Hét platform voor en over Amsterdam Zuid!

BIJKLETSEN MET LIZZY VAN DER LIGT

‘IK BEN GELUKKIG BEST GOED IN HET WEGLEGGEN VAN MIJN TELEFOON’

Gepubliceerd op: 6 september 2018

Beeld: Davien Hulsman

Ze heeft honderdduizenden volgers op Instagram, een eigen modelabel en sluit op 9 september Amsterdam Fashion Week af met haar eigen modeshow: styliste Lizzy van der Ligt is één van de meest succesvolle fashion influencers van ons land. Op Instagram showt ze elke dag de meest fantastische outfits op de mooiste plekken ter wereld, maar haar thuisbasis ligt al jaren in Zuid. Samen met haar vriend Yuki Kempees woont Lizzy in De Pijp.

Wij zijn heel benieuwd naar het verhaal achter haar succesvolle carrière en spreken met Lizzy af bij Petit Caron, één van haar favoriete spots in De Pijp. Tegenover ons zit een zongebruinde en stralende Lizzy, net terug van een weekje Ibiza. Maar nu is er werk aan de winkel, de focus ligt op Amsterdam Fashion Week – van 6 tot en met 9 september op het Museumplein. Op 9 september sluit Lizzy deze modeweek namelijk af met de allereerste modeshow met haar label ‘Le Cafe Noir Studio’!

 

Wilde je altijd al de mode in?

“Ik heb na de middelbare school eerst twee jaar Dansacademie gedaan, maar daar kreeg ik al snel te horen ik te veel bezig was met wat ik aan had. Ik bestelde ballet- en joggingpakjes uit Amerika zodat niemand dezelfde had, haha. Helaas kreeg ik veel last van blessures en besloot ik na twee jaar iets anders te gaan doen. In Amsterdam kwam ik Danie Bles tegen, zij vroeg of ik een dagje met haar wilde meelopen. Dat heb ik gedaan en toen wist ik: dit is wat ik wil!”

 

Wanneer ben je begonnen met bloggen?  

“In het derde jaar van mijn studie Styling op Artemis liep ik stage in Parijs. Ik sprak geen Frans en verveelde me daar een beetje. Ik besloot mijn Parijse avonturen online te delen en ben daar nooit meer mee gestopt.”

 

Was het direct een succes?  

“Ik merkte dat er steeds meer mensen reageerden en dat het echt ging leven. Ik kreeg steeds meer volgers en na een tijdje kwamen de eerste betaalde samenwerkingen binnen. Toen dacht ik: blijf ik voor de rest van mijn leven ergens op kantoor werken of durf ik het aan om iets voor mezelf op te bouwen? Ik was toen 24 en dacht: ik heb nog geen hond en kind, dus dit is het moment om het te proberen!”

 

Een goed besluit!

“Ik had gelukkig al wat vastigheid omdat ik verschillende freelance styling opdrachten deed. Door deze klussen leerde ik veel mensen kennen die ook met mij als blogger wilden samenwerken. Zo is het balletje gaan rollen. Het allerleukste aan mijn werk is dat iedereen over de hele wereld je kan volgen.”

 

Lizzy van der Ligt

Beeld: Davien Hulsman

 

Heb je altijd in De Pijp gewoond?

“Nee, het eerste jaar in Amsterdam woonde ik in een piepklein kamertje aan de Brouwersgracht waar het bed uit de muur geklapt kwam, haha. Daarna ben ik naar De Pijp verhuisd. Ik woon nog steeds in hetzelfde appartement. Eerst met mijn nichtje en nu samen met mijn vriend Yuki.”

 

Wat vind je zo leuk aan De Pijp?

“Het is een soort mini-dorpje. Ik ken bijna iedereen en iedereen houdt alles in de gaten. Er is een soort van sociale controle. John van broodjeszaak Kaassie Kaassie bijvoorbeeld. Hij volgt ons op Instagram en weet alles. En tegenover ons zit een oud bladmuziekwinkeltje. Eigenaresse Ank neemt altijd mijn pakketjes aan, superlief en fijn. Als dank stuur ik haar af en toe bloemetjes of een flesje wijn. Ik hou van De Pijp, maar soms schrik ik wel van de drukte. Het Gerard Douplein lijkt soms net Koningsnacht op een random donderdagavond. Maar ik zie mezelf niet 1,2,3 weggaan.”

 

Wat zijn jouw favoriete plekken?

“Ik kom graag bij Petit Caron, Brut de Mer en Wijnbar Boelen. Ik vind het fijn dat ik hier lopend heen kan en ik ben dol op lekkere wijntjes en kaasplankjes. Toch dat Parijse he?! Ik houd heel erg van het Franse stijltje. Cotton Cake is ook heel leuk. Daar hebben ze heerlijk bananenbrood!”

 

Lizzy van der Ligt

Beeld: Davien Hulsman

 

Hoe ziet jouw werkweek eruit?

