Hét platform voor en over Amsterdam Zuid!

3 TEGEN 3 BASKETBAL KOMT ZUID VEROVEREN

Gepubliceerd op: 17 mei 2019

Het is één van de snelst groeiende sporten ter wereld en het staat in de zomer van 2020 voor het eerst op de Olympische agenda; 3×3 basketbal. Deze snelle variant van het normale basketbal is een geweldige sport, die je overal op straat kan spelen. Volgende maand gaat het WK 3×3 Basketbal plaatsvinden op het Museumplein. Reden genoeg om ons eens in deze sport te gaan verdiepen dus!  

 

3 X 3 IN AMSTERDAM

Met talloze pleintjes en basketbalnetten verspreid over de hele stad, is Amsterdam een ultieme stad om deze sport te beoefenen. Om de sport iets meer in de spotlights te laten staan, nemen alle basketbalvereniging van Amsterdam initiatief om deze ‘3 X 3 variant’ voor iedereen toegankelijk te maken. Op een groot aantal basketbalvelden in de stad staan er een aantal gratis trainingen gepland, waar je training krijgt van de fanatieke jongens en meisjes van de clubs.

 

>> Het artikel gaat verder onder de advertentie <<

>> vervolg artikel <<

 

BASKETBALLEN IN ZUID

Over de hele stad verspreid worden deze trainingen gegeven. Zo ook in Zuid. Dus een avondje niets te doen? Kom naar deze pleintjes en kijk of basketbal iets is voor jou!!

 

VECHTPLEIN – MAANDAG

In de Rivierenbuurt kan fanatiek gebasketbald worden. Op het plein aan de Vechtstraat wordt elke maandag een gratis training verzorgd. 3 X 3 Unites leert je hier de kneepjes van het basketbal van 17.00 tot 19.00 uur.

 

TABITHAPLEIN – DINSDAG

Het Tabithaplein aan de rand van de Pijp is een vrij onbekend stukje, maar als je de Ceintuurbaan helemaal afrijdt kom je er vanzelf terecht. Op dit sfeervolle plein is een basketbalveld waar ook een aantal training gegeven worden. Iedere dinsdag van 16.30-18.30 uur, aangeboden door BC Apollo.

 

MUSEUMPLEIN – DONDERDAG

Op een van de mooiste plekken van Amsterdam ligt al jaren een prachtig basketbalveld. Op een warme zomerdag kun je hier dan ook altijd met een basketbal de nodigen beweging krijgen. Je kunt hier dan ook elke donderdag van 17.00 tot 19.00 uur terecht voor training gegeven door 3 X 3 Unites.

Het Museumplein zal daarnaast van 18 tot en met 23 juni hét podium gaan zijn waar de wereldtoppers samenkomen om te strijden voor de wereldtitel. Meer informatie over dit spectaculaire WK volgt snel!

 

Tekst: Bas Beekman

Gedeeld

verder lezen

BADDEREN IN ZUID

BADDEREN IN ZUID

Verwen jezelf met een heerlijk dagje badderen in zuid. We hebben de mooiste zwembaden van Amsterdam-Zuid op een rijtje gezet.

BADDEREN IN ZUID

BADDEREN IN ZUID

Verwen jezelf met een heerlijk dagje badderen in zuid. We hebben de mooiste zwembaden van Amsterdam-Zuid op een rijtje gezet.