Hét platform voor en over Amsterdam Zuid!

COLUMN DICK: DOODSANGST

Gepubliceerd op: 9 september 2021

Dick

Diederik is een man van ‘pak ‘em beet begin dertig’. Hij staat volop in het leven, reist de wereld over naar tropische oorden, nipt champie met zijn vrienden op de leukste feestjes en heeft een fantastische baan. Maar toch mist er iets…

 

Het bijzondere van taal is dat het mensen verbindt, maar ook uit elkaar kan drijven. Neem nou het woord doodsangst. Persoonlijk ben ik echt als de dood voor de dood, dus een doodsangst gaat in mijn geval écht op. Maar maakt het iemand die liever niet meer wil dan hypocriet deze uitdrukking te gebruiken, terwijl voor diegene de dood eigenlijk gewoon het einde is?

Soms lig ik er nachten wakker van. Dan lig ik weer te piekeren over een leven in één of ander hiernamaals of eigenlijk het gebrek daaraan. Ik ben ongelovig en heb nog nooit een spirituele ervaring of iets paranormaals meegemaakt, dus ik geloof – nee, ik vrees! – dat het uiteindelijk gewoon voorbij is. Finito, schluss, over and done

Het leven gaat al zo snel en dit hele coronagebeuren heeft me ook nog eens anderhalf jaar uit mijn beste tijd afgenomen. Mijn beste vriend Beau daarentegen staat tot het irritante aan toe altijd met een positieve blik in het leven. Mijn gepieker en gemaal over dit topic vindt hij dan ook maar onzin. “Het lijkt me eigenlijk wel lekker. Dan hoef je nergens meer over na te denken. Een eeuwige slaap.” Die vlieger gaat bij mij helaas niet op…

Nooit meer wakker worden, niets meer kunnen, weten of herinneren. Afschuwelijk! Dat niemand mij meer zal herinneren is nog tot daaraantoe. Maar dat ík alle leuke feesten en partijen niet meer in mijn hoofd kan herbeleven of alle fantastische bedpartners en trouwe vrienden die de revue zijn gepasseerd niet meer voor de geest kan halen, die gedachte grijpt me toch echt naar m’n keel.

Tijdens mijn wekelijkse therapiesessies weet mijn psycholoog het gelukkig altijd weer fantastisch in perspectief te plaatsen; voor een control freak als ik is de dood is de ultieme vorm van de controle verliezen. Tja, daar zit wat in… Geruststellend zegt ze me dan dat iedereen hiermee moet dealen en ik die energie beter in positieve dingen kan steken, aangezien mijn gepieker dus niets oplevert. Met een goed gevoel en een frisse moed, begin ik dan weer een nieuwe week. Totdat ik me een paar uur later besef dat die verloren sessie me dus weer een uur dichterbij jeweetwel heeft gebracht…

X DICK

 

 
Iedere maand lees je de Lulverhalen van Dick in magazine Zie Oud Zuid.

Gedeeld

verder lezen

MINI ELECTRIC: DE PERFECTE STADSAUTO

MINI ELECTRIC: DE PERFECTE STADSAUTO

In een indrukwekkend, kolossaal pand langs de A10 bevindt zich Van Poelgeest. De grootste en meest exclusieve BMW en MINI-dealer van Nederland. Het draait hier om pure beleving en passie voor de diverse automerken. Zo heeft MINI een geheel eigen afdeling waar je alle...

COLUMN SORAYA LEZAAR: JOY IS HET NIEUWE GOUD!

COLUMN SORAYA LEZAAR: JOY IS HET NIEUWE GOUD!

Iedere maand delen we op Woozy Wednesday tips van ondernemer en Zuid-bewoner Soraya Lezaar. Deze mindset mentor pleit voor een vrije geest waarbij zelfvertrouwen, intuïtie en levensgeluk het uitgangspunt zijn. Als eigenaresse van The Mindset Society faciliteert zij...

COLUMN DENISE BOEKHOFF: TREASURE HUNTING

COLUMN DENISE BOEKHOFF: TREASURE HUNTING

Winkelen is niet mijn favoriete bezigheid, maar er zijn uitzonderingen. Je kunt mij namelijk niet blijer maken dan met een goede vintage winkel. De enige kledingwinkel waar ik echt graag naar toe ga. Vintage winkelen is anders, het is een belevenis op zich en zelfs de...

COLUMN DENISE BOEKHOFF: WHAT ABOUT FASHION

COLUMN DENISE BOEKHOFF: WHAT ABOUT FASHION

Wat betekent mode eigenlijk? In het Frans betekent mode: wijze of manier. Een manier van kleden die je overal ziet, meestal van korte duur en die op een bepaald moment aantrekkelijk is. Het zet me toch aan het denken. Wat betekent mode voor mij? Ben ik gevoelig voor...

MINI ELECTRIC: DE PERFECTE STADSAUTO

MINI ELECTRIC: DE PERFECTE STADSAUTO

In een indrukwekkend, kolossaal pand langs de A10 bevindt zich Van Poelgeest. De grootste en meest exclusieve BMW en MINI-dealer van Nederland. Het draait hier om pure beleving en passie voor de diverse automerken. Zo heeft MINI een geheel eigen afdeling waar je alle...

COLUMN SORAYA LEZAAR: JOY IS HET NIEUWE GOUD!

COLUMN SORAYA LEZAAR: JOY IS HET NIEUWE GOUD!

Iedere maand delen we op Woozy Wednesday tips van ondernemer en Zuid-bewoner Soraya Lezaar. Deze mindset mentor pleit voor een vrije geest waarbij zelfvertrouwen, intuïtie en levensgeluk het uitgangspunt zijn. Als eigenaresse van The Mindset Society faciliteert zij...

COLUMN DENISE BOEKHOFF: TREASURE HUNTING

COLUMN DENISE BOEKHOFF: TREASURE HUNTING

Winkelen is niet mijn favoriete bezigheid, maar er zijn uitzonderingen. Je kunt mij namelijk niet blijer maken dan met een goede vintage winkel. De enige kledingwinkel waar ik echt graag naar toe ga. Vintage winkelen is anders, het is een belevenis op zich en zelfs de...

COLUMN DENISE BOEKHOFF: WHAT ABOUT FASHION

COLUMN DENISE BOEKHOFF: WHAT ABOUT FASHION

Wat betekent mode eigenlijk? In het Frans betekent mode: wijze of manier. Een manier van kleden die je overal ziet, meestal van korte duur en die op een bepaald moment aantrekkelijk is. Het zet me toch aan het denken. Wat betekent mode voor mij? Ben ik gevoelig voor...