“Nou, dat is misschien wel het allerleukste aan mijn werk: dat is iedere week zo verschillend! Het is nu ook weer heel anders dan een tijd geleden. Omdat ik mijn eigen label ‘Le Cafe Noir Studio’ ben gestart, zit ik nu veel op kantoor. Als je een merk start, moet je er in het begin bovenop zitten. Voorheen was ik vaker onderweg en veel op persreizen. Ik probeer nu een balans te vinden tussen kantoor en reizen.”

 

Je leven bestaat dus niet alleen uit de mooie plaatjes op Instagram?

“Haha nee, maar iedereen laat online natuurlijk alleen maar de leuke dingen zien. Soms denk ik weleens dat ik voor veel kinderen hun leven verpest. Die denken door Instagram dat alles alleen maar leuk is. Ik zit ook vaak zonder make-up in mijn joggingbroek achter de computer.”

 

Kun je wat meer vertellen over je eigen label?

“Ik ben ruim een jaar geleden begonnen en ontwerp echt alles zelf. Het is altijd mijn droom geweest om een eigen kledinglijn te beginnen met alleen maar items die ik zelf wil dragen, maar verder nergens kan vinden. Ik ben begonnen met een zomercollectie en er komen steeds meer nieuwe items bij. Ik geloof niet meer zo in vaste winter- en zomercollecties. Dat is niet meer zo van deze tijd, mensen zijn veel meer all over the world.”

 

In september organiseer je je eerste show tijdens Amsterdam Fashion Week. Kun je een tipje van de sluier oplichten?

“Op 9 september sluit ik Amsterdam Fashion Week af. We zijn nu druk bezig met de organisatie en ik vind het megaspannend! Normaal maakt het me niet uit wat mensen van de kleding die ik draag vinden, ze hoeven het toch niet zelf te dragen. Nu is het anders. De collectie is echt mijn kindje. Ik maak hele persoonlijke dingen, waarvan ik hoop dat mensen het ook willen dragen. Spannend en cool! Extra bijzonder dat Danie Bles nu directeur van Fashion Week is en we weer gaan samenwerken.”

 

Er zijn wel wat dingen aan Fashion Week veranderd toch?

“Klopt, ik vind het heel cool dat het dit jaar op het Museumplein is! Middenin de stad op zo’n mooie, bijzondere plek. Daarnaast zijn er voor het eerst ‘See now, buy now’ shows. Mensen kunnen mijn items dus direct na de show kopen. Het slaat toch ook nergens op dat de items die je op de catwalk ziet, pas een jaar later in de winkel liggen? Je wilt het juist kopen op het moment dat je het ziet.”

 

Lizzy van der Ligt

Beeld: Davien Hulsman

 

Yuki en jij zijn allebei druk met werk en veel weg. Hoe maken jullie tijd voor elkaar?

“Ik ben blij dat we allebei op hetzelfde moment in een piek zitten. We hebben elkaar altijd veel te vertellen. Als we allebei in Amsterdam zijn, proberen we het zo te plannen dat we ook echt even samen thuis zijn. Het leuke is dat we soms ook wat ‘influencer dingetjes’ samen kunnen doen, zoals reisjes. Dat is natuurlijk super!”

 

Je bent 24/7 online met werk. Lukt het dan wel om te ontspannen?

“Ik ben gelukkig best goed in het wegleggen van mijn telefoon. Ik denk bij binnenkomende appjes en mailtjes vaak: die beantwoord ik later wel, ik kan niet altijd online zijn. Als we bijvoorbeeld bij de ouders van Yuki op bezoek zijn, hang ik mijn tas met daarin mijn telefoon aan het haakje in de hal. Daar kom ik dan niet aan tot we weer naar huis gaan. Heel relaxed!”

 

Tekst: La Toya Ramsahai & Odette van der Veeken
Fotografie: Davien Hulsman

Gedeeld

verder lezen

ROB’S REISCOLUMN: DE WERELDWONDEREN VAN JORDANIË

ROB’S REISCOLUMN: DE WERELDWONDEREN VAN JORDANIË

Tijdens een reis naar Jordanië kom je de meest indrukwekkende plekken tegen. De vijf meest bijzondere bezienswaardigheden die je niet mag missen, staan ook nog eens op de UNESCO Werelderfgoedlijst en heb ik voor je op een rijtje gezet!     WADI RUM Wadi Rum...

COLUMN SEBASTIAAN CAPEL: DE TUINEN VAN HET RIJKS

COLUMN SEBASTIAAN CAPEL: DE TUINEN VAN HET RIJKS

  Sebastiaan Capel – voormalig stadsdeelvoorzitter én trots bewoner van Amsterdam-Zuid – kent ons stadsdeel op zijn duimpje en neemt ons in zijn maandelijkse column mee naar de plekken waar hij enthousiast van wordt. Er zijn van die plekken die je als...

ROB’S REISCOLUMN: HVAR HEAVEN

ROB’S REISCOLUMN: HVAR HEAVEN

  Begin juni reisde ik met een groep collega’s naar het prachtige Hvar. Dit eiland in Kroatië is de ideale keuze voor zowel een privé- als bedrijfsreis. Het is zonovergoten, staat vol met lavendel en wordt beschouwd als één van de tien mooiste eilanden ter...