Hét platform voor en over Amsterdam Zuid!

COLUMN LEON: EEN BEELD ZEGT MEER DAN 1000 WOORDEN…

Gepubliceerd op: 12 februari 2019

Leon Cobra Art

Omdat een beeld meer zegt dan 1000 woorden; in deze column eens niet zoveel tekst, maar laat ik graag het beeld spreken. Bovendien wil ik van de gelegenheid gebruik maken om jullie voor te stellen aan een aantal nieuwe kunstenaars die wij vanaf heden in de collectie hebben bij Cobra Art Gallery.

 

MARCEL VAN LUIJT

Marcel van Luijt is een Nederlandse fotograaf die zijn werken over de hele wereld exposeert en verkoopt. Na de geboorte van zijn oudste zoon is hij begonnen met experimenteren om zijn dromen te visualiseren, voornamelijk door middel van contrast in kleurtonen en donker en licht: hiermee creëert hij nieuwe werelden. Voor het eerst is zijn werk nu ook in Nederland verkrijgbaar.

Marcel van Luit Cobra Art

Beeld: Marcel van Luit

 

Marcel van Luit Cobra Art

Beeld: Marcel van Luit

 

 

GERT KIST

Een andere nieuwkomer in onze collectie is Gert Kist. Hij is een Nederlandse fotograaf die voornamelijk bekend is vanwege zijn mannelijke modellen. Recentelijk is hij een nieuwe weg ingeslagen: zijn onderwerp is het vrouwelijke gezicht dat iets wil vertellen of juist wil verbergen. Dit is aan de toeschouwer om te bepalen.

Gert Kist Cobra Art Gallery

Beeld: Gert Kist

 

Gert Kist Cobra Art Gallery

Beeld: Gert Kist

 

Gert Kist Cobra Art Gallery

Beeld: Gert Kist

 

 

JAMES CHIEW

En van een van onze vaste kunstenaars James Chiew heb ik twee limited editions binnen gekregen. De eerste is ‘True Legends’, een bonte verzameling van legendarische artiesten. Helaas niet meer allemaal onder ons.

 
James Chiew Cobra Art Gallery

Beeld: James Chiew

 

Het tweede werk is ‘Sins Hotel’: Dit Hotel gevestigd in een Amsterdams Grachtenpand vertelt achter elk raam een verhaal gebaseerd op een van de zeven zonden. Leuk detail: dit werk is gedeeltelijk gemaakt in reflectief materiaal, dus het licht op in het donker! 

James Chiew Cobra Art Gallery

Beeld: James Chiew

 

Dit alles en nog veel meer nieuwe werken zijn nu in het echt bekijken in onze gallery aan de Van Baerlestraat! Zien we jou binnenkort? 

 

 

Leon Jonkman

Beeld: Annelore Bensink

 

Leon Jonkman (42) heeft een achtergrond in fashion- en interieur en werkt nu als Gallery manager voor Cobra Art aan de Van Baerlestraat. In elke column geeft hij een kijkje in de keuken van de galerie, maar ook tips en tricks voor het kiezen, aanschaffen en plaatsen van kunst in huis.

 

 

Gedeeld

RECENT

verder lezen

COLUMN: RUBEN VAN ZWIETEN

Zelf was ik recent afgestudeerd en verenigde het seminarium en het Leidsche Studentencorps in mij. Kerken sluiten en sloten, maar ik dacht: laat ik er juist één openen.

GEZIEN IN ZUID: PANTERPRINT

Richard Nagel (27) struint de straten van Zuid af op zoek naar interessante modeverschijnselen. Zijn bijzondere vondsten deelt hij graag met ons op ZUID.nl!

WINTER BLUES? BOEK VILA AHORA!

Wij begrijpen dat dit ideaal weer is om vast plannen te maken voor de zomervakantie. Zie jij jezelf volledig ontspannen op Ibiza? Dan tippen wij Vila Ahora!

AAN TAFEL BIJ: MARIANA ARÃO

In deze nieuwe rubriek ‘Aan tafel bij’ schuift Nadine Witteman maandelijks aan bij expats in Zuid. Wij zijn razendbenieuwd naar hun verhalen!