Hét platform voor en over Amsterdam Zuid!

BOEKENWINKELS IN AMSTERDAM-ZUID

Gepubliceerd op: 2 september 2019

Het lezen van een boek werkt heerlijk ontspannend. En eerlijk is eerlijk: zo’n lekker ouderwetse pil in je handen geeft toch een andere leeservaring dan een e-reader. Of je nou wegdroomt bij romantische komedies, in de wereld duikt van de geschiedenis en thrillers of je kookkunsten op de proef stelt met een nieuw kookboek, wij hebben leuke boekenwinkels én boekentips voor je op een rijtje gezet!

 

BOEKEN SCOREN BIJ:

MEVROUW HAMERSMA – GERARD DOUSTRAAT 226II

Mevrouw Hamersma

Beeld: Mevrouw Hamersma

Het is inmiddels al weer 4 jaar geleden dat Karin Richter deze kookboekenwinkel is begonnen. Trouwe lezers van Het Parool zullen haar wellicht nog kennen als Mevrouw Hamersma uit de wijnrubriek van het blad. Bijzonder is deze boekenwinkel zonder twijfel. Naast de keuze uit een breed assortiment kookboeken, wordt er in deze winkel ook gekookt!

 

BOEKHANDEL VAN ROSSUM – BEETHOVENSTRAAT 22 

Van Rossum

Beeld: Van Rossum

Boekhandel van Rossum is sinds 1929 gevestigd in Amsterdam en ondertussen een begrip geworden in de Amsterdamse Beethovenstraat. Deze zelfstandige boekhandel heeft het accent gelegd op het genre geschiedenis. Daarnaast biedt de zaak een grote collectie Engelse kinderliteratuur aan. De prachtige winkel organiseert ook regelmatig boekpresentaties.

 

BOEKHANDEL PREMSELA – VAN BAERLESTRAAT 78

De trouwe klanten van Premsela kunnen opgelucht ademhalen. Waar begin dit jaar sluiting van de winkel dreigde, bleek voormalig winkelmedewerker Sander Smit de verlosser te zijn. De boekhandel met een indrukwekkende collectie kunstboeken maakte hierdoor een doorstad en de winkel blijft daarmee gelukkig onveranderd.

 

 

BOEKHANDEL HET MARTYRIUM – VAN BAERLESTRAAT 170-172 

Het Martyrium

Beeld: Het Martyrium

Deze boekhandel is vorig jaar overgenomen door Athenaeum. Één ding is zeker: wanneer je deze winkel betreedt, zul je niet met lege handen het pand weer verlaten. Het assortiment is ontzettend breed, met genres als onder andere poëzie, filosofie en geschiedenis. Daarnaast staat Het Martyrium bekend om het geweldige assortiment aan ramsj en studieboeken.

 

CASPERLE KINDER- EN JEUGDBOEKEN – SARPHATIPARK 99

Casperle

Beeld: Casperle Kinder en Jeugdboeken

Ben je op zoek naar een boek voor de kids? Ga dan eens langs bij Casperle aan het Sarphatipark! Hier kun je terecht voor kinder- en jeugdboeken maar ook voor bijvoorbeeld verantwoord speelgoed. Er worden verschillende voorlees-momenten georganiseerd voor de kids, dus houd hun Facebook-pagina zeker in de gaten als je een keertje aan wilt sluiten.

 

BOEKHANDEL MINERVA – KONINGINNEWEG 229

Boekhandel Minerva

Beeld: Boekhandel Minerva

Bij Minerva in het mooie Oud-Zuid kun je terecht voor een breed scala aan boeken; niet alleen leesboeken, maar bijvoorbeeld ook reisgidsen. Goed om te weten; als iets niet op voorraad is, bestellen ze het bij Minerva graag en wordt het morgen al geleverd!

 

>> Het artikel gaat verder onder de advertentie << 

 

>> Vervolg artikel << 

 

ENKELE BOEKENTIPS VAN DE REDACTIE

De Vegabijbel – Isabel Boerdam

Met deze Vegabijbel is schrijfster Isabel Boerdam een inspiratiebron geworden voor veel vega-liefhebbers. Doormiddel van heldere instructies leert ze je alles over het maken van de lekkerste vegetarische gerechten. Of je nou zin hebt in een plaattaart, currypasta of een heerlijke vegetarische paella!

 

De Kunst van Simpel Koken – Alice Waters

Met dit kookboek neemt Waters je bij de hand en leert je alles over háár manier van koken. Het boek bevat meer dan 250 eenvoudige, subtiele en rustieke gerechten. Met haar kookstijl inspireert Waters vele internationale chef-koks, waaronder Jamie Oliver.

 

De Schiedamse cocaïnemaffia – Jan Meeus

Schrijver Jan Meeus, ook auteur van de succesvolle biografie over Willem Holleeder, heeft een boek geschreven over de Schiedamse cocaïnemaffia. Dit boek gaat over de destructieve kracht van de drugshandel en maakt duidelijk hoe moeilijk het is om de organisaties daarachter te pakken. 

 

Dodenstoel – Johan Andersen

In dit thrillerdebuut van Johan Andersen treft ex-commando en veiligheidsadviseur Eugene Hamer een gruwelijk tafereel op de Apollolaan – ja, bij ons in Zuid! – aan: een man hangt aan een touw in de woonkamer, zijn keel doorgesneden en zin vrouw dood op bed. Dit is enkel het begin van een serie meedogenloze moorden…

 

President Vermist – Bill Clinton, James Patterson

De president van de Verenigde Staten is de best bewaakte persoon ter wereld. Hoe is het dan mogelijk dat hij ineens toch spoorloos verdwijnt? Het is een adembenemend verhaal over de macht, duizelingwekkende druk en hartverscheurende beslissingen.

 

Tekst: Eva Deutekom

Gedeeld

verder lezen

DE GEHEEL NIEUWE BMW iX3

DE GEHEEL NIEUWE BMW iX3

De BMW iX3 geeft een nieuwe betekenis aan emissievrij rijden. Met de vijfde generatie van BMW eDrive technologie verenigt de eerste volledig elektrische SAV de toekomstgerichte aandrijving van een elektromotor met de uitstekende rijdynamiek van de BMW X familie.

BMW MAAKT LEASEN I-READY

BMW MAAKT LEASEN I-READY

Je weet zeker dat je ooit elektrisch gaat rijden, maar nog niet wanneer je daar klaar voor bent? BMW biedt nu de oplossing met i-Ready!

DE GEHEEL NIEUWE BMW iX3

DE GEHEEL NIEUWE BMW iX3

De BMW iX3 geeft een nieuwe betekenis aan emissievrij rijden. Met de vijfde generatie van BMW eDrive technologie verenigt de eerste volledig elektrische SAV de toekomstgerichte aandrijving van een elektromotor met de uitstekende rijdynamiek van de BMW X familie.

BMW MAAKT LEASEN I-READY

BMW MAAKT LEASEN I-READY

Je weet zeker dat je ooit elektrisch gaat rijden, maar nog niet wanneer je daar klaar voor bent? BMW biedt nu de oplossing met i-Ready!