COLUMN DICK: DOODSANGST

Gepubliceerd op: 9 september 2021

Dick

Diederik is een man van ‘pak ‘em beet begin dertig’. Hij staat volop in het leven, reist de wereld over naar tropische oorden, nipt champie met zijn vrienden op de leukste feestjes en heeft een fantastische baan. Maar toch mist er iets…

 

Het bijzondere van taal is dat het mensen verbindt, maar ook uit elkaar kan drijven. Neem nou het woord doodsangst. Persoonlijk ben ik echt als de dood voor de dood, dus een doodsangst gaat in mijn geval écht op. Maar maakt het iemand die liever niet meer wil dan hypocriet deze uitdrukking te gebruiken, terwijl voor diegene de dood eigenlijk gewoon het einde is?

Soms lig ik er nachten wakker van. Dan lig ik weer te piekeren over een leven in één of ander hiernamaals of eigenlijk het gebrek daaraan. Ik ben ongelovig en heb nog nooit een spirituele ervaring of iets paranormaals meegemaakt, dus ik geloof – nee, ik vrees! – dat het uiteindelijk gewoon voorbij is. Finito, schluss, over and done

Het leven gaat al zo snel en dit hele coronagebeuren heeft me ook nog eens anderhalf jaar uit mijn beste tijd afgenomen. Mijn beste vriend Beau daarentegen staat tot het irritante aan toe altijd met een positieve blik in het leven. Mijn gepieker en gemaal over dit topic vindt hij dan ook maar onzin. “Het lijkt me eigenlijk wel lekker. Dan hoef je nergens meer over na te denken. Een eeuwige slaap.” Die vlieger gaat bij mij helaas niet op…

Nooit meer wakker worden, niets meer kunnen, weten of herinneren. Afschuwelijk! Dat niemand mij meer zal herinneren is nog tot daaraantoe. Maar dat ík alle leuke feesten en partijen niet meer in mijn hoofd kan herbeleven of alle fantastische bedpartners en trouwe vrienden die de revue zijn gepasseerd niet meer voor de geest kan halen, die gedachte grijpt me toch echt naar m’n keel.

Tijdens mijn wekelijkse therapiesessies weet mijn psycholoog het gelukkig altijd weer fantastisch in perspectief te plaatsen; voor een control freak als ik is de dood is de ultieme vorm van de controle verliezen. Tja, daar zit wat in… Geruststellend zegt ze me dan dat iedereen hiermee moet dealen en ik die energie beter in positieve dingen kan steken, aangezien mijn gepieker dus niets oplevert. Met een goed gevoel en een frisse moed, begin ik dan weer een nieuwe week. Totdat ik me een paar uur later besef dat die verloren sessie me dus weer een uur dichterbij jeweetwel heeft gebracht…

X DICK

 

 
Iedere maand lees je de Lulverhalen van Dick in magazine Zie Oud Zuid.

Gedeeld

verder lezen

COLUMN DENISE BOEKHOFF: BADMODE

COLUMN DENISE BOEKHOFF: BADMODE

Denise Boekhoff - voormalig topmodel en mannequin - deelt maandelijks haar visie op het gebied mode en fashion.  Terug van een paar heerlijke dagen Mallorca met mijn lief. Mijn koffer gevuld met kleurige luchtige jurkjes, badpakken en bikini’s, waaraan de Spaanse zon...

ONDERNEMERS AAN HET WOORD: MARJOLEIN VAN DER WIM & PAUL WEIJERS

ONDERNEMERS AAN HET WOORD: MARJOLEIN VAN DER WIM & PAUL WEIJERS

Zij is makelaar en taxateur, hij energielabel- en duurzaamheidsadviseur. Een combinatie die goed samengaat. Zowel privé als zakelijk delen Marjolein van der Wim en Paul Weijers vele passies met elkaar. Van vastgoed en Oud-Zuid tot reizen en lekker eten. Zelfs op het...

VAN POELGEEST EN PACO RAPHAEL LANCEREN UNIEKE ART CAR

VAN POELGEEST EN PACO RAPHAEL LANCEREN UNIEKE ART CAR

De creativiteit spat ervan af! We hebben natuurlijk over de unieke BMW 4 Coupé art car die Van Poelgeest in samenwerking met de kunstenaar Paco Raphael en Kunsthuis Amsterdam op 19 mei hebben gelanceerd. Een bijzondere samenwerking waarbij kunst en innovatie hand in...

ROB’S REISCOLUMN: HET LAND VAN VUUR EN IJS

ROB’S REISCOLUMN: HET LAND VAN VUUR EN IJS

Een goede reisroute langs alle bezienswaardigheden in IJsland samenstellen is een behoorlijke klus. Onlangs besloot ik deze uitdaging aan te gaan en de natuurwonderen van dit land te verkennen. Tijdens mijn reis heb ik een aantal tips verzameld.     1. In de...

MINI ELECTRIC: DE PERFECTE STADSAUTO

MINI ELECTRIC: DE PERFECTE STADSAUTO

In een indrukwekkend, kolossaal pand langs de A10 bevindt zich Van Poelgeest. De grootste en meest exclusieve BMW en MINI-dealer van Nederland. Het draait hier om pure beleving en passie voor de diverse automerken. Zo heeft MINI een geheel eigen afdeling waar je alle...

COLUMN DENISE BOEKHOFF: BADMODE

COLUMN DENISE BOEKHOFF: BADMODE

Denise Boekhoff - voormalig topmodel en mannequin - deelt maandelijks haar visie op het gebied mode en fashion.  Terug van een paar heerlijke dagen Mallorca met mijn lief. Mijn koffer gevuld met kleurige luchtige jurkjes, badpakken en bikini’s, waaraan de Spaanse zon...

ONDERNEMERS AAN HET WOORD: MARJOLEIN VAN DER WIM & PAUL WEIJERS

ONDERNEMERS AAN HET WOORD: MARJOLEIN VAN DER WIM & PAUL WEIJERS

Zij is makelaar en taxateur, hij energielabel- en duurzaamheidsadviseur. Een combinatie die goed samengaat. Zowel privé als zakelijk delen Marjolein van der Wim en Paul Weijers vele passies met elkaar. Van vastgoed en Oud-Zuid tot reizen en lekker eten. Zelfs op het...

VAN POELGEEST EN PACO RAPHAEL LANCEREN UNIEKE ART CAR

VAN POELGEEST EN PACO RAPHAEL LANCEREN UNIEKE ART CAR

De creativiteit spat ervan af! We hebben natuurlijk over de unieke BMW 4 Coupé art car die Van Poelgeest in samenwerking met de kunstenaar Paco Raphael en Kunsthuis Amsterdam op 19 mei hebben gelanceerd. Een bijzondere samenwerking waarbij kunst en innovatie hand in...

ROB’S REISCOLUMN: HET LAND VAN VUUR EN IJS

ROB’S REISCOLUMN: HET LAND VAN VUUR EN IJS

Een goede reisroute langs alle bezienswaardigheden in IJsland samenstellen is een behoorlijke klus. Onlangs besloot ik deze uitdaging aan te gaan en de natuurwonderen van dit land te verkennen. Tijdens mijn reis heb ik een aantal tips verzameld.     1. In de...

MINI ELECTRIC: DE PERFECTE STADSAUTO

MINI ELECTRIC: DE PERFECTE STADSAUTO

In een indrukwekkend, kolossaal pand langs de A10 bevindt zich Van Poelgeest. De grootste en meest exclusieve BMW en MINI-dealer van Nederland. Het draait hier om pure beleving en passie voor de diverse automerken. Zo heeft MINI een geheel eigen afdeling waar je alle...