Hét platform voor en over Amsterdam Zuid!

5 X LEUKE HOTSPOTS AAN HET VAN DER HELSTPLEIN

Middenin De Pijp, vlakbij het Sarphatipark is daar… het Van der Helstplein. Deze prachtplek kent een aantal leuke zaken, tijd dus voor een kleine ode aan dit plein. Hierbij een lijst van fijne plekken op het Van der Helstplein, waar je zeker een keertje geweest moet zijn! 

 


RENATO’S OSTERIA – VAN DER HELSTPLEIN 17

Renato's Osteria

Beeld: Renato’s Osteria


Voor een grote menukaart vol met Italiaanse delicatessen, zit je helemaal goed bij Renato’s Osteria. Van antipasti tot een heerlijke Italiaanse wijn, een bord Risotto of dé perfecte Tiramisù: hier hebben ze het allemaal. Eventjes naar Italië… (Pssst… Ben jij meer een pizzafan? Loop dan naar de overkant, daar vind je Renato’s Pizzeria).

 

WIJMPJE BEUKERS – KAREL DU JARINSTRAAT 47

Wijmpje Beukers

Beeld: Wijmpje Beukers

Bij eetcafé Wijmpje Beukers kun jij dagelijks terecht voor een ontmoeting met vrienden, een bespreking met een collega of een proost op het leven en dát onder het genot van de lekkerste pure gerechten. Wekelijks staan er hier vijf nieuwe voor- en hoofdgerechten op het menu, zowel met vlees en vis als vegetarisch en veganistisch. Leuk detail: er kunnen bij dit eetcafé geen reserveringen worden gemaakt zodat er ruimte is voor spontane avonden.

 

SIR HUMMUS – VAN DER HELSTPLEIN 2

Sir Hummus

Beeld: Sir Hummus

Voor de echte hummus-beleving moet je naar Sir Hummus. Hier bereiden ze de spread zoals ze dat nergens anders doen, aan de hand van een 24-uurs bereidingsproces en met veel liefde. Veel beter dan dat je ‘m in de supermarkt koopt! Hoe werkt het? Kies de maat van je hummusbowl en hierbij de toppings die je zelf lekker vindt. Smullen maar!

 

CAFÉ RUIS – VAN DER HELSTPLEIN 9

Café Ruis

Beeld: Café Ruis


Als we het hebben over de huiskamer van het Van der Helstplein, dan hebben we het natuurlijk over Café Ruis. Hier kun je eventjes lekker weg van je werk of van thuis, voor wat rust of juist voor een gezellig praatje. Neem binnen plaats of op het ruime terras en geniet in Parijse sferen van de lekkere dingen die de menukaart te bieden heeft.

 

GLOU GLOU – TWEEDE VAN DER HELSTSTRAAT 3

Glou Glou

Beeld: Glou Glou

Eén van onze favoriete wijnbarren is Glou Glou, niet aan maar wel vlakbij het Van der Helstplein gelegen. Hier kun je binnen of op het terras genieten van een wijntje (of twee…), gekozen van de enorme wijnkaart aan biologische wijnen zonder kunstmatige toevoegingen. Genieten!

 

Tekst: Lisa Kroesen

Gedeeld

verder lezen

COOLSTE WIJNBARREN IN ZUID

COOLSTE WIJNBARREN IN ZUID

Er is altijd wel een reden om een lekker wijntje te drinken. Bij deze coolste wijnbarren in Amsterdam-Zuid kun je meer dan honderden verschillende wijnen proeven.

EEN BLAUWE MAANDAG IN AMSTERDAM-ZUID

EEN BLAUWE MAANDAG IN AMSTERDAM-ZUID

EEN BLAUWE MAANDAG IN AMSTERDAM-ZUID Gepubliceerd op: Het is Blue Monday. ‘I’m blue, daba-di-daba-da’ knalt uit de speakers met en een strakblauwe lucht hangt boven ons Amsterdam-Zuid. De kleur blauw staat voor vertrouwen en...

12 X RESTAURANTS DIE OPEN ZIJN MET KERST

12 X RESTAURANTS DIE OPEN ZIJN MET KERST

12 X RESTAURANTS DIE OPEN ZIJN MET KERST Gepubliceerd op: Misschien moet je er nu nog niet aan denken, maar over precies 42 dagen schuif je op dit moment weer aan bij het kerstdiner. Ben je niet zo’n keukenprins(es) en heb je...