Hét platform voor en over Amsterdam Zuid!

ANTI-KATERTIPS: OP NAAR HET VOLGENDE FEESTJE

Gepubliceerd op: 19 oktober 2018

Heb je een zware nacht achter de rug? Of heb je juist vanavond een knalfuif op de planning, maar maak jij je nu al zorgen over morgenochtend? No stress! Wij hebben de beste anti-kater tips op een rijtje gezet. Zo zet jij die mannelijke poes direct weer buiten, zodra ‘ie de hoek om komt kijken. 

 

WHEN LIFE GIVES YOU LEMONS…
Weet jij nu al bijna zeker dat je er vanavond helemaal afligt na flink wat drankjes? Een goede voorbereiding is het halve werk! De mythe gaat dat als jij voortaan voordat je een avondje doorzakt, je oksels insmeert met citroen, katers tot het verleden zullen behoren. De wetenschappelijke onderbouwing hierachter is dat je lichaam zo beter gehydrateerd blijft, waardoor je minder snel uitdroogt. Oh, en bijkomend voordeel: je zult de hele avond citroen-fris ruiken!

 

ASPERGES TOT DE REDDING

Goed, wij kunnen ons voorstellen dat niet iedereen tijdens je brakke ochtend met veel plezier aan asperges denkt, maar deze groente schijnt écht wonderen te verrichten bij een kater. Asperges zijn namelijk hartstikke goed voor de lever. Zet een ontspannen deuntje op, sleep jezelf die keuken in en bereid een heerlijke aspergesoep. Kost dit je allemaal iets te veel moeite? Kies dan voor gemak en ga voor een kant-en-klare optie. Het is wel zo: hoe verser, hoe beter!

 

MELK IS GOED VOOR ELK

Dus ook voor de ‘hungover’ onder ons! Niet zo’n fan van het goedje dat van onze zwart-wit gevlekte weidedieren afkomt? Laat dan een heerlijk koude milkshake aan je huis bezorgen in je favoriete smaak, of eet een bakje roomijs. Drink er een paar glazen water bij en voordat je het weet voel jij je weer als vanouds.

 

KOPPIE TELUR STELT NIET TELEUR
Volgens Indonesische traditie een heus wonder, maar echt smakelijk is toch echt anders. Deze kater killer maak je door eerst een kop sterke koffie te bereiden met daarin een scheut gecondenseerde melk. So far, so good, toch? Denk je, want de deze koffie toppen we vervolgens af met een rauw ei. Toch schijnt dit vreemde mengsel prima te doen te zijn wanneer je wat vanille-extract toevoegt en het geheel vervolgens goed mengt tot een schuimig geheel.

 

BARTENDER KNOWS BEST
Tot slot delen we nog even de anti-kater truc waar bartenders bij zweren! Giet eerst een glas halfvol met ijskoud bier (Ja, we gaan gewoon door!) en voeg daar nog een half glas tomatensap aan toe. Knijp vervolgens een klein beetje limoen uit boven dit mengsel, vul het geheel aan met een snufje zout, peper en een paar druppels tabasco et voilà!

 

Pssst… Kan jouw brakke koppie ook wel een oppepper gebruiken tussen al dat gefeest door? Kijk dan hier voor de beste facial-tips in Zuid.

 

Heel veel sterkte – eh, plezier!

 

Tekst: Lisa Kroesen & Jeffrey Struijk

Gedeeld

verder lezen