BEAUTYTIPS VOOR EEN ZOMERSE LOOK!

Q&A MET AMANDA RIJFF

Gepubliceerd op: 7 augustus 2018

Tijdens een dagje strand of hittegolf in de stad willen we er allemaal zo mooi mogelijk uit blijven zien. Maar hoe zorg je ervoor dat je die zomerse glow behoudt? Wij stellen onze vragen aan make-up artist en beauty expert Amanda Rijff.

Amanda Rijff

Beeld: Amanda Rijff

 

Hoe zorg je ervoor dat je huid er niet vettig uit ziet met dit lekkere warme weer?

“Dat hangt van een aantal factoren af waaronder of je wel/geen make-up draagt. Bij het dragen van een foundation is het altijd raadzaam om je gezicht met een translucent powder af te poederen. Daarnaast raad ik een altijd een primer aan onder je dagcreme. Een olie vrije primer zal talg absorberen en ervoor zorgen dat je gedurende de dag ook minder glimt. Ik ben bijvoorbeeld fan van de olie vrije primer van Laura Mercier. Hier zit een komkommer extract in verwerkt dat een verkoelende werking heeft en de poriën vernauwd.”

 

Hoe krijg je een mooie zomerse glow in je make-up?

“Er zijn talloze manieren om een zomerse glow op je huid te verkrijgen. Zo zijn er primers en foundations waar al een gezonde glans in is verwerkt. Wel handig om dit spaarzaam te gebruiken want je wilt geen discobal effect op je gezicht. Ik ben een grote fan van highlighters omdat je hiermee een subtiele glans op het hoogste punt van je wangen kan aanbrengen voor een sexy en ultra gezond effect.”

 

Hoe kun je je mooi opmaken zonder veel make-up?

“Er zijn een aantal die een groot verschil uitmaken waaronder een wenkbrauwpotlood. Wenkbrauwen zijn het karakter in het gezicht waardoor bepalend. Door met een potlood ( 1 a 2 kleuren lichter dan de wenkbrauw) de ruimte tussen de haartjes te vullen creëer je als het ware een rustige oogopslag en een open blik. Verder geeft het aanbrengen van een crème blush op de appels van je wangen een jeugdig effect. Zo zijn er nog een heleboel andere tips die nauwelijks zichtbaar zijn maar het effect groots.”

 

Welk hitte-proof kapsel is jouw favoriet?

“Ik vind het altijd mooi wanneer het haar uit het gezicht is. Strak naar achteren gekamd en bij lang haar een hoge staart. Vlechten geven een speels en Bohemian effect waarbij cornrows absoluut hittebestendig zijn.”

 

Met welke make-up ben je beach-proof?  

“Met waterproof make-up. Er zijn waterproof foundations en concealers die je na je huidverzorging kunt aanbrengen voor mat effect. Heb je lichte wimpers en/of draag je graag mascara? Dan zijn er ook waterproof mascara’s to the rescue of gebruik een wenkbrauwgel als mascara voor een glossy effect.”

 

Welke kleur lippenstift zou je aanraden voor een frisse look zonder dat je er heel opgemaakt uitziet?

“Een perzik of roze kleurige lipstick met blauwe ondertoon maakt het oogwit optisch een stuk witter, verhelderd de oogkleur en maakt je tanden witter. Vind je het lastig om kleur ondertonen te lezen laat je dan vooral adviseren.”

 

Amanda Rijff

Beeld: Amanda Rijff

Wil je meer tips van Amanda? Volg haar dan zeker op socials en haar website!

Instagram: @amandarijff

www.amandarijff.com

Gedeeld

verder lezen

LEKKER RIEKEN NAAR HET VONDELPARK!

Beauty & Wellness Eten & Drinken Leven Shoppen Sport & Health Uit in Zuid Wonen Vacatures LEKKER RIEKEN NAAR HET VONDELPARK! Gepubliceerd op:   Goed nieuws voor diegenen die niet genoeg kunnen krijgen van de heerlijke geur van het park na...

HIER IN ZUID MOET JE ZIJN VOOR HEERLIJKE MASSAGES!

Beauty & Wellness Eten & Drinken Leven Shoppen Sport & Health Uit in Zuid Wonen Vacatures HIER IN ZUID MOET JE ZIJN VOOR HEERLIJKE MASSAGES!   Dagenlang zittend doorbrengen achter een beeldscherm, met weer en wind de stad doorfietsen, intensief sporten; het is enkel...

5 LOCATIES VOOR HET BEHOUDEN VAN JE ZOMERSE TAN

Beauty & Wellness Eten & Drinken Leven Shoppen Sport & Health Uit in Zuid Wonen Vacatures 5 LOCATIES VOOR HET BEHOUDEN VAN JE ZOMERSE TAN Wekenlang hebben we ons ingespannen om een gezond bruin kleurtje te krijgen. Nu we ons richting de herfst aan het bewegen zijn en...