CHITCHATTEN MET CHARLIE-CHAN DAGELET

Gepubliceerd op: 4 maart 2021

Met een acteur als vader en een altvioliste als moeder, kan het ook haast niet anders dan dat het DNA van Charlie-Chan Dagelet barst van de creativiteit! De Amsterdamse Dagelet weet dan ook niet alleen een aardige noot op de cello te spelen, maar ook op het witte doek en in het theater heeft zij al mooie dingen bereikt. We kennen haar van verschillende films en televisieseries en op dit moment is zij te zien in de rol van Celine in het derde seizoen van de succesvolle Videoland-serie Mocro Maffia.

 

In de achtertuin van de CousCous Club ontmoeten we Charlie in een mooie tuinkas: een oase van rust, vergeleken met de gezellige reuring van de Ceintuurbaan waaraan het restaurant zich bevindt. Gehuld in een fantastisch vrolijk pak, spreken we met Charlie over wat haar momenteel allemaal bezighoudt.

 

Je bent geboren in Amsterdam, hoe vond je het om hier op te groeien?

“Ik ben geboren in Amsterdam. Een échte ordinaire Amsterdammer dus. Echt zo eentje die ook vrij weinig van de rest van Nederland kent. Iets waar ik me soms wel een beetje voor schaam. Ik ben dol op de stad. Ik ben opgegroeid aan het Leidseplein, pal naast de coffeeshop. Toen ik 11 jaar oud was, zijn we verhuisd naar Oud-Zuid. Dat vond ik verschrikkelijk! Het was ver weg van alles… Tenminste, zo voelde dat toen. Uiteindelijk was het natuurlijk supermooi vlakbij bij het Vondelpark, waar de buurt ook echt als een dorpje aanvoelt. Mijn ouders wonen daar nog steeds. Ik ben daar nog vrij regelmatig te vinden.”

 

We zitten bij de CousCous Club, kom je hier vaak?

“Het is het restaurant van mijn oom. Ook een beetje mijn tweede huiskamer eigenlijk! Ik kom hier vaak couscous eten. Het heeft zo’n huiselijke sfeer en het eten is altijd gezond. Er is weinig keuze en dat is soms zelfs wel prettiger dan wanneer je verzandt in zoveel verschillende opties. Dat maakt het voor mij heel fijn. Ook het publiek hier bestaat uit van alles wat. Dat vind ik altijd de beste plekken, waar een mooie mengelmoes van verschillende mensen komt!

 

 

Waar ben je verder in de buurt vaak te vinden?

“Ik fiets regelmatig door het Vondelpark en verder kom ik elke week wel op de Albert Cuyp om boodschappen te doen en een visje te eten. Oud-Zuid is best wel een rijke buurt, maar vooral hier, op de Albert Cuyp en ook in het Vondelpark, dat zijn echt plekken waar allerlei soorten mensen rondlopen. Om daar tussen de mensen – de echte Amsterdammers – te zijn, dat vind ik eigenlijk het leukste.”

 

Je ouders, maar ook je broers en halfzussen zitten in de entertainment business. Dat moet een gezellige boel geweest zijn vroeger!

“Ik vond het supergezellig thuis. Er gebeurde altijd wel wat. Er waren ook altijd wel mensen over de vloer. Mijn moeder repeteerde dan thuis, want zij was altvioliste in een orkest en ze gaf daarnaast ook les daarin. Dus er was altijd wel rumoerigheid in huis. En dat vond ik als kind eigenlijk heel prettig. Als ik dan al die gezelligheid hoorde van mijn ouders, de muziek en het geklets, dan werd ik daar heel rustig van. Ik kon daar ook altijd heel goed op slapen. Als kind weet je ook niet anders. Pas als ik dan bij vriendjes langsging, besefte ik pas dat daar dan om zes uur eten op tafel stond en dat het dus helemaal niet zo gebruikelijk is dat er altijd maar mensen over de vloer zijn en er veel muziek om je heen is.”

 

 

Met jouw bekende ouders, had er een alternatief carrièrepad mogelijk geweest?

“Ik heb daar nooit over nagedacht; het was voor mij heel logisch dat ik dit ook ging doen. Dat besef kreeg ik meer toen ik op de toneelschool in de klas kwam bij klasgenootjes die allemaal vanuit het hele land naar de stad waren verhuisd. Zij hadden er echt voor gekozen, omdat ze ooit betoverd waren geweest door een toneelstuk en daarom besloten hadden dat ze acteur wilden worden. Toen dacht ik opeens: oh huh? Ik ben er altijd maar gewoon vanuit gegaan… Ik vond het dan ook heel moeilijk om te aarden op de toneelschool en ik ben zelfs gaan twijfelen of ik het wel leuk vond. Ik kwam totaal vast te zitten in een soort faalangst. Toen was er een moment waarop ik dacht: misschien wil ik dit helemaal niet? Daarvoor had ik er nooit op die manier over nagedacht. Ik speel ook cello en ik dacht altijd: ik ga muziek maken en naar de toneelschool, maar toen ik daar dus opeens zat, twijfelde ik.”

