63X SPORTEN IN AMSTERDAM ZUID

door | dec 5, 2023

Sporten is gezond. Het geeft je energie, zorgt dat je in shape blijft, verbetert de doorbloeding van je lichaam en maakt dat er endorfines vrijkomen in het lichaam waardoor je je happy gaat voelen. Hoewel wij ons na een flinke zweetsessie meestal ook fantastisch voelen, kan de weg naar de sportschool echt een crime zijn. Gelukkig zit Amsterdam Zuid vol met sportscholen en -verenigingen, dus een geschikte plek in de buurt die een sportieve activiteit aanbiedt die bij jou past is zo gevonden! Van bootcamps tot handbal, van boksen tot roeien, er is van alles! Om je een beetje wegwijs te maken binnen dit grote aanbod, lichten wij 63 sportscholen en -verenigingen uit in Amsterdam-Zuid. 

 

 

Rocycle
Advertentie
Zuiderbad, zwemmen Amsterdam

Watersport

ZUIDERBAD – HOBBEMASTRAAT 26

Het Zuiderbad, te vinden achter het Rijksmuseum, heeft een ver teruggaande geschiedenis van bijna 100 jaar!  Verschillende BN’ers, waaronder Tom Egbers en Beau van Erven Dorens, hebben al een duik genomen in het heldere water van het authentieke Zuiderbad, nu is de beurt aan jou! Pssstt… Wist je dat je door te zwemmen je hele lichaam traint?

 

SDVA – HOBBEMASTRAAT 26

De duiksportliefhebber komt ook aan zijn trekken in Zuid! SDVA is een studenten duikvereniging, die iedere maandag trainen bij het Zuiderbad. Buiten zwem- en snorkeltrainingen zijn er jaarlijkse activiteiten als een onderwaterhockey toernooi en natuurlijk verschillende duikreizen in binnen-en buitenland. Zoals ze zelf vinden hoef je voor mooie natuurverschijnselen echt niet altijd naar Caraïben toe. Aan de Nederlandse kust is de onderwaterwereld ook prachtig.

 

SWIM IN BALANCE – MIRANDALAAN 9

Van beginnende tot geoefende zwemmer: bij Swim in Balance kun je in het particuliere zwembad, naast het Mirandabad terecht voor verschillende cursussen. Esther vertelt: “We bieden zwemcursussen die ieder zes weken duren. Schoolslag (met het hoofd steeds onder water), basiscursus borstcrawl, borstcrawl level twee, vlinderslag en voor beginners ook een ‘Learn-to-Swim’ cursus.” Lees hier over onze ervaring met Swim in Balance.

 

WATERSPORT VERENIGING AMSTERDAM – PUNTERSPAD 15

Watersport Vereniging Amsterdam is er voor iedereen met een liefde voor zeilen of boten. De vereniging bestaat inmiddels al ruim 100 jaar en heeft zich in die tijd uitgebreid met een eigen clubhuis en de beste faciliteiten om je boot te onderhouden. Op de vereniging hangt een gezellige sfeer en er wordt veel samen gevaren en geborreld. Heb je een passie voor varen? Dan ben je hier aan het juiste adres.

 

KANOVERENIGING FRISIA – AMSTERDAMSE BOS

Bij Kanovereniging Frisia proberen ze gezelligheid en fanatiek sporten met elkaar te combineren. Al sinds de oprichting in 1948 bestaat de vereniging uit een diverse groep leden: van jong tot oud, van topsport tot varen-voor-het-plezier. Gelegen aan het water in het Amsterdamse Bos ben je zo met de kano op de Bosbaan, waar je twee kilometer aan water hebt speciaal voor roeien en kanoën. Train je spieren, ga het water op en vergeet even alles uit je drukke leven.

 

AMSTERDAMSE HENGELSPORT VERENIGING – BEETHOVENSTRAAT 178

Sport hoeft niet altijd extreem intensief te zijn. Bij de Amsterdamse Hengelsport Vereniging snappen ze dat maar al te goed. Vissen mag je dan niet echt fit maken, maar een gevoel voor geduld is voor sommige mensen nog moeilijker om op te brengen. De hengelsportvereniging brengt fanatieke vissers uit de stad samen en organiseert leuke activiteiten. Zo krijgt iedereen hier de ruimte om zijn of haar passie voor vissen te delen.

