Gepubliceerd op: Sebastiaan Capel – voormalig stadsdeelvoorzitter én trots bewoner van Amsterdam-Zuid – kent ons stadsdeel op zijn duimpje en neemt ons in zijn maandelijkse...

DE FEESTDAGEN VIEREN MET MAIK DE BOER

DE FEESTDAGEN VIEREN MET MAIK DE BOER

DE FEESTDAGEN VIEREN MET MAIK DE BOER Gepubliceerd op: Hij groet passanten, lacht zijn witte tanden bloot en strooit met complimenten. Maik de Boer is een flamboyante verschijning die zich – hoe kan het ook anders – perfect...