Wat betekent mode eigenlijk? In het Frans betekent mode: wijze of manier. Een manier van kleden die je overal ziet, meestal van korte duur en die op een bepaald moment aantrekkelijk is.

Het zet me toch aan het denken. Wat betekent mode voor mij? Ben ik gevoelig voor de tijdelijke modetrends? Ben ik me elk seizoen bewust van wat er in de mode is? Wat trendy is? Het antwoord is nee. Ik weet het niet en eerlijk gezegd interesseert het me ook niet. En dat is best opmerkelijk, omdat ik al ruim dertig jaar werkzaam ben in de modebranche. Als mannequin en model. Ik heb de mooiste creaties mogen showen voor veel couturiers in Nederland en andere bekende modemerken. Maar weet ik wat er op dit moment in de mode is of komt? Nee dus. Eerlijk is eerlijk, ik heb me er nooit echt in verdiept.

 

Columnist Denise Boekhoff

Denise Boekhoff by Edwin Smulders

 

Ik draag kleding waarin ik me prettig voel. Ik ben praktisch, dus mijn outfit is vaak afgestemd op het weer en wat ik die dag ga doen. Comfort is ook belangrijk, kleding moet lekker zitten en niet kriebelen. Klinkt niet bepaald modieus en toch zal je mij nooit in ‘een kloffie’ tegenkomen. Sterker nog, die heb ik niet eens. Als mijn muren een andere kleur krijgen sta ik te schilderen in een mooi spijkerbroekje en getailleerde zachtblauwe blouse of ik kleed me helemaal niet om. Ik ga er gewoon vanuit dat de verf van de kwast op de muur belandt en niet in mijn kleding komt (een logica die overigens niet altijd opgaat). Ik houd van tijdloze klassieke kleding. Elegant, chic, sportief. En ken mijn sterke en zwakke punten. Voor mij komt mode van binnenuit en als ik kijk naar wat ik draag, zegt dat veel over mij. Over wie ik ben, waar ik van houd, misschien zelfs wel hoe ik me voelde op het moment dat ik mijn kleding aantrok. Dat is wat mode voor mij is, wat mode voor mij betekent. Juist dié kledingstukken uitzoeken die bij MIJ passen en laten zien wie IK ben. In de mode of niet.

 

Door: Denise Boekhoff – Model en levensgenieter