Hét platform voor en over Amsterdam Zuid!

5x AWARD WINNENDE HOTSPOTS IN ZUID

 

Of je er nu woont of juist komt voor een gezellig avondje uit in Zuid, voor lekker eten ben je in Amsterdam-Zuid op de juiste plek. Met al die verschillende restaurants is er voor iedere gelegenheid wel een fijne plek om te lunchen of dineren. Luxe en wat duurder, bijzonder of meer casual- altijd genoeg keus in Zuid! Er zijn zelfs meerdere hotspots in ons favoriete stadsdeel die de afgelopen tijd een award in de wacht hebben gesleept. Hieronder lees je welke awards zijn uitgereikt!

 

BESTE VLEES RESTAURANT: THE ROAST ROOM

Beeld: The Roast Room

The Roast Room heeft opnieuw de award voor Beste Vlees Restaurant van Nederland gewonnen. Dit restaurant bevindt zich op het Europaplein en bestaat uit twee delen met ieder een eigen identiteit. Op de bovenverdieping kun je terecht in de rotisserie voor fine-dining en genieten van het meest malse Wagyu vlees. Als je toch liever wat meer casual wil dineren, dan is de gezellige brasserie beneden in The Roast Room een echte aanrader. Ook is de bar brasserie een zeer geliefde plek voor de vrijmibo en vloeit het speciaal bier hier rijkelijk!

 

 

BEST DESIGN AWARD : NENI

Het interieur van NENI Amsterdam is een prijswinnende eye-catcher. Want na het winnen van de Entree Award voor best restaurant design in januari is nu ook de prestigieuze internationale Frame Awards binnen gesleept! Waar de keuken van NENI draait om verbinding, geldt datzelfde voor het interieur. Aan grote tafels delen gasten gerechten, waarbij chefs altijd verbonden blijven met de tafels door de grote glazen keukenmuren. De rauwe industriële karakteristieken van de monumentale garage gecombineerd met Oost Mediterrane elementen vormen een moderne, warme sfeer. Waarbij vijgenbomen, hangende lantaarns en louvre luiken de grens tussen binnen en buiten vervagen. Het brengt de warmte van een Mediterraan plein naar stedelijk Amsterdam Zuid. Ga een keertje langs en ervaar het zelf!

 

 

WINE BAR OF THE YEAR AWARD: SHIRAZ

Wijnbar Shiraz

Na vorig jaar uitgeroepen te zijn tot de beste wijnbar van Amsterdam, heeft Wijnbar Shiraz dit jaar ook de titel ‘Wine Bar of the Year 2019’  behaald. Bij Shiraz kun je genieten van de meest exclusieve wijnen voor een toegankelijke prijs. De experts voorzien je hier bovendien van een heldere en kundige uitleg. Naast het ruime assortiment aan heerlijke wijnen, maakt alleen al het interieur Shiraz de moeite waard. De bar heeft een luxe uitstraling en met haar paars-, blauw- en groentinten krijgt het geheel een Midden-Oosterse touch.

 

>> Het artikel gaat verder onder deze advertentie <<

>> Vervolg artikel <<

 

MEEST ROMANTISCHE RESTAURANT AWARD: CIEL BLEU

Beeld: Ciel Bleu

Kunnen jij en je lover wel wat romantiek gebruiken? Ga dan eens dineren bij fine-dining restaurant Ciel Bleu in het Okura hotel. Dit twee-Michelinsterren restaurant heeft de culinaire award van Meest Romantische Restaurant gewonnen en is de perfecte setting voor een romantisch avondje uit. Bij het Ciel Bleu dineer je letterlijk op hoog niveau aangezien het restaurant zich op de 23e verdieping van het Okura bevindt. Reserveer een tafeltje aan het raam en geniet van een spectaculair uitzicht op Amsterdam. Romantiek en excellente gastronomie- wat willen we nog meer?

 

 

READER’S CHOICE AWARDS VAN CONDE NAST TRAVELER: OKURA AMSTERDAM 

Niet alleen het restaurant Ciel Blue, maar ook het Okura hotel zelf heeft een Award gewonnen. Wereldwijd hebben meer dan 600.000 lezers van het Condé Nast Traveler magazine hun stem uitgebracht op hun favoriete reiservaring. Hotel Okura Amsterdam maakt – net als in 2018 – trots onderdeel uit van de lijst van prestigieuze spelers in de reisbranche. Door de lezers van het reismagazine wordt het vijf-sterren hotel verkozen tot beste reiservaring van Nederland. En met drie Michelinsterren restaurants en een prachtige spa, begrijpen we wel waarom.

 

 

Tekst: Lisa van Leer

Gedeeld

verder lezen

VIER DE ZOMER MET MUZIEK!

VIER DE ZOMER MET MUZIEK!

Zoek verkoeling in Het Concertgebouw terwijl je hart wordt verwarmd met prachtige concerten. In juli en augustus kun je weer als vanouds genieten van een spectaculaire avond vol muzikaal talent. Van pop tot klassiek en van jazz tot filmmuziek; met meer dan zeventig...

VIER DE ZOMER MET MUZIEK!

VIER DE ZOMER MET MUZIEK!

Zoek verkoeling in Het Concertgebouw terwijl je hart wordt verwarmd met prachtige concerten. In juli en augustus kun je weer als vanouds genieten van een spectaculaire avond vol muzikaal talent. Van pop tot klassiek en van jazz tot filmmuziek; met meer dan zeventig...