5 X SPINNING IN ZUID

door | sep 10, 2018

Spinning class

Amsterdammers houden van fietsen. In de stad zijn zelfs meer fietsen dan inwoners te vinden. Geen wonder dat spinning zo goed in de smaak valt! Wij zetten daarom vijf sportscholen op een rijtje die allemaal net een andere variant van deze sportieve activiteit aanbieden. Een ding hebben zij overigens wel gemeen en dat is dat je er je volledig in het zweet werken zal, waarna je voldaan van de indoor-­fiets af te stapt om op jouw eigen stalen ros naar huis te rijden.  

 

ROCYCLE

Rocycle  

Rocycle is hip! Deze variant van spinning is over komen waaien vanuit de VS en inmiddels is menig sportieveling verkocht. Op de maat van de muziek train je, naast het fietsen, ook het bovenlichaam met diverse oefeningen en losse dumbels. Met de opening van een nieuwe locatie binnenkort aan de Ceintuurbaan is Rocycle inmiddels met zelfs twee vestigingen vertegenwoordig in Zuid.

 

SPA ZUIVER

Spa Zuiver Spinning

Beeld: Spa Zuiver

Bij Spa Zuiver kun je op maandag, woensdag en zaterdag terecht voor een uurtje spinning. De lessen zijn voor iedereen toegankelijk en erg fijn wanneer je je echt alleen op het fietsen en het onderlichaam wilt focussen. Onder begeleiding van ervaren instructeurs werk je aan jouw spieropbouw en conditie en het mooie hier is: na jouw work-out, heb je de optie om heerlijk te genieten van de vele spa-faciliteiten. 

 

CLUBSPORTIVE 

Clubsportive spinning

Beeld: Clubsportive

Op de Zuidas kun je bij Clubsportive terecht voor Group Cycle in drie verschillende thema’s. Ga voor een muzikaal feestje met discolichten tijdens een Party Cycle les, ga de competitie aan met de groep tijdens een Tour Cycle waarbij je ziet hoe jij het in vergelijking met de groep doet, of pak dumbels en dynabands erbij tijdens een intensieve HIIT les voor het gehele lichaam.

 

 

MEDICO VISION

Medico Vision Spinning

Beeld: Medico Vision

Bij Medico Vision kun je ook terecht voor een klassieke vorm van spinning, maar wat wij heel tof vinden is de mogelijkheid om te kiezen voor PraXtour fietsen. Door middel van virtual reality voelt het alsof je daadwerkelijk de Alpe d’Huez aan het beklimmen bent. Ondersteund met beeld van mooie vergezichten en een fiets die zich aanpast aan de stijgende hellingen, geeft dit een geheel nieuwe belevenis van indoor cycling.

 

VÉLO

Vélo  Vélo

Aan de Albert Cuypstraat opent halverwege deze maand een nieuwe cycle studio, genaamd Vélo. Vélo is een intensieve spinningwork-out met een hoog fun gehalte door de goede beats en disco-lampen in een sfeervolle setting. Het belooft een nieuwe spinning sensatie van Amsterdam te worden. Houd de website dus zeker in de gaten voor meer informatie over de officiële opening!

 

 

 

Tekst: Jeffrey Struijk