Hét platform voor en over Amsterdam Zuid!

5X MOOIE HOTELBARS IN AMSTERDAM ZUID

Je ziet het vaak genoeg voorbijkomen in films en series. In Sex And The City gebeurt niet anders: even een drankje doen in een fancy hotelbar. Wat niet iedereen weet is dat Zuid genoeg fijne plekjes kent waar je ook terecht kunt als niet-hotelgast. Wij zetten vijf toffe plekken voor je op een rijtje!

 

TUNES BAR – VAN BAERLESTRAAT 27

Tunes Bar - Conservatorium Hotel

Beeld: Conservatorium Hotel

Bij de Tunes Bar van het Conservatorium Hotel is het altijd gin’o’clock. Met maar liefst 40 verschillende gins en zes verschillende tonics op de kaart, kun je als gin-liefhebber naar hartenlust mixen en matchen bij deze hotelbar. Overigens kun je hier ook terecht voor een glaasje bubbels of een uitgebalanceerde cocktail gepaard met heerlijke Aziatische tapas. Probeer niet te veel met je ogen dicht te genieten, want het sfeervolle interieur vol vele design items mag je hier ook zeker niet missen!

 

TWENTY THIRD – FERDINAND BOLSTRAAT 333

Twenty Third

Beeld: Twenty Third

Op de 23everdieping van het Okura Hotel geniet je bij Twenty Third op grote hoogte van een weergaloos uitzicht over Amsterdam. Niet minder interessant zijn de heerlijke champagnes en cocktails die zij hier schenken. De wijnen en champagnes worden met de meest uiterste zorg geselecteerd door sommelier Noël Vanwittenberg en barmanager Marc Wüst. Met heerlijke oestertjes en andere smakelijke delicatessen van de kaart maak je de borrel hier compleet.

 

MOMO BAR & LOUNGE – HOBBEMASTRAAT 1

Hotelbar MOMO Bar & Lounge

Beeld: MOMO Restaurant, Bar & Lounge

Bij MOMO Bar & Lounge van het Park Hotel sla je een indrukwekkende cocktailkaart open. Gegarandeerd dat hier iets tussen staat dat aan jouw wensen voldoet. Bovendien geniet je er van de meest verrassende Aziatische hapjes. Het stijlvolle interieur zorgt voor een elegante en chique uitstraling. Vele foodies bestempelen MOMO dan ook als een ware place-to-be!

 

THE COLLEGE BAR – ROELOF HARTSTRAAT 1

The College Hotel

Beeld: The College Hotel

The College Bar is een ontspannen informele plek met een moderne uitstraling. Een sfeervolle open haard, de mooie kunstobjecten en de fijne stoelen geven deze bar een ontspannen huiskamersfeer waar je heerlijk kunt nippen van jouw drankje. Voor een goeie VrijMiBo is dit dé plek! Elke vrijdagavond organiseert The College Hotel hier ‘Finally Friday’ waar een DJ-duo jouw favoriete borrelavond van muziek voorziet.

 

HALF MOON LOUNGE – APOLLOLAAN 138

Hilton Half Moon Lounge

Beeld: Hilton Hotel

Voor een ontspannen avondje uit, ben je aan het goede adres bij de Half Moon Lounge van het Hilton Hotel. Naast internationale hapjes en spannende cocktails kun je hier ook terecht voor een klassieke Nederlandse bitterbal en lokaal gebrouwen biertjes. Ook zeker noemenswaardig is de zeer uitgebreide drankkaart met Schotse Whisky’s. Leuk weetje: de bar heeft de vorm van een halve maan en is vernoemd naar D’Halve Maen – een vlietboot uit de periode van de VOC!

 

Tekst: Jeffrey Struijk

Gedeeld

verder lezen