Hét platform voor en over Amsterdam Zuid!

5X HEALTHY SNACKS

OM MEE TE NEMEN NAAR HET PARK

Gepubliceerd: 29 juni 2018 06:45

Wij zijn hartstikke dol op parkdagjes in de zomer. Lekker het kleedje mee, een wijntje met plastic bekertjes in de tas, zonnebril op ons hoofd en op naar het Vondelpark, het Beatrixpark, het Sarphatipark of het Martin Luther Kingpark. Wij hebben allemaal onze eigen favoriete healthy snacks voor in het park, die we natuurlijk met liefde met jullie delen!

ODETTE: IT’S A WRAP
Voor Odette’s receptje heb je maar een paar ingrediëntjes nodig: naturel hummus, plakjes kipfilet, avocado en meergranenwraps. Je kunt ervoor kiezen om de wrapjes thuis al te bereiden, of om de avocado alvast thuis te snijden en de wrapjes zelf in het park te beleggen. Het spreekt voor zich: smeer de naturel hummus uit over de wrap, beleg met 2 plakjes kipfilet en stukjes avocado en wrap it up! “Wraptastic!” Aldus, Odette. 

LISA: COUSCOUS
Maak een grote pan van Lisa’s receptje en je kunt je hele vriendengroep naar het park meenemen (of er zelf nog dagenlang van eten). Kook evenveel milliliter water als het aantal gram couscous dat je gaat gebruiken. Doe een groentebouillon-blokje in het kokende water, zet het gas uit en bereid daarna de couscous. Het leuke aan dit receptje is dat je de couscous kunt bereiden met ingrediënten die je zelf lekker vind! Volgens dit receptje voeg je gehalveerde groene olijfjes, geroosterde pijnboompitjes, doperwtjes, stukjes rode paprika, blaadjes munt en blokjes witte kaas toe. Breng het geheel op smaak met zout, peper en olijfolie. Psstt… Koud geserveerd is deze couscous op zijn lekkerst!

MILOU: GROENE SALADE MET FRISSE FRUITBOMMETJES
Gezond, vegetarisch en snel: als een maaltijd(salade) aan die voorwaarden voldoet, is Milou happy. Vul je boodschappenmandje met een zak bladspinazie, bakje groene sojabonen, paprika, (biologische) fetakaas, couscous, haricot verts, een avocado en een bakje granaatappelpitjes. Stoom (of kook) de haricot verts in een paar minuten gaar en maak de couscous klaar met een snufje zout, peper en kurkuma. Snijd de paprika en avocado in blokjes en gooi alles in de mix. Brokkel tot slot de fetakaas over de salade en garneer met granaatappelpitjes. Jammie! 

Tekst: Lisa Kroesen

Gedeeld

verder lezen

PLTS – BURN. SWEAT. SCULPT. LOVE. in Zuid

PLTS – BURN. SWEAT. SCULPT. LOVE. in Zuid

Als werkende moeder van twee dochters weet Renée Vervoorn, oprichtster en co-owner van PLTS, als geen ander hoe makkelijk een workout er tijdens de hectiek van het dagelijks leven erbij inschiet. Wanneer je dan eindelijk tijd hebt om te sporten, is het wel zo fijn als...

ZONDIG ZWETEN BIJ SIN CITY BOXING

ZONDIG ZWETEN BIJ SIN CITY BOXING

You want to sweat out your sins? Kom dan naar Sin City Boxing! Deze high-end boutique studio aan de Rijnstraat richt zich op het aanbieden van de beste workout ervaring op het gebied van boksen en kickboksen. In de luxe boutique studio kun je indivudeel met een personal trainer of in groepsverband aan de slag. Ook vind je er een heuse merchandise cor- ner waar jij een complete Sin City-outfit scoort om je sportieve ervaring compleet te maken.

DE STRIJD AANGAAN TEGEN OVERGEWICHT

DE STRIJD AANGAAN TEGEN OVERGEWICHT

De Nederlandse Obesitas Kliniek is een gevestigde naam in de strijd tegen overgewicht. Dat de mogelijkheden en begeleiding vanuit de kliniek een ware kick-start kunnen vormen in de strijd tegen overtollige kilo’s, ondervond ook free- lance business analist Moniek. Bij haar werd recentelijk een maagballon geplaatst.