BINNENKIJKER! EEN ONTWERP VAN DE HAND VAN STUDIO PIET BOON

door | okt 2, 2023

Custom kast Piet Boon

Toen Lead Designer Dick de opdracht kreeg om een eeuwenoud pand met uitzicht op het Rijksmuseum volledig aan te pakken, gingen zijn handen bijna jeuken. “De locatie was top, het interieur verwaarloosd.”  Aan Dick en zijn team de taak om van de donkere, muffe woning een lichte, frisse leefruimte te maken.

 

PROMINENTE PLEK

“Het bestuderen van de plattegronden bracht ons ertoe om de positie van de keuken te wijzigen. Die was hiervoor vrij klein en op een onlogische plek in het huis gesitueerd. Wij geven de ruimtes waarin je veel tijd spendeert altijd een prominente plek in de woning. In dit geval zijn de keuken, het eetgedeelte en de leefruimte hoofdonderdeel van het project geworden. Door de keuken te verplaatsen, kwam er tevens een ruimte vrij waar een klein zitje is gecreëerd. Vanuit hier heb je direct contact met de buitenruimte aan de achterzijde, een win-win!”

Piet Boon KEKKE eetkamerstoel
Advertentie
Piet Boon zolderkamer

TON-SUR-TON

“Signatuur bij Studio Piet Boon is een rustig interieur. Wij creëren een mooie, serene basis met veel ton-sur-ton zodat er ruimte blijft voor persoonlijke items en mogelijk kleurrijke kunstobjecten. De bewoners wilden een tijdloos gevoel in de woning die daarnaast ook praktisch moest zijn in onderhoud. Daarom hebben we voor een aanrechtblad van composiet gekozen in plaats van natuursteen. De rust en sereniteit die de woning ademt is in absoluut contrast met de drukte en levendigheid van de stad, precies wat we teweeg wilden brengen!

LOGISCH EN HELDER

“Ik word er altijd blij van als je bij de oplevering dooreen woning loopt en het gevoel hebt dat er een logica in zit qua routing, materialen en kleurstellingen. Als ontwerper moet je continu keuzes maken en wil je de vragen al beantwoord hebben in het ontwerp. In dit geval is de indeling een belangrijk aspect geweest, maar hebben de kleinere ingrepen zoals het plaatsen van een glazen pui, het vervangen van binnendeuren met scharnieren voor schuifdeuren en het beter toegankelijk maken van de buitenruimtes ook een aanzienlijk verschil gemaakt. Het klopt allemaal, dan kan ik niet anders dan ontzettend tevreden zijn!”

Piet Boon woonkamer