ZUID-BEWONER ILONA LANCEERT GETEASE, DE APP WAARMEE JE IN ÉÉN KLIK EEN SERVICE NAAR HUIS HAALT

door | jan 2, 2023

Ze werkte jarenlang voor grote multinationals als Heineken en Google. Met een goede baan en gezinsleven kiezen velen eieren voor hun geld. Toch borrelde het ondernemerschap en de coronaperiode gaf de doorslag om in het diepe te springen. Samen met oud-Google collega Maurits De Cler start Ilona van Wegen een service-on-demand-app waarmee je in één klik een service naar huis haalt. Van een massage tot een sneaker-cleaning service, en alles daar tussenin. Wij spraken de Zuid-bewoner bij haar favoriete spot Coffee Concepts over haar onderneming en ambities.

 

INDUSTRIE OPSCHUDDEN

Ilona voelde dat ze iets met haar ondernemerschap moest doen. Bij Google – waar ze zich tot in de board heeft opgewerkt – merkte ze dat in Azië service-on-demand in populariteit steeg, maar in Europa nog een gat in de markt was. “Ik wilde een concept neerzetten waar ik een industrie mee kon opschudden. De opkomst van flitsbezorgers en toename van freelancers in de beauty-industrie hebben laten zien dat er een verandering gaande is. Gemak is erg welkom als je een druk bestaan leidt en GetEase voorziet in die behoefte. Natuurlijk staat kwaliteit voorop. Zonder ons uit de markt te prijzen willen we tippen aan de hoge servicelevels die je kent uit Azië.”

 

DRUKKE LEVENS

Veel gebruikers van de app komen uit Amsterdam-Zuid. “Mensen met een drukke baan of gezinsleven hebben veel baat bij services aan huis. Zelf ben ik ook een groot gebruiker van mijn eigen bedrijf. Mijn man is ook ondernemer, dus we zijn beide veel aan het werk. Als we thuis zijn willen we echt genieten van de quality-time met onze dochters. Dan boek ik weleens voor drie achtereenvolgende tijdsloten een nagelstyliste zodat we met z’n drieën onze nagels kunnen laten doen. Dat kan bijvoorbeeld ook met een duo-massage. Meer dan de helft van onze boekingen vindt binnen 24 uur plaats, wat bij de meeste salons echt een challenge kan zijn.”

get ease
Advertentie

GEGARANDEERDE KWALITEIT

Buiten de meest voor de hand liggende services, kun je de app ook gebruiken voor honden-uitlaatservice, laundry-service, personal training of een kok aan huis. “Een personal trainer waarmee je thuis of in het park afspreekt, kan de drempel echt verlagen. Wij bepalen welke experts hun services mogen aanbieden en zorgen ervoor dat zij van tevoren worden gescreenden op kwaliteit worden gecheckt. Daarnaast regelen wij dat ze met de juiste, kwalitatieve productenwerken. Zo gebruiken alle nagelstylisten GelBottle en de masseurs speciale, door ons ontworpen massagehanddoeken. Waar ik over een paar jaar wilstaan? Ik zou heel graag nummer één one-stop-shop van Europa willen worden!