Hét platform voor en over Amsterdam Zuid!

5 X OPWARMEN BIJ DE OPEN HAARD IN AMSTERDAM-ZUID

Gepubliceerd op: 23 januari 2019

Weinig dingen zo fijn als heerlijk opwarmen bij een open haard na een winterse wandeling door de kou. Ons Amsterdam Zuid is een aantal gezellige spots rijk waar je jouw handen kunt warmen na het halen van een frisse neus in een van de parken. Bovendien kun je hier ook prima terecht voor een topmaaltijd uit bijvoorbeeld de Italiaanse of Franse keuken gepaard met een goed glas rode wijn.

  

ROBERTO’S AMSTERDAM – APOLLOLAAN 138

Roberto's Restaurant

Beeld: Roberto’s Restaurant

Dat je voor de pura cucina Italiana van chef Franz Conde bij Roberto’s Amsterdam moet zijn, lieten we je hier al eens eerder weten. Wat je alleen misschien nog niet wist, is dat je van de gerechten van pure ingrediënten kunt genieten in de nabijheid van een fijne haard. Buon appetito!

 

 

AUBERGE JEAN & MARIE – ALBERT CUYPSTRAAT 58-60

Auberge Jean & Marie open haard Amsterdam Zuid

Beeld: Auberge Jean & Marie

Genietend van de verfijnde Franse keuken; kikkerbilletjes, steak tartare of een ander très delicieux gerecht in combinatie van een zalig Frans wijntje, is het gezellig vertoeven in restaurant Auberge Jean & Marie. De knetterende open haard op de achtergrond maakt deze plek tot een ideaal toevluchtsoord voor tijdens een koude winterdag!

THE COLLEGE HOTEL – ROELOF HARTSTRAAT 1

The College Hotel

Beeld: The College Hotel

De bar van The College Hotel is een fijne plek met een moderne uitstraling. In een ontspannen sfeer geniet je hier van de open haard, de mooie kunstobjecten en de comfortabele stoelen. Tijdens dagen als deze is het hier heerlijk opwarmen onder het genot van jouw favoriete winterdrankje.

 

 AMSTEL BOATHOUSE – AMSTELDIJK 223

Amstel Boathouse

Beeld: Amstel Boathouse

Het is als thuiskomen, zodra je er binnenstapt na een wandeling langs de Amstel en door het park. De open haard van Amstel Boathouse dateert maar liefst uit 1887 en is nog geheel intact! 

 

BROOKS AMSTERDAM – BEETHOVENSTRAAT 43

Brooks Amsterdam

Beeld: Brooks Amsterdam

Na jouw shopping rondje over de Beethovenstraat, schuif je aan bij Brooks voor een warme kop koffie bij het vuur. Ook voor een diner is dit geen verkeerde plek om te blijven plakken in de nabijheid van het knisperende vuur.

 

 

Lees hier verder voor meer winterse tips! 

 

Tekst: Jeffrey Struijk

Gedeeld

verder lezen