Hét platform voor en over Amsterdam Zuid!

COLUMN BIEKE: HEBBEN MILLENNIALS OOK EEN BIOLOGISCHE KLOK?

Gepubliceerd op: 17 oktober 2018

Bieke

Vroeger kregen we vanzelf kinderen, nu plannen we het. Wij millennials zijn opgegroeid in een tijd waarin zelfontplooiing vooropstaat en ons leven vooral perfect en leuk moet zijn. We leren langer, blijven doorzoeken tot we die fantastische job en levenspartner hebben gevonden en daarbij willen we feestend de hele wereld zien. Daarná gaan we het wel hebben over die kinderwens.

Volgens het CBS is 30 het nieuwe 24 en daarmee is bovenstaande levensstijl nog een paar jaar prima goed te praten, toch? Zwanger worden gaan we ‘plannen’ op een moment dat het ons het beste uitkomt.

Hoe zit het dan met die biologische klok in mijn lichaam nu ik zelf 29 jaar ben? Kleine uitleg: Dit is dus die ingebouwde klok bij mensen en dieren die het dagritme bepaalt, zorgt voor honger in de avond maar ook voor een kinderwens in je vruchtbare periode. Onze oma’s hadden op deze leeftijd alle kinderen al gebaard, onze moeders waren er op deze leeftijd vol mee bezig maar mijn generatie lijkt dit nog zo lang mogelijk uit te stellen.

Een kinderwens heb ik zeker – doe mij er maar drie! – maar toch roep ik nog altijd: “Voor mij nog even niet hoor!” Mijn bedrijf heeft nog wat jaren nodig, ons huis heeft geen extra kamer, we willen nog reizen en hier in mijn Amsterdam-kringen is nog niemand echt ermee bezig. Excuses genoeg en ja, daarmee stel ook ík het nog een paar jaar uit.

Nog even over die klok… Waar mijn insta-tijdlijn eerst volstond met motiverende beelden van sportende dames, mooie vakantieplekken en succesvolle ondernemers is hier het afgelopen jaar toch iets in veranderd. Ik scroll nu langs gestylde interieurs, vrouwelijke ondernemers mét kinderen – Hoe combineren zij dit toch? – en labrador-puppy’s – Yes please! Zou dit dan toch ergens mee te maken hebben?

Laten we na een verre reis, zodra we de ruimte hebben en uitgefeest zijn, maar eerst beginnen met een puppy… 😉

 

Tekst: Bieke van Orten

 

Maandelijks deelt Bieke (29, eigenaresse Beex Branding) een stukje uit haar leven als jonge onderneemster in Zuid.

Gedeeld

verder lezen

7X KERSTBOOM SCOREN IN ZUID

7X KERSTBOOM SCOREN IN ZUID

7X KERSTBOOM SCOREN IN ZUID Gepubliceerd op: Pakjesavond zit er op, wat betekent dat we officieel in de kerststemming mogen komen! De kerstperiode is uiteraard niet compleet zonder een versierde groene rakker in huis. Of je nu...

COLUMN SEBASTIAAN CAPEL: LICHTJES IN DE DUISTERNIS

COLUMN SEBASTIAAN CAPEL: LICHTJES IN DE DUISTERNIS

COLUMN SEBASTIAAN CAPEL: LICHTJES IN DE DUISTERNIS Gepubliceerd op: Sebastiaan Capel – voormalig stadsdeelvoorzitter én trots bewoner van Amsterdam-Zuid – kent ons stadsdeel op zijn duimpje en neemt ons in zijn maandelijkse...

DE FEESTDAGEN VIEREN MET MAIK DE BOER

DE FEESTDAGEN VIEREN MET MAIK DE BOER

DE FEESTDAGEN VIEREN MET MAIK DE BOER Gepubliceerd op: Hij groet passanten, lacht zijn witte tanden bloot en strooit met complimenten. Maik de Boer is een flamboyante verschijning die zich – hoe kan het ook anders – perfect...