Hét platform voor en over Amsterdam Zuid!

koffie to go in zuid

 

Heel Amsterdam-Zuid rukt uit voor een goede wandeling. Het is immers de leukste manier om onze mooie buurt te ontdekken. En bij een goede wandeling hoort natuurlijk ook goede koffie. De redactie van Zuid heeft speciaal voor jou de beste koffiezaakjes per wijk samengesteld.

 

De Joffers – Oud-Zuid

Willemsparkweg 163

Door de warme sfeer is Brasserie De Joffers echt de huiskamer van de Cornelis Schuyt. Helaas kun je nu niet plaatsnemen in de heerlijke stoelen of op het gezellige terras. Maar met het Vondelpark op steenworp afstand, kun je de koffie van De Joffers wel meenemen tijdens je wandeling in Oud-Zuid.

 

Cafecito – Museumkwartier

Van Baerlestraat 83

Rondje Museumkwartier? Vergeet dan niet een tussenstop te maken bij Cafecito. Bij deze espressobar hebben ze een breed assortiment aan koffies en blends en de bonen worden door barista’s zelf gebrand. Geen zin in koffie? Probeer dan hun Matcha thee of latte.

 

Badeta – De Pijp

Tweede van der Helststraat 18H

Bij Badeta voelt elke dag als zondagochtend. Het concept is opgericht door vrienden Tomas en Joost, zij vinden dat lekkere en verantwoorde koffie voor iedereen beschikbaar moet zijn. Mocht deze koffie je tijdens de wandeling goed bevallen zijn en wil je dit thuis ook? Dan kun je bij Badeta ook terecht voor heerlijke duurzame koffie voor thuis.

 

Vascobelo – Rivierenbuurt

Rijnstraat 117

Bij Vascobelo zit je altijd goed voor een goede bak koffie. Met een breed assortiment aan koffies, chai lattes en thee hebben ze voor iedere liefhebber een warme drankje om tijdens of na de wandeling op te warmen.

 

Vinnies – Scheldebuurt

Goede koffie en een goede lunch, dat is alles wat je nodig hebt voor, tijdens of na je wandeling. Bij Vinnies hebben ze het allemaal. Hier gebruiken ze alleen duurzame en lokale ingrediënten, zodat jij verantwoord kan genieten van jouw koffie en lunch.

 

De Drie Graefjes – Stadionbuurt

Stadionplein 111

De Drie Graefjes is echt een begrip in Amsterdam en omstreken. Niet alleen heb je hier overheerlijke koffie, maar ook de lekkerste taarten en gebakjes. Lekker voor thuis of voor onderweg.

 

The Breakfast Club – Zuidas

Gustav Mahlerplein 114

Of je nou een wandeling over de Zuidas maakt, of nog snel een cafeïne-boost nodig hebt tijdens je werkdag, bij The Breakfast Club ben je altijd aan het juiste adres voor goede koffie én een goed ontbijtje to go.

 

Bistro G.P. – Gelderlandplein

Van Leijenberghlaan 252

In het bruisende winkelcentrum van Gelderlandplein vind je Bistro G.P., hier kun je terecht voor een heerlijk bakkie en een lekker lunch to go. Wil je even niet meer buiten lopen, geniet dan van de heerlijke sfeer van dit overdekte winkelcentrum.

 

Meer inspiratie nodig of ben je van plan langs elk koffiezaakje in Zuid te gaan? Klik dan hier voor de uitgebreide lijst!