Hét platform voor en over Amsterdam Zuid!

BOLENIUS RESTAURANT DUURZAAM DINEREN OP STERRENNIVEAU

Al meer dan 10 jaar zit het duurzame Bolenius restaurant gevestigd onder in de woontoren op de George Gershwinlaan. Het sterrenrestaurant serveert hoogwaardige gerechten bereid met producten uit de eigen moestuin die zich bij het restaurant bevindt. Deze iconische moestuin midden in het business gedeelte van ons stadsdeel is een ware blikvanger en laat zien dat duurzaamheid diepgeworteld zit in het DNA van het restaurant.

 

GEPREZEN MOESTUIN

Hier midden op deze plek heeft Bolenius 120 m2 moestuin wat op deze plek wel misschien wel het mooiste voorbeeld is van een stadstuin in Nederland. Behalve verse groenten, kruiden en bloemen levert de moestuin daarnaast ook een stukje bewustwording. Mede door deze moestuin wordt Bolenius veelal het beste groenterestaurant van Nederland genoemd en staat het op nummer vijftien op de lijst van de We’re Smart World Vegetables Restaurants of the World. Daarnaast is Bolenius het eerste Green Key goud restaurant van Nederland en winnaar van de Amsterdamse duurzaamheidsprijs.

 

 

HAUTE DUTCH CUISINE

Als vlaggenschip van Dutch Cuisine is chef-kok Luc Kusters continu bezig met het herontdekken van de Nederlandse keuken op topniveau. Dit in een typische stijl van eenvoud. De Europese wijnkaart met bekende klassiekers, nieuwe parels en inmiddels ook Nederlandse wijnen sluit hier feilloos bij aan. Kusters licht toe: “Iedereen kan veel zeggen en schrijven over duur- zaamheid, circulariteit, minder food miles en alles voor een beteren planeet. Maar als chef moet ik vooral zorgen voor gerechten die niet alleen aansluiten bij het duurzaamheidsprincipe, maar dien ik ook verschrikkelijk lekker eten op het bord leggen. Alleen zo gaan mensen beter eten en kunnen we ook echt veranderen.”

 

>> Het artikel gaat verder onder de advertentie << 

>> Vervolg artikel <<

 

GENIETEN TIJDENS DE LOCKDOWN

Vanwege de COVID-19-maatregelen is Bolenius Restaurant voor nu nog gesloten. Zodra het restaurant weer de deuren mag openen, heet het team van Bolenius Restaurant je graag weer van harte welkom! Het bevlogen team van Bolenius zit echter niet stil: op de website en Instagrampagina van Bolenius restaurant kan het zogenoemde BuurMenu voor thuis worden besteld. Dit is een wekelijks wisselend driegangenmenu, waarvan de gerechten eenvoudig thuis opgewarmd kunnen worden. Zo kun je ook tijdens deze lockdown genieten van de pure gerechten van Bolenius.

 

 

Bolenius restaurant
George Gershwinlaan 30
Info@bolenius-restaurant.nl
www.bolenius-restaurant.nl
Instagram: boleniusamsterdam

 

Tekst & beeld: Bolenius restaurant

Gedeeld

verder lezen