COLUMN HOOFDREDACTEUR LA TOYA

ZOMER IN ZUID

La Toya

Lieve lezers,

 

De eerste zomer die we met ZUID.nl meemaken gaat nu al de boeken in als de heetste zomer die we ooit gekend hebben. Het ene na het andere warmterecord is de laatste weken verbroken.

Goed nieuws dus voor iedereen die vakantie in eigen land viert of niet op vakantie gaat. Want wat zijn we toch getrakteerd op een hoop waterpret en lange zomeravonden. Ik zie het, als thuisblijver na een heerlijke huwelijksreis, in ieder geval echt als een cadeautje.

Met ZUID.nl hebben we hierom volop artikelen geschreven die passen bij een aanhoudende hittegolf. Denk hierbij aan terrassen aan het water, plekken waar je bootjes kunt huren of buiten kunt sporten. Superleuk is het om te merken hoe enthousiast deze artikelen worden opgepakt! Ook hebben we, omdat de rubriek ‘Gluren bij de Buren’ een favoriet van velen is gebleken, een nieuwe wekelijkse rubriek in het leven geroepen: ‘Droomhuizen in Zuid’. Hierin nemen we steeds een kijkje bij huizen die in Zuid te koop staan, want ook wij dromen graag weg op Funda.

Terug naar de zomer. Het mooiste aan deze periode vind ik eigenlijk de gezelligheid die ontstaat als je met veel mensen buiten bent. Iedereen is minder gehaast en praatjes met vreemden worden al snel gemaakt. Vooral wanneer gespreksonderwerpen als ‘Temptation Island VIPS’ aan bod komen, praat het hele terras graag mee. (Ja ik heb het ook gekeken, en ja ik kan ook niet wachten tot het volgende seizoen ✌🏽)  Het hoogtepunt van deze ‘saamhorigheid’ is voor mij Pride Amsterdam. Trots mogen we zijn hoe onze stad hierin het voortouw neemt en juist de liefde laat spreken.

Met nog een aantal zomerweken in het verschiet zou het zomaar kunnen dat het Nationale Hitteplan nog een keer van kracht gaat. Ik zeg geen nee tegen nog meer zon, maar gelukkig hebben de eerste dagen regen zich ook voorgedaan. Want ook in de natuur draait het uiteindelijk om de juiste balans, zodat we nog lang kunnen genieten van de mooie groene bomen.

Voor nu wens ik jullie allemaal een fijn vervolg van de zomer toe. Wij zullen ervoor zorgen dat er aan leuke tips en artikelen geen gebrek is.

 

Tot snel, in de straten van Zuid.

 

PS: Wij horen heel graag jullie favoriete plekken in Zuid! Stuur me dus gerust een mailtje en wie weet lees je er binnenkort over terug.

 

La Toya Sensen – Ramsahai (29) zal regelmatig columns delen over het leven als hoofdredacteur van ZUID.nl en het reilen en zeilen op de redactie.

 

 

 

 

Gedeeld

verder lezen

COLUMN DENISE BOEKHOFF: BADMODE

COLUMN DENISE BOEKHOFF: BADMODE

Denise Boekhoff - voormalig topmodel en mannequin - deelt maandelijks haar visie op het gebied mode en fashion.  Terug van een paar heerlijke dagen Mallorca met mijn lief. Mijn koffer gevuld met kleurige luchtige jurkjes, badpakken en bikini’s, waaraan de Spaanse zon...

ONDERNEMERS AAN HET WOORD: MARJOLEIN VAN DER WIM & PAUL WEIJERS

ONDERNEMERS AAN HET WOORD: MARJOLEIN VAN DER WIM & PAUL WEIJERS

Zij is makelaar en taxateur, hij energielabel- en duurzaamheidsadviseur. Een combinatie die goed samengaat. Zowel privé als zakelijk delen Marjolein van der Wim en Paul Weijers vele passies met elkaar. Van vastgoed en Oud-Zuid tot reizen en lekker eten. Zelfs op het...

VAN POELGEEST EN PACO RAPHAEL LANCEREN UNIEKE ART CAR

VAN POELGEEST EN PACO RAPHAEL LANCEREN UNIEKE ART CAR

De creativiteit spat ervan af! We hebben natuurlijk over de unieke BMW 4 Coupé art car die Van Poelgeest in samenwerking met de kunstenaar Paco Raphael en Kunsthuis Amsterdam op 19 mei hebben gelanceerd. Een bijzondere samenwerking waarbij kunst en innovatie hand in...

ROB’S REISCOLUMN: HET LAND VAN VUUR EN IJS

ROB’S REISCOLUMN: HET LAND VAN VUUR EN IJS

Een goede reisroute langs alle bezienswaardigheden in IJsland samenstellen is een behoorlijke klus. Onlangs besloot ik deze uitdaging aan te gaan en de natuurwonderen van dit land te verkennen. Tijdens mijn reis heb ik een aantal tips verzameld.     1. In de...

MINI ELECTRIC: DE PERFECTE STADSAUTO

MINI ELECTRIC: DE PERFECTE STADSAUTO

In een indrukwekkend, kolossaal pand langs de A10 bevindt zich Van Poelgeest. De grootste en meest exclusieve BMW en MINI-dealer van Nederland. Het draait hier om pure beleving en passie voor de diverse automerken. Zo heeft MINI een geheel eigen afdeling waar je alle...