Hét platform voor en over Amsterdam Zuid!

4X GRATIS LEUKE DINGEN DOEN

SUMMER VIBES IN AMSTERDAM-ZUID

Gepubliceerd: 6 juli 2018 15:00

Yes! Het moment waarvan we wisten dat het zou komen, is dan eindelijk daar: het is zomer! De afgelopen weken hebben we natuurlijk al een fantastisch voorproefje kunnen krijgen, maar de échte summer vibes beginnen nu echt. Tijd voor ijsjes, leuke festivals, talloze terrasbezoekjes en… vakantie! 

Heb jij nog geen specifieke plannen, of kies je juist bewust voor een vakantie-in-eigen-stad? In Amsterdam-Zuid is dat een waar feestje, want er zijn heel veel leuke dingen te doen… gratis! 

 

IN DE OPENLUCHT

Fotocredits: Lisa Kroesen

Houd jij wel van een drankje in de zon, inclusief wat livemuziek? Pak je picknickkleed er dan maar bij, neem een lekker flesje rood mee en plof neer bij het Openluchttheater in het Vondelpark. Hier vinden gedurende de zomer verschillende live-optredens plaats. Van muziekconcerten tot theatervoorstellingen, lezingen en cabaret. Genieten geblazen! 

 

VOOR DE MUZIEKLIEFHEBBERS

Heb jij nog een paar laatste werkweken te gaan en kun je nog wel een boost gebruiken? Tot eind juni is er elke woensdagmiddag om 12.30 uur een gratis lunchconcert terecht bij het Concertgebouw. Ga lekker zitten en laat je overdonderen door de prachtige klanken van de mooiste instrumenten. Daarna weer lekker aan het werk!

 

STRUINEN OVER DE MARKT

Bekijk het lokale leven van dichtbij en duik de Albert Cuyp op. Niets gaat boven een paar uurtjes lekker de Cuyp afstruinen op een zomerse dag. Amsterdamser krijg je het niet! Sleep je leukste vrienden of vriendinnen mee en struin lekker rond tussen de koopjes en verse lekkernijen.

 

POOTJEBADEN

Op de snikhete zomerdagen die we hier in Nederland wel eens hebben, is er niets waar we meer zin in hebben dan een dosis verkoeling. Die vind je onder andere in het Beatrixpark, het Vondelpark of het Amsterdamse Bos. Lekker relaxen in de schaduw of – voor de mensen met kids – bij pierenbadjes waar kleintjes kunnen spetteren, terwijl jij ze vanuit het gras geen seconde uit het oog verliest.

Tekst: Lisa Kroesen

Gedeeld

verder lezen

VIER DE ZOMER MET MUZIEK!

VIER DE ZOMER MET MUZIEK!

Zoek verkoeling in Het Concertgebouw terwijl je hart wordt verwarmd met prachtige concerten. In juli en augustus kun je weer als vanouds genieten van een spectaculaire avond vol muzikaal talent. Van pop tot klassiek en van jazz tot filmmuziek; met meer dan zeventig...