 

En toch zette je door…

“Uiteindelijk is er een knop omgegaan. Ik ben ook nog bijna van de toneelschool gestuurd, omdat ook de leraren zoiets hadden van: we weten niet of je het wel leuk vindt om te doen. Ik vond het als kind altijd heel leuk om toneel te spelen, te dansen, muziek te maken en toen eenmaal op de toneelschool zat ik opeens helemaal vast. Omdat het me nu gevraagd werd om te doen, blokkeerde ik. Tot ik op een keerpunt kwam en bij mezelf dacht: ik zit hier nu toch verdomme, laat ik er dan ook alles aan doen.”

 

Was dat vroeger nooit een beetje een competitie tussen jouw ouders? De acteur tegen de muzikante?

“Nou, ik zou niet zeggen competitie. Ze hadden zoiets van: je moet lekker doen waar je zin in hebt. Maar mijn moeder vond het wel altijd heel belangrijk dat ik muziek zou blijven spelen. Dus ze pushte me niet om naar het Conservatorium te gaan, maar ik mocht er ook niet echt vanaf stappen. En dat heb ik ook niet gedaan. Gelukkig heb ik naar mijn moeder geluisterd, want ik ben nu alleen maar blij dat ik beide kan doen!”

 

>> Het artikel gaat verder onder de advertentie <<

>> Vervolg artikel <<

 

In de serie Mocro Maffia speel je de rol van Celine. Hoe is die rol voor jou om te spelen?

“Ik vind de rol van Celine te gek! Een rol begint bij mij met hoe iemand eruitziet. De transformatie die je kan doormaken voor een rol is een belangrijk deel van hoe je je personage kan vormgeven. Bij Celine is dat altijd wel grappig, omdat zij echt iemand is die totaal niet op één lijn ligt met wie ik ben. Ze is namelijk gewoon echt heel, ja, een tikkeltje ordinair wel… Ze houdt van nepnagels, nepwimpers, geföhnde haren en hoge hakken. Dat vind ik heerlijk om daar echt in te kunnen verdwijnen. Om jezelf op een manier te zien, zoals je jezelf helemaal niet kent. En voor de rest is zij wel echt een stoere chick. Zij staat haar mannetje wel in die mannenwereld. Sowieso is dat hele wereldje een ver-van-mijn-bedshow.”

 

Gelukkig wel!

“Haha, gelukkig wel ja! Op dat gebied heb ik ook wel heel veel respect voor haar, dat zij niet bang is. Er zitten niet zo heel veel vrouwen in de serie of ze gaan dood. Dat ik het tot dit seizoen heb gehaald, is al een hele overwinning, haha!”

 

 

Wat kunnen we binnenkort verder van je verwachten? 

Ik ga een Neflix-serie draaien vanaf april. Daar kan ik nog niet heel veel over kwijt, maar het speelt zich af in de jaren 90. Daarvoor moet ik wel echt een soort van terug in de tijd; daar heb ik heel veel zin in! Ondanks de restricties gaat dat waarschijnlijk wel gewoon door! En volgend jaar ga ik Mamma Madea spelen. Dat wordt een eigentijdse versie van de bekende Oudgriekse toneelklassieker Medea. En verder ga ik waarschijnlijk ook met de familie iets maken.”

 

Wat bijzonder, vertel!

“Dan ga ik samen met mijn ouders en mijn broertjes Mingus en Monk muziek verzamelen en daar een stuk omheen maken. Mijn moeder had als kind al een romantisch idee dat zij met haar gezin als een soort rondreizend circus zou toeren. Als familie hebben we ooit op de kinderparade gespeeld. Nu sinds veertien jaar, gaan we voor het eerst weer samen iets doen. Ik vind het wel spannend. We hebben een sterke mening; we vinden er allemaal wel wat van en dat kan botsen. Misschien wordt het minder nu, omdat we nu allemaal volwassen zijn, óf het wordt zelfs veel heftiger en komt er helemaal niets van deze voorstelling terecht. Haha! Uiteindelijk komt het altijd goed. Ook uit die Parade-tijd hebben we hele mooie herinneringen.”

 

 

Hoe ga jij met de hele situatie rondom het coronavirus om?

“Ik probeer me op de een of andere manier toch zoveel mogelijk aan de situatie over te geven. Je kunt er niets aan doen. Ik denk dat wanneer dit allemaal een beetje achter ons ligt, dan zal het nooit meer voorkomen dat ik zoveel met mijn gezin kan zijn. Dus ik probeer er ook heel veel van te genieten. Maar goed, met kinderen heb je natuurlijk je handen ook erg vol. De dagen vliegen voorbij! Ik ga ook niet zitten miepen, ik heb een superleuk gezin, ik heb een dak over mijn hoofd, lieve vrienden en dat is eigenlijk het belangrijkste. Die simpelheid, ik hoop dat we dat op de een of andere manier kunnen vasthouden.”

