COLUMN DICK: NO CHILL

Gepubliceerd op: 11 mei 2021

Diederik is een man van ‘pak ‘em beet begin dertig’. Hij staat volop in het leven, reist de wereld over naar tropische oorden, nipt champie met zijn vrienden op de leukste feestjes en heeft een fantastische baan. Maar toch mist er iets…

 

Het enige drama dat ik de laatste tijd nog meemaak, vindt plaats op mijn televisiescherm. Waar ik pre-corona in mijn drukke agenda hooguit tijd had voor een avondje ‘Netflix & Chill’ – waar in de praktijk dus weinig Netflix aan te pas kwam – bingewatch ik tegenwoordig elke serie om ook maar een beetje sjeu aan het lockdown-leven te geven. Die leegte door het gebrek aan intriges in het alledaagse vul ik momenteel op met de perikelen uit de dramaserie Gossip Girl. Althans, totdat mijn leven afgelopen Koningsdag op zijn kop kwam te staan.

 

Koningsdag – en inmiddels alweer de tweede Woningsdag – vieren we traditiegetrouw bij mijn maatje Beau. Die avond wordt het een groot feest met een heerlijk diner, een overvloed aan champagne en uitbundige gedans in de woonkamer. Om de roes van de drank wat te verzachten, haalt Beau een paar kleine envelopjes tevoorschijn. ‘Op Wim-Lex!’, grinnikt Beau. Naarmate de avond vordert, merk ik dat de drank en cocaïne hem – eveneens volgens traditie – naar het hoofd stijgen. Hij begint baldadig te worden en ik vraag of hij niet beter even een luchtje kan gaan scheppen op het dakterras.

 

Beau barst in een lachen uit dat ik niet eerder van hem ken. ‘Je hebt geen idee, hè?’, vraagt hij op een kille toon. ‘Ik heb al maanden een verhouding met jouw vent. Het gebeurt recht voor je neus en je hebt helemaal, maar dan ook helemáál niets door. Je denkt steeds maar dat hij zo druk bezig is met z’n nieuwe baan, maar dan is hij bij mij. Hij moet je niet! Iedereen hier weet dat, maar jij hebt niets door.’ Ik kijk om me heen. ‘Is het waar?’, vraag ik. Niemand durft iets te zeggen.

 

Vanbinnen kook ik. Overmeesterd door een verblindende woede, rijg ik Beau zonder twijfel aan het taartmes waarmee we eerder op de avond de ambachtelijk gemaakte oranje-tompoezen hadden aangesneden. Hij zakt ineen en er valt een ijzige stilte. Alle ogen in de ruimte richten zich op mij…

 

Badend in het zweet schrik ik wakker. Verward check ik mijn telefoon die naast mij ligt en zie ik een berichtje van Beau: Wakker worden slaapkop, de oranjebitter staat koud!

 

Het was slechts een nachtmerrie. Dat krijg je van al die dramaseries. Netflix has no chill.

 

XOXO DICK

 

 
Iedere maand lees je de Lulverhalen van Dick in magazine Zie Oud Zuid.

Gedeeld

verder lezen

TRAVEL LEGENDS: WHAT A TIME TO BE ALIVE

TRAVEL LEGENDS: WHAT A TIME TO BE ALIVE

Het onmogelijke mogelijk maken. Dat is waar Travel Legends in uitblinkt. Zij nemen je mee naar de bekende en onbekende bestemmingen voor onvergetelijke avonturen. Reizen die zo’n indruk achterlaten dat je ze jaren later nog regelmatig oprakelt. Van wildkamperen in de...

COLUMN DENISE BOEKHOFF: BADMODE

COLUMN DENISE BOEKHOFF: BADMODE

Denise Boekhoff - voormalig topmodel en mannequin - deelt maandelijks haar visie op het gebied mode en fashion.  Terug van een paar heerlijke dagen Mallorca met mijn lief. Mijn koffer gevuld met kleurige luchtige jurkjes, badpakken en bikini’s, waaraan de Spaanse zon...

