DIT IS ER TE DOEN IN DE MAAND JANUARI!

door | jan 6, 2023

Weten wat er reilt en zeilt bij jou in de buurt? Wij hebben alle highlights van de maand januari voor je op een rijtje gezet: van Hotelnacht en de leukste tentoonstellingen tot een bosje tulpen plukken op het Museumplein.

HORECAVA

9 T/M 12 JANUARI – RAI AMSTERDAM

Horecava is al 65 jaar dé horecabeurs voor vakmensen in de wereld van eten, drinken en buitenshuis slapen! Een beurs vol eten, wijn, koude dranken, warmen dranken, patisserieën, interieur, grootkeuken, tech en dienstverlening!

Horecava
Hotelnacht

Bron: Mastercard Hotelnacht

HOTELNACHT

14 & 15 JANUARI – DIVERSE LOCATIES

Ook dit jaar openen Amsterdamse hotels hun deuren voor locals en organiseren ze de leukste feesten en culinaire, creatieve en culturele activiteiten.

VROUWEN OP PAPIER T/M 5 JUNI – RIJKSMUSEUM

Verdeeld over vijf zalen in het Rijksmuseum vind je een bijzondere tentoonstelling over vrouwen die hun stempel hebben gedrukt op de kunstgeschiedenis.

DE BEWOGEN GESCHIEDENIS VAN UITGEVERIJ ‘DE TELG’ T/M 31 JULI – AMSTERDAMSE SCHOOL MUSEUM DE DAGERAAD

Een tentoonstelling die het verhaal vertelt van de illegale drukkerij die tijdens de Tweede Wereldoorlog in het Dageraadcomplex in De Pijp gevestigd was. Deze drukkerij speelde een belangrijke rol binnen het Amsterdamse verzet.

JUMPING AMSTERDAM

26 T/M 29 JANUARI – RAI AMSTERDAM

Paardensportliefhebbers ontmoeten elkaar in RAI Amsterdam. Geniet van de spectaculaire springsport en dressuur op het allerhoogste niveau!

 

NATIONALE TULPENDAG

21 JANUARI – MUSEUMPLEIN

Nederlandse tulpenkwekers vieren deze dag het vrolijkste bloemenfeest van het jaar! Op het Museumplein wordt een unieke pluktuin aangelegd met ruim 200.000 kleurrijke tulpen. Vanaf 13.00 uur mag iedereen gratis twee bossen tulpen plukken.

 

Nationale Tulpendag