 

ROEICENTRUM BERLAGEBRUG – AMSTEL

Er is geen sport waarbij je zoveel spieren gebruikt als bij het roeien en de Amstel is hiervoor de ideale locatie. Bij Roeicentrum Berlagebrug kun je oefenen met de eerste roeihalen en verschillende lessen volgen. Je kan je inschrijven met een groep van vier, maar als je al de nodige ervaring hebt kun je hier ook een skiff-cursus krijgen om te leren in je eentje het water op te gaan. Loop gerust eens langs en vraag naar de mogelijkheden.

Roeien Amsterdam
Voetballen Amsterdam Zuid

Voetbalclubs

 

AVV SWIFT – OLYMPIAPLEIN 31

Qua ligging is AVV SWIFT misschien wel de mooiste voetbalvereniging van Amsterdam. Met drie velden gelegen in Amsterdam-Zuid is het kijken naar een wedstrijd al een genot, laat staan het spelen. Bij AVV SWIFT wordt fanatiek gevoetbald, maar gezelligheid is ook absoluut van belang. Dat ze aardig kunnen ballen lieten ze vorig seizoen zien, door Vitesse uit te schakelen in de strijd om de KNVB-beker.

 

ASV ARSENAL – IJSBAANPAD 50

Opgericht in 1998 en gelegen naast het olympisch stadion, is ASV Arsenal een van de jongere voetbalclubs uit Amsterdam. Dit maakt de club toegankelijk voor iedereen die graag wil gaan voetballen. Fanatieke voetballers vanuit heel Amsterdam komen bij de club om te voetballen op verschillende niveaus. Schrijf je in voor een van de recreanten teams, of start hier een heus vriendenteam en maak van iedere zondagmiddag een belangrijke.

 

SC BUITENVELDERT – GUSTAV MAHLERLAAN 2009

SC Buitenveldert is gelegen op de duurste grond van Nederland. Deze voetbalclub heeft zich gevestigd recht op de Zuidas tegenover de VU. Waar om de club heen de ene na de andere wolkenkrabber uit de grond schiet, liggen de velden van SC Buitenveldert er altijd nog hetzelfde bij. De club heeft een groot aantal jeugdteams die in alle levels van de competitie uitkomen. Een verborgen geheimpje van SC Buitenveldert is dat je in de kantine heerlijke Surinaamse broodjes kan kopen.

 

AFC – DE BOELELAAN 50

Qua huidige sportprestaties is AFC een van de beste amateurclubs van Nederland. Met een grote jeugdopleiding heeft AFC-voetballers als Daley Blind en Justin Kluivert opgeleid. Een goede plek dus om je kind de eerste voetbaltechnieken te leren. De vereniging ligt mooi aan de rand van de Zuidas en heeft moderne faciliteiten. Lekker ballen op de zondagmiddag kan heerlijk bij deze mooie club.

Sportscholen

 

AKASHA – PAULUS POTTERSTRAAT 50

Wist je dat er in het Conservatorium Hotel een prachtige sportschool zit? Bij Akasha Holistic Wellbeing kun je terecht voor fitness onder begeleiding van een personal trainer, yoga, pilates, meditatie, boks training en cardiotraining. De specialisten maken hier een programma op maat voor je en na afloop kun je heerlijk genieten van de wellness. Zo loop je dus hoe dan ook vol positieve energie het Conservatorium Hotel weer uit!

 

PHYSICUM – EMMAPLEIN 2

Door alleen keihard te trainen, raak je nooit in absolute topvorm. Daar komen volgens Physicum ook andere factoren bij kijken. De eigenzinnige sportstudio kijkt bijvoorbeeld ook naar voeding, lifestyle en of er sprake is van in het lijf opgeslagen emotionele ballast. Met deze totaalaanpak garandeert Physicum binnen drie maanden resultaat, maar vaak is dat al veel eerder. Nieuwsgierig naar ‘de nieuwe jij’? Physicum wacht op je!

 

ANYTIME FITNESS – AMSTELDIJK 161

Bij Anytime Fitness kun je – je raadt het al – anytime terecht! De sportschool is 24 uur per dag, zeven dagen per week geopend zijn. Ideaal voor mensen met nachtdiensten of als je bijvoorbeeld al vroeg aan je werkdag begint en daarvoor nog even aan je lichaam wilt werken.

