Hét platform voor en over Amsterdam Zuid!

COLUMN EMILE: EEN MIDDAG OLIEBOLLEN PROEVEN IN ZUID

Gepubliceerd op: 20 december 2019

Emile Oliebollen proeven

In Amsterdam-Zuid struikel je over de kerstversiering, kerstmarktjes, kerstmuziek en kerstbomen… De feestdagen staan duidelijk voor de deur! De decembermaand is dan ook dé maand waarin we ons ongegeneerd kunnen laten gaan aan lekker – en vooral veel – eten en drinken, voordat we in januari op rantsoen gaan en massaal ons fitnessabonnement activeren. Met de feestdagen in het verschiet is het ook weer tijd voor oliebollen, appelbeignets, krentenbollen en de rest van de zoete verleidingen die verkrijgbaar zijn bij de oliebollenkraam. De oliebollenkramen in Amsterdam-Zuid bieden allemaal een ruim assortiment aan lekkernijen; van een simpele oliebol tot aan gevulde appelbeignets en versierde wafels.. Maar waar vinden we die kramen nu eigenlijk precies? En hoe proeven daar de verschillende oliebollen?

Ik besloot om op een frisse, maar zonnige wintermiddag mijn fiets te pakken en een rondje door de buurt te maken om bij verschillende oliebollenkramen te stoppen. En niet zomaar een stop; een oliebollen-proef-stop! Om enige objectiviteit te krijgen in de keuze van mijn ‘favoriete oliebol’ en om te voorkomen dat mijn maag blokkeert na de eerste stop heb ik gekozen voor een naturel oliebol met poedersuiker!

 

>> Het artikel gaat verder onder de advertentie << 

>> Vervolg artikel << 

 

Mijn eerste stop was op het Museumplein. Ik werd er vriendelijk en snel geholpen. Mijn oliebol, beetje warm, kwam met lekker veel poedersuiker, was niet vettig maar wel een beetje droog en kostte 1 euro. Met mijn jas vol met suiker fietste ik voor mijn tweede stop naar het Cornelis Troost Plein voor een bol bij oliebollenkraam J.C. van Gemert. Ook hier een vriendelijke dame die vroeg of ik de oliebol warm of koud wilde hebben. De oliebol kwam warm uit de magnetron met lekker veel poedersuiker! De oliebol was niet vettig en lekker zacht en ook hier betaalde ik 1 euro.

 

Emile Oliebollen proeven

 

Derde oliebollen stop: de Cornelis Schuytstraat.De grootste oliebol voor 1 euro die ik tot nu tot heb gekregen. Ik werd snel geholpen. Deze warme oliebol was lekker zacht, maar smaakte anders dan bij de eerste twee kramen. Eet ik nu toch teveel oliebollen achter elkaar op? Vierde stop: de oliebollenkraam op het Stadionplein. Mooi formaat, niet vettig, net uit de olie en dus lekker knapperig en een goede oliebollensmaak met een mooi laagje poedersuiker voor 1 euro. Ik besloot om nog een laatste stop te maken: Bakkerij Renzema aan de Stadionweg. Niet een heel ruim assortiment, en had alleen de keuze uit een oliebol met krenten. De oliebol was niet warm, wel erg knapperig en van binnen een zachte vulling. Ook hier betaalde ik 1 euro.

 

DE LEKKERSTE BOL VAN ZUID!

oliebol in Amsterdam-Zuid

Fietsend met een gezicht vol met poedersuiker richting de Zuidas om nu de moeilijke keuze te maken: wie heeft de lekkerste oliebol vandaag geserveerd? Mijn keuze gaat naar de oliebollenkraam op het Stadionplein!

 

Fijne feestdagen allemaal!

 

Emile Rietveld

Emile Rietveld (35) is onze wijkambassadeur van de Zuidas. Middels zijn ambassadeurschap wil hij laten zien hoe snel de Zuidas verandert van een zakendistrict naar een prachtig en mooi woon- en leefgebied.

 

Gedeeld

verder lezen

COLUMN DICK: FUCKBOY SEASON

COLUMN DICK: FUCKBOY SEASON

Diederik – Dick voor intimi – is een jonge dertiger die woont in De Pijp. Iedere maand deelt hij zijn avontuurtjes met ons op ZUID.nl!

COLUMN DICK: FUCKBOY SEASON

COLUMN DICK: FUCKBOY SEASON

Diederik – Dick voor intimi – is een jonge dertiger die woont in De Pijp. Iedere maand deelt hij zijn avontuurtjes met ons op ZUID.nl!