Hét platform voor en over Amsterdam Zuid!

5 X SPINNING IN ZUID

Spinning class

Amsterdammers houden van fietsen. In de stad zijn zelfs meer fietsen dan inwoners te vinden. Geen wonder dat spinning zo goed in de smaak valt! Wij zetten daarom vijf sportscholen op een rijtje die allemaal net een andere variant van deze sportieve activiteit aanbieden. Een ding hebben zij overigens wel gemeen en dat is dat je er je volledig in het zweet werken zal, waarna je voldaan van de indoor-­fiets af te stapt om op jouw eigen stalen ros naar huis te rijden.  

 

ROCYCLE

Rocycle  

Rocycle is hip! Deze variant van spinning is over komen waaien vanuit de VS en inmiddels is menig sportieveling verkocht. Op de maat van de muziek train je, naast het fietsen, ook het bovenlichaam met diverse oefeningen en losse dumbels. Met de opening van een nieuwe locatie binnenkort aan de Ceintuurbaan is Rocycle inmiddels met zelfs twee vestigingen vertegenwoordig in Zuid.

 

SPA ZUIVER

Spa Zuiver Spinning

Beeld: Spa Zuiver

Bij Spa Zuiver kun je op maandag, woensdag en zaterdag terecht voor een uurtje spinning. De lessen zijn voor iedereen toegankelijk en erg fijn wanneer je je echt alleen op het fietsen en het onderlichaam wilt focussen. Onder begeleiding van ervaren instructeurs werk je aan jouw spieropbouw en conditie en het mooie hier is: na jouw work-out, heb je de optie om heerlijk te genieten van de vele spa-faciliteiten. 

 

CLUBSPORTIVE 

Clubsportive spinning

Beeld: Clubsportive

Op de Zuidas kun je bij Clubsportive terecht voor Group Cycle in drie verschillende thema’s. Ga voor een muzikaal feestje met discolichten tijdens een Party Cycle les, ga de competitie aan met de groep tijdens een Tour Cycle waarbij je ziet hoe jij het in vergelijking met de groep doet, of pak dumbels en dynabands erbij tijdens een intensieve HIIT les voor het gehele lichaam.

 

 

MEDICO VISION

Medico Vision Spinning

Beeld: Medico Vision

Bij Medico Vision kun je ook terecht voor een klassieke vorm van spinning, maar wat wij heel tof vinden is de mogelijkheid om te kiezen voor PraXtour fietsen. Door middel van virtual reality voelt het alsof je daadwerkelijk de Alpe d’Huez aan het beklimmen bent. Ondersteund met beeld van mooie vergezichten en een fiets die zich aanpast aan de stijgende hellingen, geeft dit een geheel nieuwe belevenis van indoor cycling.

 

VÉLO

Vélo  Vélo

Aan de Albert Cuypstraat opent halverwege deze maand een nieuwe cycle studio, genaamd Vélo. Vélo is een intensieve spinningwork-out met een hoog fun gehalte door de goede beats en disco-lampen in een sfeervolle setting. Het belooft een nieuwe spinning sensatie van Amsterdam te worden. Houd de website dus zeker in de gaten voor meer informatie over de officiële opening!

 

 

 

Tekst: Jeffrey Struijk

Gedeeld

verder lezen

PLTS – BURN. SWEAT. SCULPT. LOVE. in Zuid

PLTS – BURN. SWEAT. SCULPT. LOVE. in Zuid

Als werkende moeder van twee dochters weet Renée Vervoorn, oprichtster en co-owner van PLTS, als geen ander hoe makkelijk een workout er tijdens de hectiek van het dagelijks leven erbij inschiet. Wanneer je dan eindelijk tijd hebt om te sporten, is het wel zo fijn als...

ZONDIG ZWETEN BIJ SIN CITY BOXING

ZONDIG ZWETEN BIJ SIN CITY BOXING

You want to sweat out your sins? Kom dan naar Sin City Boxing! Deze high-end boutique studio aan de Rijnstraat richt zich op het aanbieden van de beste workout ervaring op het gebied van boksen en kickboksen. In de luxe boutique studio kun je indivudeel met een personal trainer of in groepsverband aan de slag. Ook vind je er een heuse merchandise cor- ner waar jij een complete Sin City-outfit scoort om je sportieve ervaring compleet te maken.

DE STRIJD AANGAAN TEGEN OVERGEWICHT

DE STRIJD AANGAAN TEGEN OVERGEWICHT

De Nederlandse Obesitas Kliniek is een gevestigde naam in de strijd tegen overgewicht. Dat de mogelijkheden en begeleiding vanuit de kliniek een ware kick-start kunnen vormen in de strijd tegen overtollige kilo’s, ondervond ook free- lance business analist Moniek. Bij haar werd recentelijk een maagballon geplaatst.

TERUGBLIK: ZUIDAS RUN

TERUGBLIK: ZUIDAS RUN

TERUGBLIK: ZUIDAS RUN Gepubliceerd op: Afgelopen vrijdag vond de tiende editie van de Zuidas Run plaats. Heb je om de een of andere reden dit moeten missen of wil je gewoon nog even nagenieten van dit sportieve spektakel, bij...