Hét platform voor en over Amsterdam Zuid!

Eerlijk is eerlijk, voor een cocktail (of twee) draaien wij onze hand niet om. Nu de sfeer weer als vanouds is – want die anderhalve meter gooide toch wel wat roet in het eten – kunnen we weer met z’n allen de hort op. Niets zo fijn als een cocktailbar die je compleet omverblaast qua interieur en cocktails. En daar heeft Amsterdam-Zuid er genoeg van! 

 

Mokum Bar

Bar Mokum

 

Bar Mokum – Ferdinand Bolstraat 11H

Een van de favorieten van onze redactie! Deze speakeasy bar is er eentje die van de buitenkant weinig loslaat over het spektakel dat je erbinnen kunt verwachten. Maar in de kelder van pannenkoekenrestaurant Moak bevindt zich toch echt een van de meest sfeervolle cocktailbars van Amsterdam, geheel in stijl van Mokum.

 

The Butcher (bar) – Albert Cuypstraat 129

Een groot geheim voor hen die het niet weten, maar een parel voor degene die het wachtwoord kennen! Op het eerste gezicht is The Butcher een chille burgerjoint, maar achter een bewegende muur bevindt zich een geheime cocktailbar waar je tot in de late uurtjes kunt dansen. Niet alleen de moeite waard voor dat tikkeltje extra spanning, maar ook voor, je raadt het al, de cocktails! (Reservering verplicht)

 

Taiko Bar

Taiko Bar

 

Taiko Bar – Paulus Potterstraat 50

In het luxe Conservatorium Hotel kun je terecht voor de wereldse cocktails van Taiko Bar. Reken op een eigenzinnige cocktailkaart met een Aziatische touch. Vergeet vooral niet de lekkere bites erbij te bestellen, zoals sushi, sashimi en dim sum.

 

The Little White Bird – Albert Cuypstraat 159

In deze kleine maar o zo gezellig cocktailpub aan de Albert Cuyp maken de bartenders er altijd een feestje van. Iedere week staat hier een ingrediënt van de markt centraal waar ze diverse cocktails mee maken.

 

Uitzicht Twenty Third Bar

Uitzicht Twenty Third Bar

 

Twenty Third Bar – Ferdinand Bolstraat 333

De kans is groot dat je direct naar het raam rent om je huis te zoeken, want vanaf de 23ste etage biedt Twenty Third Bar een adembenemend uitzicht over Amsterdam. Wij raden de ‘Fifty Scents’ aan, een cocktail ter ere van Okura’s 50-jarig jubileum met maar liefst 50 ingrediënten.

 

Labyrinth

Sam, eigenaar van Labyrinth

 

Labyrinth – Amstelveenseweg 53

Als je geluk hebt loop je hier Sam tegen het lijf. Sam is de bedenker van Labyrinth en heeft verschillende bartending prijzen op zijn naam staan. Maandelijks is er een ‘Poetry night’ en als je je poetry of zangkunsten wilt tonen kun je voorlopig op zondagmiddag terecht tijdens #openmic! Dit alles onder het genot van een heerlijke cocktail natuurlijk!

 

Half Moon cocktailbar – Apollolaan 138

In het iconische Hiltonhotel vind je de Half Moon Lounge – een cocktailbar die al jarenlang lid is van The World’s Best Bars. De cocktails zijn geïnspireerd op New York, maar af en toe komt er ook een Nederlandse jenever aan te pas.

 

Bardak

Bardak

 

Bardak – Ferdinand Bolstraat 12

Iedere avond stampvol en toch maakt het gezellige barpersoneel tijd om een custom-made cocktail in elkaar te shaken. Sla vooral de heerlijke Tel-Aviv geïnspireerde snacks niet over!

 

Cielo Skybar – Eduard van Beinumstraat 40

Tussen de wolkenkrabbers in geniet je op grote hoogte van de lekkerste cocktails in combinatie met heerlijke Spaanse tapas. Een on-Amsterdamse ervaring door het betoverende uitzicht.