Hét platform voor en over Amsterdam Zuid!

12 X RESTAURANTS DIE OPEN ZIJN MET KERST

Gepubliceerd op: 19 december 2018

Kerst Conservatorium Hotel


Misschien moet je er nu nog niet aan denken, maar over precies 42 dagen schuif je op dit moment weer aan bij het kerstdiner. Ben je niet zo’n keukenprins(es) en heb je nu al stress over wat je dit jaar weer allemaal op tafel gaat toveren? Geen paniek! In Zuid kun je namelijk ook bij tal van restaurants aanschuiven voor een heerlijke en zorgeloze avond. Goed idee toch?

 

TOZI – KONINGINNEWEG 34 – 36

TOZI

Beeld: TOZI


Na het grote succes in Londen is er nu ook een TOZI bij ons in Zuid neergestreken. Op de Koninginneweg om de hoek van het Vondelpark om precies te zijn. Bij TOZI geniet je van smakelijke cicchetti’s, oftewel; kleine Italiaanse gerechten om te delen, geïnspireerd op de Venetiaanse keuken en gemaakt van de fijnste, Italiaanse ingrediënten. Vier jij dit jaar een Italiaanse kerst?  

 

RESTAURANT ZUID – STADIONWEG 320

Restaurant ZUID

Beeld: Restaurant ZUID

Bij onze naamgenoot Restaurant ZUID geniet je tijdens kerst van een heerlijke luxe diner! Het Kerstmenu is hier met zorg samengesteld op basis van de specialiteiten van de chef. Uiteraard worden ook de beste ingrediënten gebruikt. Op Kerstavond,  Eerste en Tweede Kerstdag smul je hier van een 5 of 6 gangen kerstmenu met een bijpassend wijnarrangement.

 

HOTEL OKURA AMSTERDAM –  FERDINAND BOLSTRAAT 333

Hotel Okura Amsterdam

Beeld: Hotel Okura Amsterdam

Bij Okura Amsterdam zijn de voorbereidingen voor kerst al in volle gang! Kies je dit jaar voor een Japanse kerst, een kerstbrunch met vrienden en familie of een kerstdiner met Michelinsterren? Waar jouw voorkeur ook naar uitgaat, bij Okura zit je helemaal goed. 

 

MARIS PIPER – FRANS HALSSTRAAT 76-H

Maris Piper Restaurants

Beeld: Maris Piper

Kaviaar, oesters, kreeft, parelgort risotto, zeetong… Loopt het water je al in de mond? Bij Maris Piper is al dit lekkers los van de kaart te bestellen of je kiest er voor een Chef’s Table waarbij je een 12-gangen verrassingsmenu voorgeschoteld krijgt, compleet met bijpassende wijnen. Tijdens de kerstdagen is Maris Piper open voor lunch en diner.

 

MOMO – HOBBEMASTRAAT 1

Beeld: MOMO

Voor bijzondere gerechten uit de Aziatische keuken in combinatie met heerlijke cocktails, moet je bij MOMO zijn. Deze chique spot bestond afgelopen september 10 jaar en wij hopen dat deze nog vele jaren meegaat! Met Kerst pakt MOMO ook dit jaar weer uit met een speciaal kerstmenu dat je met minimaal 4 personen kunt bestellen.

 

LE GARAGE – RUYSDAELSTRAAT 54/56

Le Garage Restaurants

Beeld: Le Garage

Le Garage is het restaurant dat wijlen Joop Braakhekke ruim 25 jaar geleden is gestart in een voormalige garage aan de Ruysdaelstraat en wat onlangs helemaal verbouwd en vernieuwd is. Het restaurant staat bekend om kwaliteit, verse producten en vakmanschap in de keuken en bediening. Restaurant Le Garage is dit jaar alle feestdagen geopend behalve Oudjaarsdag.

 

TAIKO – VAN BAERLESTRAAT 27

Taiko kerst

Beeld:Taiko

Restaurant Taiko zit verstopt in Het Conservatorium Hotel en is daardoor een beetje een hidden gem. Het restaurant onder leiding van chef Schilo van Coevorden serveert zeer smakelijke Aziatische gerechten. Als je zin hebt om uit te pakken, dan is dit dus de perfecte plek!

 

IMPERO ROMANO  – AMSTELDIJK 25

Beeld: Impero Romano

Zoals elk jaar wordt je bij Impero Romano in de watten gelegd met een heerlijk Kerstdiner. Je kunt hier zowel smullen van het speciaal samengestelde menu als het à la carte menu. Kerstavond en Tweede Kerstdag is deze heerlijke Italiaan geopend.

 

THE ROAST ROOM – EUROPAPLEIN 2

The Roast Room

Beeld: The Roast Room

In Zuid vind je een van de beste vleesrestaurants die Nederland rijk is! Kies jij bij The Roast Room met het hele tafelgezelschap voor de overheerlijke bavette? Of laat je je verrassen door de chef? Je zult er zeker geen spijt van krijgen, want bij deze zaak kan je de plank niet misslaan!

 

RESTAURANT SINNE

Sinne Restaurants

Beeld: Sinne

Restaurant Sinne is Kerstavond, Eerste en Tweede Kerstdag open! Tijdens deze avonden smul je uitsluitend van het speciaal samengestelde Kerstmenu. Ook kun je hier 4, 5 of 6 gangen komen lunchen. Twee keer per dag feest op sterrenniveau dus!

 

BOLENIUS RESTAURANT – GEORGE GERSHWINLAAN 30

Beeld: Bolenius Restaurant

We blijven even in de sterrenregen. Ook op de Zuidas kun je namelijk culinair genieten op sterniveau! Bolenius Restaurant is eerste kerstdag geopend en hier schuif je aan voor het heerlijke kerstmenu. Hier eet je lokale gerechten die omgedoopt zijn tot ‘Nieuw Amsterdams’. Bij dit sterrestaurant laten ze zien dat gezond, smaakvol en Hollands heel goed samengaan.

 

BROOKS – BEETHOVENSTRAAT 43

Beeld: Brooks Amsterdam

Piek jij liever wat eerder op de dag? Ga dan naar BROOKS! Zowel Eerste als Tweede Kerstdag kun je hier terecht voor de kersteditie van de Boozy Brunch! Verder is het restaurant Eerste Kerstdag open voor een Kerstdiner.

 

Tekst: La Toya Sensen – Ramsahai & Odette van der Veeken 

Gedeeld

verder lezen