Hét platform voor en over Amsterdam Zuid!

BSC IN BUSINESS ADMINISTRATION VANAF 2020 OOK IN AMSTERDAM

Gepubliceerd op: 17 januari 2020

Nyenrode

Afgelopen september bereikte de BSc in Business Administration (BScBA) van Nyenrode Business Universiteit een belangrijke mijlpaal toen de eerste studenten hun diploma ontvingen in het Koetshuis in Breukelen. De jongste degree opleiding van Nyenrode wordt vanaf zomer 2020 ook in de vestiging aan de Keizersgracht in hartje Amsterdam aangeboden. “Door het aanbieden van een variant in Amsterdam denken we aantrekkelijker te kunnen worden voor internationals”, licht programmadirecteur Maren Smulders toe over het waarom van deze nieuwe stap. “Voor ons als universiteit is het belangrijk om daar de komende jaren stevig op in te zetten.”

 

VORMING ESSENTIEEL ONDERDEEL

“In academisch opzicht worden de programma’s in Breukelen en in Amsterdam hetzelfde”, vervolgt Maren. Op beide locaties krijgen onze BSc-ers onderwijs in kleine groepen met veel persoonlijke aandacht en net als in Breukelen staat ook in Amsterdam vorming centraal. Ook daar wordt sport een verplicht onderdeel binnen het curriculum en doorlopen de studenten een Personal Leadership Development Journey.”

 

ANDERE EXPERIENCE

Nyenrode

Toch steekt Maren niet onder stoelen of banken dat de experience van de nieuwe BScBA in Amsterdam echt anders wordt dan die in Breukelen: “Beide varianten zijn niet helemaal te vergelijken en dat beogen we ook niet. Als je in Breukelen komt studeren ga je op kamers op de campus en word je lid van de studentenvereniging NCV. De studenten in Amsterdam krijgen niet de ervaring van het campusleven maar zij krijgen wel de ervaring van het leven en studeren in de stad. De studenten in Amsterdam zoeken zelf woonruimte in of om de stad. De BSc-ers daar worden geen lid van de NCV maar kunnen bijvoorbeeld wel lid worden van de Amsterdamse Nyenrode studentenvereniging JCV, maar dat is niet verplicht.”

 

>> Het artikel gaat verder onder de advertentie << 

>> Vervolg artikel << 

 

ONDERNEMERSCHAP IN AMSTERDAM

“Veel studenten die kiezen voor de BScBA van Nyenrode willen gaan werken voor een multinational of zelf als ondernemer aan de slag”, vervolgt Maren. “Studenten die hun eigen bedrijf willen opzetten kunnen in Amsterdam mooi gebruik maken van onze Nyenrode Incubator. In het tweede jaar hebben we het praktijkgerichte company project. Het idee is om dat vak in Amsterdam te gaan aanbieden voor alle BScBA-studenten. Dan zitten zij bovenop de business en komen de groepen ook samen.

Meer weten over de BScBA in Breukelen en Amsterdam? Kijk dan op: www.nyenrode.nl/bscba

 

 

Tekst: Nyenrode Business Universiteit

Beeld: Duco de Vries

Gedeeld

verder lezen

COLUMN DICK: FUCKBOY SEASON

COLUMN DICK: FUCKBOY SEASON

Diederik – Dick voor intimi – is een jonge dertiger die woont in De Pijp. Iedere maand deelt hij zijn avontuurtjes met ons op ZUID.nl!

COLUMN DICK: FUCKBOY SEASON

COLUMN DICK: FUCKBOY SEASON

Diederik – Dick voor intimi – is een jonge dertiger die woont in De Pijp. Iedere maand deelt hij zijn avontuurtjes met ons op ZUID.nl!