Hét platform voor en over Amsterdam Zuid!

COLUMN DICK: FUCKBOY SEASON

Gepubliceerd op: 12 juni 2020

Diederik is een man van ‘pak ‘em beet begin dertig’. Hij staat volop in het leven, reist de wereld over naar tropische oorden, nipt champie met zijn vrienden op de leukste feestjes en heeft een fantastische baan. Maar toch mist er iets…

Column Dick

 

 

Op mijn telefoon verschijnt een notificatie. Een zekere Pedro stuurt mij een WhatsApp-bericht: Hi D, dat is lang geleden! Hoe is het?

Pedro? Oh, díé Pedro! Die bloedgeile latino van minstens drie jaar geleden! We ontmoetten elkaar in een bar en zijn prachtige lippen, gespierde armen en diepbruine ogen lieten mij niet ongeroerd. De volgende ochtend waren het diezelfde ogen die mij aanstaarden terwijl ik nog half verdoofd van de martini’s naast hem ontwaakte. Het waren enkele fantastische uren, waarna hij mij gedag zoende en mijn telefoonnummer vroeg om me te overladen met lieve berichtjes, vervolgens vier keer een poging tot een tweede date te cancelen en uiteindelijk nooit meer wat van zich te laten horen. In andere woorden: nog sneller dan dat ik met hem in bed lag, was hij alweer met de noorderzon vertrokken.

Nog geen dag na het bewuste appje, trof ik op Instagram een bericht aan in mijn DM. Het kwam van Sebas, mijn eerste echte vriendje. Ik ontmoette hem tijdens een vakantie waarna ik hem regelmatig opzocht en ik – net als vele anderen met mij, bleek achteraf – volledig in zijn gladde praatjes geloofde. Nu, tien jaar later, berichtte hij me dat hij het eigenlijk nog niet begreep waarom het nu toch eigenlijk zo gelopen was tussen ons en dat hij het heel gek vond dat we elkaar niet meer spraken. Right.Hij is vast even vergeten dat hij na maandenlang de droomman uit te hebben gehangen, veranderde in een ware nachtmerrie toen ik hem betrapte met een ander.

Sebas was net als Pedro een zogenaamde fuckboy. Je kent ze wel, van die net iets te gelikte types, supercharmant, mega knap, goedgevulde broek, stoute lach met bijpassend stralend gebit… en een gigantische bagage aan emotionele ellende die ze na enkele dates over je uitstrooien, waarna ze je ghostenom vervolgens nooit meer op of om te kijken naar je. Of nou ja, nooit… totdat het fuckboyseizoen weer aanbreekt. Die eenzame periode tijdens de donkere en koude dagen voor kerst.

Maar nu kwam daar corona om de hoek kijken. Nieuw vlees scoren is lastig nu de clubs gesloten zijn en een eerste date via Zoom is nu niet bepaald ideaal. Dus scrollen die fuckboyszich een RSI-duim door hun contactenlijst op zoek naar oud materiaal dat ze kunnen recyclen… En zo waren er de afgelopen tijd nog een stuk of twee, drie schimmen uit het verleden die volledig uit het niets weer om de hoek kwamen kijken.

Eerlijk is eerlijk: ik ben me ook niet compleet bewust van de dagen momenteel. Mijn werkdagen lijken soms wel ontspannen zondagen en op een ander moment betrap ik me erop dat ik op zaterdagochtend nog even mijn werklaptop openklap. Corona fucktook met mijn tijdsbesef. Maar kom op jongens, het duurt nog minstens zes maanden tot kerst. Laat mij lekker van de zomer genieten!

X Dick

 
 
 
 
Iedere maand lees je de Lulverhalen van Dick in magazine Zie Oud Zuid.
 

Gedeeld

verder lezen

HET TERRAS OP MET DAVE ROELVINK

HET TERRAS OP MET DAVE ROELVINK

Pasgeleden spraken we met Dave Roelvink over hoe hij momenteel de coronacrisis beleeft. Verder vertelde hij ons over zijn jeugd, werk en liefdesleven!

HET TERRAS OP MET DAVE ROELVINK

HET TERRAS OP MET DAVE ROELVINK

Pasgeleden spraken we met Dave Roelvink over hoe hij momenteel de coronacrisis beleeft. Verder vertelde hij ons over zijn jeugd, werk en liefdesleven!