 

THE GYM REPUBLIC – VALSCHERMKADE 38

Ook in de Stadionbuurt weten ze wel wat flink sporten is. Volg je HIIT-klasje bij de gloednieuwe The Gym Republic en behaal ál jouw persoonlijke doelen op het gebied van sporten. Hier is iedereen welkom om zijn of haar grenzen te verleggen onder goede, professionele begeleiding.

 

 

Club Sportive
Yoga Amsterdam Zuid

Yoga

 

POWER YOGA BIJ HOT FLOW YOGA STUDIO ZUID – KONINGINNEWEG 221

Werken aan je lenigheid in de relaxte setting van de Hot Flow Yoga Studio. Tijdens een hot power yogales, train je je lenigheid, spieren en geestelijke uithoudingsvermogen door verschillende yoga-oefeningen uit te voeren in een verwarmde ruimte van 38 graden Celsius. Wat hier erg prettig is, is dat ondanks de temperatuur de zaal niet drukkend of vochtig aanvoelt. De actieve bewegingen van deze power les in combinatie met de ontspanningsoefeningen zorgen bovendien dat je hier volledig zen vandaan komt.

 

SPIRIT AND SPORTS YOGA – HILLEGOMSTRAAT 12

Sporten hoeft niet alleen maar te gaan over het belasten van je spieren, een beetje yoga kan ook al veel doen voor je gezondheid. Bij Spirit and Sports verzorgt Sandra iedere dinsdag twee yogalessen. Deze zijn meestal in de studio aan de Hillegomstraat, maar af en toe maken ze met de lessen een uitstapje naar het Vondelpark. Lekker tot rust komen tijdens een overvolle week.

Balsporten

 

APOLLO BASKETBALL – APOLLOLAAN 4

Basketbal is wereldwijd een van de snelst groeiende sporten en dat is in Nederland niet anders. De balsport krijgt steeds meer aanhangers. In Amsterdam zit eredivisieploeg Apollo gevestigd in Oud-Zuid. Anders dan bij Ajax kun je je gewoon aanmelden bij de club en lekker gaan sporten op je eigen niveau. Van jeugdteams tot veteranen, er is voor iedereen wel een passend team bij deze club!

 

US HANDBAL – TWEEDE BOERHAAVESTRAAT 10

Handbal heeft een grote sprong gemaakt qua populariteit in Nederland door het succes van ons Damesteam. US Handbal bevindt zich middenin Zuid en daar wordt al jaren fanatiek gehandbald. De vereniging bestaat voornamelijk uit studenten uit binnen-en buitenland, maar dit is geen verplichting voor een lidmaatschap bij US. Kom een keer langs en kijk of deze snelle, fysieke sport iets is voor jou.

 

AMSTERDAM NETBALL – KINDERDIJKSTRAAT 29

Korfbal? Basketbal? Nee… netball. Deze sporten lijken allemaal best wel op elkaar en er zijn veel overeenkomsten maar netball is toch weer net even wat anders. Het grootste verschil is dat netball in Nederland nog niet wordt herkend als een officiële sport, maar dat is in Amsterdam Zuid geen probleem. Bij Netball Amsterdam kun je op een gezellige vereniging leren hoe je deze sport speelt. Wie weet wordt netball wel de grootste sport van Nederland!! Fit word je er in ieder geval van.

 

T.C. KATTENLAAN – VONDELPARK

Tennissen met het ultieme Zuid-gevoel doe je in het Vondelpark. De perfecte club hiervoor is T.C. Kattenlaan, gevestigd in het Vondelpark. Om hier te tennissen heb je een lidmaatschap nodig, dus kijk vooral even op de website voor alle mogelijkheden en wie weet ben jij van de partij tijdens de clubkampioenschappen!

 

AMSTELPARK – KOENENKADE 8

Het Amstelpark bij Zuiver Amsterdam staat bij velen bekend om de toernooien die hier gespeeld worden. Je kunt hier echter ook losse banen huren! Voor nu worden de zomerbanen steeds weer beter, maar voor het najaar zijn er ook winterbanen beschikbaar. Heb je nog niet zoveel sportplannen komende tijd? Ga eens een potje tennissen.

 

 

Padellen Amsterdam Zuid