Hét platform voor en over Amsterdam Zuid!

5 X LEUKE HOTSPOTS AAN HET VAN DER HELSTPLEIN

Middenin De Pijp, vlakbij het Sarphatipark is daar… het Van der Helstplein. Deze prachtplek kent een aantal leuke zaken, tijd dus voor een kleine ode aan dit plein. Hierbij een lijst van fijne plekken op het Van der Helstplein, waar je zeker een keertje geweest moet zijn! 

 


RENATO’S OSTERIA – VAN DER HELSTPLEIN 17

Renato's Osteria

Beeld: Renato’s Osteria


Voor een grote menukaart vol met Italiaanse delicatessen, zit je helemaal goed bij Renato’s Osteria. Van antipasti tot een heerlijke Italiaanse wijn, een bord Risotto of dé perfecte Tiramisù: hier hebben ze het allemaal. Eventjes naar Italië… (Pssst… Ben jij meer een pizzafan? Loop dan naar de overkant, daar vind je Renato’s Pizzeria).

 

WIJMPJE BEUKERS – KAREL DU JARINSTRAAT 47

Wijmpje Beukers

Beeld: Wijmpje Beukers

Bij eetcafé Wijmpje Beukers kun jij dagelijks terecht voor een ontmoeting met vrienden, een bespreking met een collega of een proost op het leven en dát onder het genot van de lekkerste pure gerechten. Wekelijks staan er hier vijf nieuwe voor- en hoofdgerechten op het menu, zowel met vlees en vis als vegetarisch en veganistisch. Leuk detail: er kunnen bij dit eetcafé geen reserveringen worden gemaakt zodat er ruimte is voor spontane avonden.

 

SIR HUMMUS – VAN DER HELSTPLEIN 2

Sir Hummus

Beeld: Sir Hummus

Voor de echte hummus-beleving moet je naar Sir Hummus. Hier bereiden ze de spread zoals ze dat nergens anders doen, aan de hand van een 24-uurs bereidingsproces en met veel liefde. Veel beter dan dat je ‘m in de supermarkt koopt! Hoe werkt het? Kies de maat van je hummusbowl en hierbij de toppings die je zelf lekker vindt. Smullen maar!

 

CAFÉ RUIS – VAN DER HELSTPLEIN 9

Café Ruis

Beeld: Café Ruis


Als we het hebben over de huiskamer van het Van der Helstplein, dan hebben we het natuurlijk over Café Ruis. Hier kun je eventjes lekker weg van je werk of van thuis, voor wat rust of juist voor een gezellig praatje. Neem binnen plaats of op het ruime terras en geniet in Parijse sferen van de lekkere dingen die de menukaart te bieden heeft.

 

GLOU GLOU – TWEEDE VAN DER HELSTSTRAAT 3

Glou Glou

Beeld: Glou Glou

Eén van onze favoriete wijnbarren is Glou Glou, niet aan maar wel vlakbij het Van der Helstplein gelegen. Hier kun je binnen of op het terras genieten van een wijntje (of twee…), gekozen van de enorme wijnkaart aan biologische wijnen zonder kunstmatige toevoegingen. Genieten!

 

Tekst: Lisa Kroesen

Gedeeld

verder lezen

HET TERRAS OP IN: OUD-ZUID

HET TERRAS OP IN: OUD-ZUID

Heerlijk genieten op het terras. Dat is toch Amsterdam op z’n mooist in de zomer? In de rubriek ‘Het terras op’ lichten we de fijne plekjes voor je uit!

HET TERRAS OP IN: DE STADIONBUURT

HET TERRAS OP IN: DE STADIONBUURT

Met zoveel aanbod, is het soms even zoeken voor je jouw favoriete plekje in de zon gevonden hebt. In onze rubriek ‘Het Terras Op’ gaan we op zoek naar de leukste terrassen van Amsterdam-Zuid en wijzen we je de weg naar de fijne spots. Deze week duiken we de terrassen op in de Stadionbuurt.

DE 2021 MICHELINSTER RESTAURANTS IN ZUID

DE 2021 MICHELINSTER RESTAURANTS IN ZUID

We blijven wegdromen over waar we in Amsterdam-Zuid weer heerlijk gaan dineren wanneer dat weer kan. Echter staat een ding vast; voor een culinaire ervaring ben je in Zuid altijd op het juiste adres! In dit artikel delen wij met jullie welke restaurants in Zuid een (groene) Michelinster hebben ontvangen of deze hebben weten te behouden in 2021! Dit jaar zijn er voor het eerst groene Michelinsterren uitgereikt, deze hebben als doel restaurants uit te lichten die zich op een duurzame toekomst toeleggen. Lees snel verder welke restaurants zich rijk rekenen en welke nieuwe spelers er zijn in Zuid…

BOLENIUS RESTAURANT DUURZAAM DINEREN OP STERRENNIVEAU

BOLENIUS RESTAURANT DUURZAAM DINEREN OP STERRENNIVEAU

Al meer dan 10 jaar zit het duurzame Bolenius restaurant gevestigd onder in de woontoren op de George Gershwinlaan. Het sterrenrestaurant serveert hoogwaardige gerechten bereid met producten uit de eigen moestuin die zich bij het restaurant bevindt. Deze iconische moestuin midden in het business gedeelte van ons stadsdeel is een ware blikvanger en laat zien dat duurzaamheid diepgeworteld zit in het DNA van het restaurant.

PAASWEEKEND IN AMSTERDAM-ZUID

PAASWEEKEND IN AMSTERDAM-ZUID

Volgend weekend is het alweer Pasen! Tijd om alvast na te gaan waar de lekkerste specials voor deze gelegenheid te vinden zijn. Pasen vieren we dit jaar allemaal thuis en om daar een onvergetelijke ervaring van te maken hebben wij voor jou een aantal zaken in Zuid op een rijtje gezet die het tijdens de Paasdagen het voor jou en je familie een feestje maken!