 

Tekst: Jeffrey Struijk

Fotografie: Davien Hulsman

Gedeeld

verder lezen

VALENTIJNS-VERRASSINGEN

VALENTIJNS-VERRASSINGEN

Valentijnsdag komt er weer aan! Dat betekent dat dit je kans is om jouw partner te verwennen, of om iets fijns voor jezelf te kopen, voor de singles onder ons.  Diep, dieper, diepst, hoe diep ga jij met je partner of date? Hét vragenspel voor diepere...

OSO COUTURE: DE DROOM VAN IEDERE VROUW

OSO COUTURE: DE DROOM VAN IEDERE VROUW

Achmed Oso weet als geen ander hoe hij vrouwen moet laten stralen. Met zijn verfijning, oog voor detail en jarenlange ervaring creëert hij de meest indrukwekkende couture. Van trouw- en avondjurken tot een op maat gemaakt pak. Als een van de weinige couturiers in...

WAT HANGEN WE ERIN?

WAT HANGEN WE ERIN?

Het is weer tijd om de kerstboom op te zetten, maar wat is leuk om erin te hangen? Wij hebben onze favoriete kerstornamenten voor je uitgelicht!   Een Esma en Poma kunnen natuurlijk niet ontbreken in je kerstboom. The Christmas Shop - kerstornament glass Espresso...

BLACK FRIDAY BIJ SCHMIDT OPTIEK

BLACK FRIDAY BIJ SCHMIDT OPTIEK

Het einde van de maand november komt in zicht, en dat betekent: Black Friday! Tijdens Black Friday heb je de perfecte gelegenheid om uitgebreid te shoppen én te profiteren van geweldige kortingen. Van vrijdag tot en met zondag 26 november nodigt Schmidt Optiek je van...

TERUGBLIK LANCERING CÔTE D’AZUR COLLECTIE

TERUGBLIK LANCERING CÔTE D’AZUR COLLECTIE

Debora Huisman-Leeser lanceerde onlangs op spectaculaire wijze haar Côte d’Azur collectie van Choices by DL. Gasten werden volledig ondergedompeld in de Zuid-Franse sferen en het team slaagde er wederom in om de volledige beleving van de Côte d’Azur naar Amsterdam te...

5X WINTERMUSTHAVES VOOR MANNEN

5X WINTERMUSTHAVES VOOR MANNEN

Dit najaar is het tijd om je garderobe te upgraden met de vijf musthaves van King Essentials. Of je nu op zoek bent naar warmte, comfort, of gewoon stijl, zij hebben de essentials die je nodig hebt.   1. Truien voor warmte en stijl Als de temperaturen beginnen te...

VALENTIJNS-VERRASSINGEN

VALENTIJNS-VERRASSINGEN

Valentijnsdag komt er weer aan! Dat betekent dat dit je kans is om jouw partner te verwennen, of om iets fijns voor jezelf te kopen, voor de singles onder ons.  Diep, dieper, diepst, hoe diep ga jij met je partner of date? Hét vragenspel voor diepere...

OSO COUTURE: DE DROOM VAN IEDERE VROUW

OSO COUTURE: DE DROOM VAN IEDERE VROUW

Achmed Oso weet als geen ander hoe hij vrouwen moet laten stralen. Met zijn verfijning, oog voor detail en jarenlange ervaring creëert hij de meest indrukwekkende couture. Van trouw- en avondjurken tot een op maat gemaakt pak. Als een van de weinige couturiers in...

WAT HANGEN WE ERIN?

WAT HANGEN WE ERIN?

Het is weer tijd om de kerstboom op te zetten, maar wat is leuk om erin te hangen? Wij hebben onze favoriete kerstornamenten voor je uitgelicht!   Een Esma en Poma kunnen natuurlijk niet ontbreken in je kerstboom. The Christmas Shop - kerstornament glass Espresso...

BLACK FRIDAY BIJ SCHMIDT OPTIEK

BLACK FRIDAY BIJ SCHMIDT OPTIEK

Het einde van de maand november komt in zicht, en dat betekent: Black Friday! Tijdens Black Friday heb je de perfecte gelegenheid om uitgebreid te shoppen én te profiteren van geweldige kortingen. Van vrijdag tot en met zondag 26 november nodigt Schmidt Optiek je van...

TERUGBLIK LANCERING CÔTE D’AZUR COLLECTIE

TERUGBLIK LANCERING CÔTE D’AZUR COLLECTIE

Debora Huisman-Leeser lanceerde onlangs op spectaculaire wijze haar Côte d’Azur collectie van Choices by DL. Gasten werden volledig ondergedompeld in de Zuid-Franse sferen en het team slaagde er wederom in om de volledige beleving van de Côte d’Azur naar Amsterdam te...

5X WINTERMUSTHAVES VOOR MANNEN

5X WINTERMUSTHAVES VOOR MANNEN

Dit najaar is het tijd om je garderobe te upgraden met de vijf musthaves van King Essentials. Of je nu op zoek bent naar warmte, comfort, of gewoon stijl, zij hebben de essentials die je nodig hebt.   1. Truien voor warmte en stijl Als de temperaturen beginnen te...