ONDERNEMERS AAN HET WOORD: MARJOLEIN VAN DER WIM & PAUL WEIJERS

ONDERNEMERS AAN HET WOORD: MARJOLEIN VAN DER WIM & PAUL WEIJERS

Zij is makelaar en taxateur, hij energielabel- en duurzaamheidsadviseur. Een combinatie die goed samengaat. Zowel privé als zakelijk delen Marjolein van der Wim en Paul Weijers vele passies met elkaar. Van vastgoed en Oud-Zuid tot reizen en lekker eten. Zelfs op het...

VAN POELGEEST EN PACO RAPHAEL LANCEREN UNIEKE ART CAR

VAN POELGEEST EN PACO RAPHAEL LANCEREN UNIEKE ART CAR

De creativiteit spat ervan af! We hebben natuurlijk over de unieke BMW 4 Coupé art car die Van Poelgeest in samenwerking met de kunstenaar Paco Raphael en Kunsthuis Amsterdam op 19 mei hebben gelanceerd. Een bijzondere samenwerking waarbij kunst en innovatie hand in...

ROB’S REISCOLUMN: HET LAND VAN VUUR EN IJS

ROB’S REISCOLUMN: HET LAND VAN VUUR EN IJS

Een goede reisroute langs alle bezienswaardigheden in IJsland samenstellen is een behoorlijke klus. Onlangs besloot ik deze uitdaging aan te gaan en de natuurwonderen van dit land te verkennen. Tijdens mijn reis heb ik een aantal tips verzameld.     1. In de...

TRAVEL LEGENDS: WHAT A TIME TO BE ALIVE

TRAVEL LEGENDS: WHAT A TIME TO BE ALIVE

Het onmogelijke mogelijk maken. Dat is waar Travel Legends in uitblinkt. Zij nemen je mee naar de bekende en onbekende bestemmingen voor onvergetelijke avonturen. Reizen die zo’n indruk achterlaten dat je ze jaren later nog regelmatig oprakelt. Van wildkamperen in de...

COLUMN DENISE BOEKHOFF: BADMODE

COLUMN DENISE BOEKHOFF: BADMODE

Denise Boekhoff - voormalig topmodel en mannequin - deelt maandelijks haar visie op het gebied mode en fashion.  Terug van een paar heerlijke dagen Mallorca met mijn lief. Mijn koffer gevuld met kleurige luchtige jurkjes, badpakken en bikini’s, waaraan de Spaanse zon...

ONDERNEMERS AAN HET WOORD: MARJOLEIN VAN DER WIM & PAUL WEIJERS

ONDERNEMERS AAN HET WOORD: MARJOLEIN VAN DER WIM & PAUL WEIJERS

Zij is makelaar en taxateur, hij energielabel- en duurzaamheidsadviseur. Een combinatie die goed samengaat. Zowel privé als zakelijk delen Marjolein van der Wim en Paul Weijers vele passies met elkaar. Van vastgoed en Oud-Zuid tot reizen en lekker eten. Zelfs op het...

VAN POELGEEST EN PACO RAPHAEL LANCEREN UNIEKE ART CAR

VAN POELGEEST EN PACO RAPHAEL LANCEREN UNIEKE ART CAR

De creativiteit spat ervan af! We hebben natuurlijk over de unieke BMW 4 Coupé art car die Van Poelgeest in samenwerking met de kunstenaar Paco Raphael en Kunsthuis Amsterdam op 19 mei hebben gelanceerd. Een bijzondere samenwerking waarbij kunst en innovatie hand in...

ROB’S REISCOLUMN: HET LAND VAN VUUR EN IJS

ROB’S REISCOLUMN: HET LAND VAN VUUR EN IJS

Een goede reisroute langs alle bezienswaardigheden in IJsland samenstellen is een behoorlijke klus. Onlangs besloot ik deze uitdaging aan te gaan en de natuurwonderen van dit land te verkennen. Tijdens mijn reis heb ik een aantal tips verzameld.     1. In de...