Hét platform voor en over Amsterdam Zuid!

5X HEALTHY SNACKS

OM MEE TE NEMEN NAAR HET PARK

Gepubliceerd: 29 juni 2018 06:45

Wij zijn hartstikke dol op parkdagjes in de zomer. Lekker het kleedje mee, een wijntje met plastic bekertjes in de tas, zonnebril op ons hoofd en op naar het Vondelpark, het Beatrixpark, het Sarphatipark of het Martin Luther Kingpark. Wij hebben allemaal onze eigen favoriete healthy snacks voor in het park, die we natuurlijk met liefde met jullie delen!

ODETTE: IT’S A WRAP
Voor Odette’s receptje heb je maar een paar ingrediëntjes nodig: naturel hummus, plakjes kipfilet, avocado en meergranenwraps. Je kunt ervoor kiezen om de wrapjes thuis al te bereiden, of om de avocado alvast thuis te snijden en de wrapjes zelf in het park te beleggen. Het spreekt voor zich: smeer de naturel hummus uit over de wrap, beleg met 2 plakjes kipfilet en stukjes avocado en wrap it up! “Wraptastic!” Aldus, Odette. 

LISA: COUSCOUS
Maak een grote pan van Lisa’s receptje en je kunt je hele vriendengroep naar het park meenemen (of er zelf nog dagenlang van eten). Kook evenveel milliliter water als het aantal gram couscous dat je gaat gebruiken. Doe een groentebouillon-blokje in het kokende water, zet het gas uit en bereid daarna de couscous. Het leuke aan dit receptje is dat je de couscous kunt bereiden met ingrediënten die je zelf lekker vind! Volgens dit receptje voeg je gehalveerde groene olijfjes, geroosterde pijnboompitjes, doperwtjes, stukjes rode paprika, blaadjes munt en blokjes witte kaas toe. Breng het geheel op smaak met zout, peper en olijfolie. Psstt… Koud geserveerd is deze couscous op zijn lekkerst!

MILOU: GROENE SALADE MET FRISSE FRUITBOMMETJES
Gezond, vegetarisch en snel: als een maaltijd(salade) aan die voorwaarden voldoet, is Milou happy. Vul je boodschappenmandje met een zak bladspinazie, bakje groene sojabonen, paprika, (biologische) fetakaas, couscous, haricot verts, een avocado en een bakje granaatappelpitjes. Stoom (of kook) de haricot verts in een paar minuten gaar en maak de couscous klaar met een snufje zout, peper en kurkuma. Snijd de paprika en avocado in blokjes en gooi alles in de mix. Brokkel tot slot de fetakaas over de salade en garneer met granaatappelpitjes. Jammie! 

Tekst: Lisa Kroesen

Gedeeld

verder lezen

TERUGBLIK: ZUIDAS RUN

TERUGBLIK: ZUIDAS RUN

TERUGBLIK: ZUIDAS RUN Gepubliceerd op: Afgelopen vrijdag vond de tiende editie van de Zuidas Run plaats. Heb je om de een of andere reden dit moeten missen of wil je gewoon nog even nagenieten van dit sportieve spektakel, bij...