Hét platform voor en over Amsterdam Zuid!

9 X ROTI SPOTS IN AMSTERDAM-ZUID

Gepubliceerd op: 8 november 2018

Surinaamse gerechten hebben alles te maken met samen zijn. Wij kunnen ons dan ook niets leukers bedenken dan alle vrienden en familie bij elkaar trommelen om in een knusse sfeer sterke verhalen met elkaar te delen onder het genot van heerlijk eten. Roti is hier uitermate geschikt voor: bij dit gerechtje dient het ongerezen brood als bestek en de vulling bestaat uit urenlang gekruide kip, eend of rund, aardappel en groente. Amsterdam-Zuid biedt onwijs veel spots waar je kunt genieten van dit verrukkelijke gerecht, wij zetten ze voor je op een rijtje!

 

 

ROOPRAM ROTI – VAN WOUSTRAAT 37
Dé mascotte van Surinaams eten in Amsterdam: Roopram Roti komt echt met stip op één. Als wij de sterren uit zouden mogen delen, dan zou je bij Roopram Roti zonder twijfel sterrenroti krijgen. Dit originele restaurant was één van de eersten dat aanbod gaf waar vraag was naar heerlijk Surinaams eten. En hoe!

 

WARUNG MINI – CEINTUURBAAN 205, VAN WOUSTRAAT 19
Bij Warung Mini vind je alle heerlijke Surinaamse klassiekers op de kaart, maar de roti is hier toch echt uitzonderlijk lekker. Met maar liefst twee locaties in De Pijp is dit restaurant een absolute must-visit! Warung niet?

 

WARUNG SPANG MAKANDRA – GERARD DOUSTRAAT 39
Als de klok etenstijd aangeeft, is het topdrukte bij Warung Spang Makandra. Maar dat is helemaal niet erg, want de gerechten hier zijn het dubbel en dwars waard. En dat, voor een prijs die te verwaarlozen is voor al dat lekkers.

 

 

PERRY’S EXOTISCH FOOD – CORNELIS TROOSTPLEIN 7HS
Eet jij je roti het liefst vanuit de hand, omringd door je huisgenoten, geliefde of gezin en vanaf de bank? Dan is Perry’s Exotisch Food een goede aanrader! Hier kun je heerlijke roti afhalen, zowel met vlees als vegetarisch. Ook kun je hier menu’s halen met allerlei verschillende gerechtjes voor twee personen.

 

WARUNG MARLON – EERSTE VAN DER HELSTSTRAAT 55HS
Deze gezellige roti-spot maakt de Albert Cuyp helemaal compleet! Of je nou eventjes rustig wil gaan zitten of het eten liever mee naar hui neemt, hier kan het allebei. Mocht je na de roti nóg meer ruimte over hebben: de Bakabana bij Warung Marlon is echt een aanrader.

 

TJIN’S GELDERLANDPLEIN – WILLEM VAN WELDAMMELAAN 9-B

Beeld: Tjin’s Gelderlandplein

Surinaams smullen voor de échte fijnproever, dat is waar Tjin’s voor staat. Dit restaurant is al 45 jaar een begrip in de buurt, alle gerechtjes worden dan ook op traditioneel Surinaamse wijze gemaakt van de lekkerste, verse ingrediënten.

 

ROTI KING AARTI – HOOFDDORPPLEIN 27H
Bij Roti King Aarti zijn er twee dingen zeker: de roti hier zorgt ervoor dat je rollend naar huis kan en al het vlees is halal gecertificeerd! Er is een enorme keuze aan roti-gerechten verkrijgbaar met onder andere verschillende soorten kip, gehaktballetjes en vegetarische opties met tofu en tempeh.

 

V.O.F. NIEUW ALBINA – ALBERT CUYPSTRAAT 47HS
Nieuw Albina richt zich niet enkel op de Surinaamse keuken, maar heeft ook Chinese gerechten op de menukaart staan. Hoe dan ook: de roti hier is heerlijk en staat binnen enkele minuutjes voor je neus. Heel fijn voor als je tussen het shoppen door eventjes snel je trek wil stillen!

 

WARUNG SWIETIE LELYDORP – EERSTE SWEELINCKSTRAAT 1
In de Surinaamse keuken wordt gekookt op smaak en gevoel en dat begrijpen ze maar al te goed bij Warung Swietie Lelydorp. Midden in De Pijp vanuit een sfeervol pandje worden hier de lekkerste Surinaamse gerechten bereid, om jou na etenstijd goed gevuld en goed gehumeurd weer naar huis te laten gaan.

 

 

Tekst: Lisa Kroesen

Gedeeld

verder lezen

DE BESTE POKÉ BOWL VAN NEDERLAND IN ZUID?

Goed nieuws voor alle poké-lovers onder ons: de competitie ‘Beste Poké Bowl 2019’ is losgebarsten! Vanuit het hele land gaan 16 restaurants de strijd aan voor de felbegeerde titel. Deze strijd gaat hoe dan ook een Zuid-randje krijgen, want maar liefst 3 (!) van de genomineerden toppers bevinden zich in ons mooie Amsterdam-Zuid.