Hét platform voor en over Amsterdam Zuid!

COLUMN HOOFDREDACTEUR LA TOYA

ZOMER IN ZUID

La Toya

Lieve lezers,

 

De eerste zomer die we met ZUID.nl meemaken gaat nu al de boeken in als de heetste zomer die we ooit gekend hebben. Het ene na het andere warmterecord is de laatste weken verbroken.

Goed nieuws dus voor iedereen die vakantie in eigen land viert of niet op vakantie gaat. Want wat zijn we toch getrakteerd op een hoop waterpret en lange zomeravonden. Ik zie het, als thuisblijver na een heerlijke huwelijksreis, in ieder geval echt als een cadeautje.

Met ZUID.nl hebben we hierom volop artikelen geschreven die passen bij een aanhoudende hittegolf. Denk hierbij aan terrassen aan het water, plekken waar je bootjes kunt huren of buiten kunt sporten. Superleuk is het om te merken hoe enthousiast deze artikelen worden opgepakt! Ook hebben we, omdat de rubriek ‘Gluren bij de Buren’ een favoriet van velen is gebleken, een nieuwe wekelijkse rubriek in het leven geroepen: ‘Droomhuizen in Zuid’. Hierin nemen we steeds een kijkje bij huizen die in Zuid te koop staan, want ook wij dromen graag weg op Funda.

Terug naar de zomer. Het mooiste aan deze periode vind ik eigenlijk de gezelligheid die ontstaat als je met veel mensen buiten bent. Iedereen is minder gehaast en praatjes met vreemden worden al snel gemaakt. Vooral wanneer gespreksonderwerpen als ‘Temptation Island VIPS’ aan bod komen, praat het hele terras graag mee. (Ja ik heb het ook gekeken, en ja ik kan ook niet wachten tot het volgende seizoen ✌🏽)  Het hoogtepunt van deze ‘saamhorigheid’ is voor mij Pride Amsterdam. Trots mogen we zijn hoe onze stad hierin het voortouw neemt en juist de liefde laat spreken.

Met nog een aantal zomerweken in het verschiet zou het zomaar kunnen dat het Nationale Hitteplan nog een keer van kracht gaat. Ik zeg geen nee tegen nog meer zon, maar gelukkig hebben de eerste dagen regen zich ook voorgedaan. Want ook in de natuur draait het uiteindelijk om de juiste balans, zodat we nog lang kunnen genieten van de mooie groene bomen.

Voor nu wens ik jullie allemaal een fijn vervolg van de zomer toe. Wij zullen ervoor zorgen dat er aan leuke tips en artikelen geen gebrek is.

 

Tot snel, in de straten van Zuid.

 

PS: Wij horen heel graag jullie favoriete plekken in Zuid! Stuur me dus gerust een mailtje en wie weet lees je er binnenkort over terug.

 

La Toya Sensen – Ramsahai (29) zal regelmatig columns delen over het leven als hoofdredacteur van ZUID.nl en het reilen en zeilen op de redactie.

 

 

 

 

Gedeeld

verder lezen

ROB’S REISCOLUMN: DE WERELDWONDEREN VAN JORDANIË

ROB’S REISCOLUMN: DE WERELDWONDEREN VAN JORDANIË

Tijdens een reis naar Jordanië kom je de meest indrukwekkende plekken tegen. De vijf meest bijzondere bezienswaardigheden die je niet mag missen, staan ook nog eens op de UNESCO Werelderfgoedlijst en heb ik voor je op een rijtje gezet!     WADI RUM Wadi Rum...

COLUMN SEBASTIAAN CAPEL: DE TUINEN VAN HET RIJKS

COLUMN SEBASTIAAN CAPEL: DE TUINEN VAN HET RIJKS

  Sebastiaan Capel – voormalig stadsdeelvoorzitter én trots bewoner van Amsterdam-Zuid – kent ons stadsdeel op zijn duimpje en neemt ons in zijn maandelijkse column mee naar de plekken waar hij enthousiast van wordt. Er zijn van die plekken die je als...

ROB’S REISCOLUMN: HVAR HEAVEN

ROB’S REISCOLUMN: HVAR HEAVEN

  Begin juni reisde ik met een groep collega’s naar het prachtige Hvar. Dit eiland in Kroatië is de ideale keuze voor zowel een privé- als bedrijfsreis. Het is zonovergoten, staat vol met lavendel en wordt beschouwd als één van de tien mooiste eilanden ter...