Hét platform voor en over Amsterdam Zuid!

DE FUCK-IT LIST

VERHALEN VAN EEN MILLENNIAL #3

Column Bieke

 

Mijn bucketlist heeft er een vriendje bijgekregen, de fuck-it list. Want zoals mijn millenialcoach Daan me altijd vraagt: “Wat is het ergste dat er kan gebeuren?”

Ik wilde het eens gaan hebben over bucketlists – iedereen heeft er naar mijn idee wel een. Visueel aan een grote muur thuis (ja, ik ken zo iemand!), op je mobiel of gewoon in je hoofd. En ja, ook ik maak al vanaf het moment dat ik kan schrijven lijstjes met wensen, dromen, reizen en alles wat ik nog wil hebben of doen. Om een paar dingen te benoemen: een Dalmatiër, dokter worden (én toen toch weer niet), een mode-opleiding doen, voor een tijdje in Londen wonen, een eigen bedrijf starten, een maand vanuit NYC werken, een appartement met ensuite deuren erin én zelf de tas kopen die ik al jaren wilde. Klinkt als een stel leuke doelen, maar dit is eigenlijk een greep wensen uit mijn lijstjes die dus uitgekomen zijn.

Eén van de redenen dat ik ben begonnen met een coachingtraject is omdat ik ontdekte dat ik veel van mijn dromen al had verwezenlijkt zoals en dat al het andere wat erop stond in mijn ogen er opeens wat minder toedeed. Dus waar kon ik nu aan werken nu deze wensen waren vervuld? Een maatje 34? Een enorme smak geld op de bank? Een auto? 8 maanden de wereld overreizen met mijn vent? Een kat én hond op 2-hoog? Dit alles heel graag, maar eigenlijk hoeft dat nu allemaal nog even niet.. Maar wat dan wel?

Ik ren mezelf nog steeds die sportschool in (soms met tegenzin), moet van mezelf nóg harder werken, moet familie en vrienden door heel het land blijven zien en moet daarbij mezelf blijven ontwikkelen met verbeter-je-leven boeken. Maar ik kan je vertellen, deze moet-jes zijn geen bucketlist items.. Ik werkte het afgelopen jaar niet meer voor concrete doelen, maar voor alles wat ik van mezelf moest. Werk aan de winkel dus!

Mijn doel is aan het einde van deze zomer meer schijt te hebben aan bepaalde moet-dingen, zodat ik meer speel- en denkruimte in mijn hoofd krijg voor dingen die ik écht wil. Maak daarom kennis met mijn fuck-it list. Alvast mijn excuses voor de vele fucks die hieronder genoemd gaan worden. Ik ben benieuwd naar die van jullie 😏

 

Mijn fuck-it lijst:

* Ik ben klaar met het streven naar het opgeruimde en gestyleerde huis zoals in mijn Pinterest boards te vinden is. Ik ben meer praktisch en ik vind het daadwerkelijk uitwerken van deze ideeën maar lastig. Zolang ons huis gezellig is en we een grote tafel hebben waar je met een grote groep kan eten, blijft de rest van het huis zoals het is als het aan mij ligt, met de bijbehorende kleine rommeltjes en fröbelige dingen in het zicht. Punt uit.

* Een fanatieke hardloper worden met als doel een 10km run of zelfs een halve marathon. Forget it. Met het Vondelpark op een paar minuutjes rennen van huis heb ik flink veel voornemens gemaakt hiervoor. Maar geen kans Frans, hardlopen daar word ik met mijn knieën niet zo blij van.

* Een lichaam met benen als Chiara Ferragni of Romee Strijd, wat aansluit aan bij het punt van hierboven. Velen (ja ik ook af en toe) streven naar hét perfecte lichaam wat o.a. beïnvloed wordt door onze grote vriend Instagram met de bijbehorende knappe en strakke ‘influencers’ die wij hierop volgen. Fuck die dream-legs, ik accepteer mijn lichaam zoals het is en zorg dat ik gezond en fit blijf.

* Ik houd van lekker (gezond) eten en een glas wijn. En soms heel veel meer wijn, wat niet gezond voor je is, fuck it. Ik ben ook fan van iedere ochtend een bananenpannenkoek en nu blijkt dat iedere dag zo’n gebakken mengsel van ei met banaan óók opeens niet goed voor je is, iets met cholesterol en dierlijke dingen. Fuck it, ik stop er niet mee, mijn feestje.

* Voor werk ook genoeg fuck it momentjes maar één belangrijke die genoemd mag worden. Ik ben klaar met werken met en voor mensen waar ik geen positieve energie van krijg. Ik houd van positiviteit en alles wat daarmee gepaard gaat, dus moeilijke mensen skip ik vanaf nu. Meer tijd voor de rest.

* Voorzichtig of zuinig zijn met nieuwe of kostbare spullen van mezelf. Wat mooi of nieuw is moet gebruikt worden en met mijn onhandigheid hoort daar af en toe een kapot scherm, bril, fiets, tas of laptop bij. Mijn probleem, eigen schuld dikke bult. Het zijn maar spullen.

* En fuck it dat ik altijd als ik nies erna een raar opgelucht geluidje maak. Niezen is toch fijn? En kan ik het helpen?

 

Hoe langer ik hierover nadenk, hoe meer fuck-its ik kan bedenken en hoe rustiger mijn gedachten lijken te worden. Ik kan niet wachten tot de herfst en zal jullie in de tussentijd op de hoogte houden van de voortgang met bovenstaande lijst. Een nieuwe bucketlist is inmiddels in de maak. Succes met jullie fuck-it lijst!

Tot snel!

 

Tekst: Bieke van Orten

Maandelijks deelt Bieke (28, eigenaresse Beex Branding) een stukje uit haar leven als jonge onderneemster in Zuid.

Gedeeld

verder lezen

ROB’S REISCOLUMN: DE WERELDWONDEREN VAN JORDANIË

ROB’S REISCOLUMN: DE WERELDWONDEREN VAN JORDANIË

Tijdens een reis naar Jordanië kom je de meest indrukwekkende plekken tegen. De vijf meest bijzondere bezienswaardigheden die je niet mag missen, staan ook nog eens op de UNESCO Werelderfgoedlijst en heb ik voor je op een rijtje gezet!     WADI RUM Wadi Rum...

COLUMN SEBASTIAAN CAPEL: DE TUINEN VAN HET RIJKS

COLUMN SEBASTIAAN CAPEL: DE TUINEN VAN HET RIJKS

  Sebastiaan Capel – voormalig stadsdeelvoorzitter én trots bewoner van Amsterdam-Zuid – kent ons stadsdeel op zijn duimpje en neemt ons in zijn maandelijkse column mee naar de plekken waar hij enthousiast van wordt. Er zijn van die plekken die je als...

ROB’S REISCOLUMN: HVAR HEAVEN

ROB’S REISCOLUMN: HVAR HEAVEN

  Begin juni reisde ik met een groep collega’s naar het prachtige Hvar. Dit eiland in Kroatië is de ideale keuze voor zowel een privé- als bedrijfsreis. Het is zonovergoten, staat vol met lavendel en wordt beschouwd als één van de tien mooiste eilanden ter...